לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

9/2013

עוגת דבש שקדים וריבת חלב - עסיסית ומופלאה


אחרי ראש השנה העמוס במטעמים ובישולים מגיע לנו מתכון בחמש דקות. מסכימים? בטח.

והנה אנחנו רק באמצע החגים. לפנינו עוד יום כיפור וסוכות והעוגה הזו היא מושלמת לכל מטרה.

לקינוח הסעודה המפסקת, לשבירת הצום, לסוכות א', לסוכות ב', ובעצם - לכל השנה.

כי המתכון הזה הוא מסוג העוגות שלא מפסיקים להכין. יפיפיה, קלה להכנה באופן מצחיק,

והטעם - גן עדן! עסיסית ומלאה בכל טוב. חבל על הדיבורים. קדימה.

 

 

החומרים:

2 כוסות קמח רגיל

100 גרם שקדים טחונים

1 שקיק אבקת אפיה

1 כפית סודה לשתיה

1/2 כוס סוכר חום כהה

2 ביצים

100 גרם חמאה מומסת (לפרווה - מרגרינה)

200 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה (לפרווה - שמנת מתוקה לבישול)

3/4 כוס דבש

1/2 כוס ריבת חלב (לפרווה ניתן להמיר בממרח תמרים)

1 כוס מים רותחים

 

לציפוי: (לא חובה)

חצי כוס שקדים מולבנים פרוסים

חצי כוס ריבת חלב

100 מ"ל (חצי מיכל) שמנת מתוקה

 


 

אופן ההכנה (הפשוט מאד מאד):

 

מערבבים את הקמח, השקדים הטחונים, אבקת האפיה, הסודה לשתיה והסוכר החום בקערה גדולה.

בקערה נפרדת מערבבים בכף את שאר החומרים למעט המים הרותחים.

שופכים את התערובת לקערה ומערבבים לתערובת אחידה ומעט מוצקה.

מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים עד לאחידות. התערובת הופכת לנוזלית מעט

אך אל חשש. היא תתייצב באפיה.

משמנים תבנית מספר 26 ויוצקים את מסת העוגה.

אופים בחום של 150 מעלות כ-50 דקות עד שהעוגה מתייצבת וגפרור במרכזה יוצא יבש עם פירורים לחים.

טיפ – מומלץ לבדוק את העוגה לאחר 40 דקות ולהוסיף כל פעם חמש דקות. כדאי להיות עם האצבע

על הדופק ולהוציא אותה בזמן כדי שלא תתייבש.

מצננים את העוגה על השיש כעשר דקות ומסירים אותה מהרינג. (השתמשו בכפפות או במגבת)

מכינים את הציפוי:

מבשלים את השמנת המתוקה עם ריבת החלב עד לסף רתיחה. מכבים את האש ומערבבים.

מוסיפים את השקדים הפרוסים לרוטב.

יוצקים את הרוטב על העוגה בעודה חמימה ונותנים לו לזלוג על קצוות העוגה.

שומרים בטמפרטורת החדר עד שלושה ימים אם לא מחסלים אותה לפני כן, כמובן.

 


 

ומפה הרשו לי לאחל לכל אחד ואחת מכם - גמר חתימה טובה! שנמשיך להיפגש פה ולהינות מטעם החיים.

נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 9/9/2013 19:07  
6 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



893,812
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2019 © נענע 10 בע"מ