לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

8/2013

סירות קדאיף עם מוס סלמון ורוטב יין


ממשיכים במתכונים לראש השנה והנה אני גאה להציג את המנה הראשונה שלי.

לאלה שראו את התמונה והכותרת ומתכוננים כבר לברוח, חכו! נכון שזה נראה ונקרא כמו מנת גורמה

במסעדה מפוארת, אבל אני מבטיחה לכם שבתוך שניות ספורות אתם תיווכחו לדעת שמדובר במתכון מאד קל

להכנה ומחומרים מאד זמינים ופשוטים.

כן, כך אני אוהבת. להגיש מנה שנראית כאילו עמלתי עליה ימים ולילות, וברגע שהיא מוגשת לשולחן

האורחים פוסקים באחת מכל עיסוקיהם והדממה המשתררת בשולחן מתחלפת מיד בקריאות התפעלות

והתלהבות. מאד התחשק לי הפעם להכין למנה הראשונה משהו שהוא גורמה ביתי של ממש, ואני חושבת

שבמנה הזו הצלחתי. רציתי קצת לצאת מהקיבוע המסורתי של דג ברוטב זה או אחר, ומאחר שקציצות דגים

הכנתי כבר בפסח, עלה במוחי הרעיון להכין מוס סלמון. ולא סתם מוס שיוגש כך, אלא בתוך סירות קדאיף.

ומפה, כבר התחילה המנה בדמיוני לרקום צבע, צורה וטעם. והטעם. אוי הטעם. פריכות הקדאיף משתלבת

באופן מופלא עם המוס העדין והמענג הזה שמעוטר בסלט עלי בייבי ופיסטוקים קלויים כאשר את הסימפוניה

הזו משלים רוטב יין ורימונים מתקתק. אוי. כמה שזה יפה וטעים.

וכן, אפשר להכין מראש. וכן, גם המסורתיים שבמסורתיים שבאורחים יתחברו למנה הזו. באחריות.

בדקתי על הקשוחים שבמסורתיים במשפחתי ונחלתי הצלחה.

 

 

החומרים:

400 גרם שערות קדאיף קפואות

200 גרם מרגרינה בטעם חמאה

נתח פילה סלמון קפוא במשקל של כ-1.5 קילו

5 בצלצלי שאלוט קלופים

חצי כוס מיונז

חצי כוס שמנת מתוקה צמחית

מלח, פלפל

 

החומרים לרוטב יין

3 כפות יין אדום יבש

חצי כוס סירופ רימונים

1 כוס סוכר

חצי כפית קינמון

 

החומרים לסלט עלי בייבי

לקט עלי בייבי

כף חומץ בלסמי

1 כפית שמן זית

רבע כפית מלח

פיסטוקים קלויים

 

הכנת סירות הקדאיף:

מפשירים את שערות הקדאיף בטמפרטורת החדר (עניין של כמה דקות).

ממיסים את המרגרינה ושופכים על הקדאיף. מערבבים ולשים היטב בכפות הידיים כך שהמרגרינה המומסת

תעטוף היטב את הקדאיף מכל צדדיו.

מרפדים תבניות מאפינס בקדאיף בצורה קעורה השומרת על צורת התבנית.

אופים בחום של 170 מעלות מספר דקות עד להזהבה.

 

 

הכנת מוס הסלמון:

מפשירים את נתח הסלמון ושוטפים במים קרים.

מניחים בתבנית על גבי נייר אפיה ומניחים לצידו את בצלצלי השאלוט.

אופים בחום של 170 מעלות כעשרים דקות עד שהדג מוכן (בודקים עם מזלג וסכין שהוא עשוי מבפנים)

מצננים מעט.

מסירים את עור הדג ואת הדג עצמו מעבירים למעבד מזון עם להב פלדה.

מוסיפים את הבצלצלים, המיונז, השמנת הצמחית ומעט מלח פלפל ומעבדים לתערובת אחידה.

טועמים ומתקנים תיבול.

מעבירים את המוס לשקית זילוף עם צנתר כוכב ומזליפים אותו לסירות הקדאיף. שלב זה ניתן להכין

עד 12 שעות מראש ולשמור במקרר עטוף.

 

 

הכנת הסירופ: (ניתן להכין עד שבוע מראש)

מבשלים יחד את כל החומרים. מביאים להרתחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל ללא מכסה עד לצימצום.

כלומר – שהנוזל בסיר יהיה כמחצית מהכמות שהיה בתחילה.

דרך טובה לבדוק אם הנוזל מצומצם מספיק היא להוציא כפית רוטב ולצנן אותה מעט. במידה והיא הופכת לסמיכה

בקירור – הרוטב מוכן.

 

ממש לפני ההגשה:

מערבבים בכלי קטן את חומרי הרוטב של הסלט, מערבבים עם עלי הבייבי.

קולים את הפיסטוקים במחבת נון סטיק.

 

 

ההגשה:

מניחים על צלחת מעט מעלי הבייבי ופוערים במרכזם חור אשר בתוכו מניחים את סירות הקדאיף הממולאות.

בוזקים מעט פיסטוק קלוי וסביב הצלחת יוצקים מעט מסירופ היין.

 

מגישים ומתמוגגים מהמחמאות.

 

 

 

לפרוייקט ראש השנה המלא ועוד מתכונים נפלאים לחג, אתם מוזמנים לפגוש אותי גם בבלוג "הרשימות של אמא"

 

נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 21/8/2013 22:32  
5 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



891,344
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2019 © נענע 10 בע"מ