לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

5/2013

קרה ואפויה. שתי עוגות גבינה מדהימות לשבועות


עד עכשיו העלנו לשולחן החג שלנו קיש ופשטידה חלומיים, הטרפנו את הבית בניחוחות לזניה וקנלוני,

והנה הגיע הרגע שכולם מחכים לו. עוגת הגבינה. כן, זו הצחורה והענוגה, המפתה והנימוחה, אלגנטית

והדורה. אני מניחה שרבים יסכימו איתי שהיא מלכת העוגות הבלתי מעורערת. ובעיקר בחג השבועות שזו

שעתה היפה ביותר. שעה שבה מצד אחד ננסה לשדרג אותה שוב, ולהמציא אותה מחדש בשילוב טעמים

שטרם עשינו, ומצד שני תמיד נרצה לחזור ולהכין את העוגה הנוסטלגית הקבועה שאין חג שבועות בלעדיה.

הפעם אני משתפת אתכם במתכונים שהם גם וגם. הם גם חדשים ומשודרגים, אך בבסיסם הם אותה עוגת

גבינה טובה ואהובה של פעם.

אני בטוחה שלאחר שתכינו ותטעמו, המתכונים הללו יהפכו להיות חלק בלתי נפרד ממחברת המתכונים

המשפחתית הקבועה שלכם ותהפוכנה לאורחות של קבע בביתכם, ולא רק בשבועות.

 

 

עוגות הגבינה מתחלקות לשני סוגים: עוגת גבינה אפויה ועוגת גבינה שהמלית שלה אינה צורכת אפיה,

מה שאנו מכנים – קרה. אי לכך החלטתי לפנק אתכם בשני מתכונים שווים במיוחד. אחד לכל סוג.

שני המתכונים קלים מאד להכנה, ובסופם מתקבלות עוגות יפיפיות וטעימות להפליא, הנראות כאילו

השקיעו בהן זמן בלתי מבוטל של עבודה. לפיכך, כאן המקום לבקש שלא להיבהל מרשימת המרכיבים וההכנה.

אנא קיראו בעיון את המתכונים ותראו שאמנם הם כוללים מספר שלבים אך כל אחד מהם קל מאד וכל

העשייה הנה פשוטה וידידותית.

לעוגה האפויה אנו נכין עוגת גבינה יפיפיה על בסיס בסקוויטים וריבת חלב אשר מרקמה הגבינתי נימוח ונמס

בפה בצורה מושלמת. עוגה זו יש להכין יום מראש מכיוון שהיא דורשת מנוחה במקרר לפני הקישוט. מכיוון שכך,

לאחר הקישוט היא כבר מוכנה לאכילה מיידית.

לעוגה הקרה אנו נכין עוגת בראוני עסיסית משוקולד לבן, ונמלא אותה בטופי אגוזי לוז ובקרם גבינה נפלא בטעמו.

עוגה יפיפיה ומושלמת שתקבלו בשתי גירסאות הכנה.

מוכנים? נצא לדרך.

 

עוגת גבינה וריבת חלב מדהימה

עוגה יפיפיה ובעלת מרקם גבינתי נימוח ועשיר

 

 

החומרים לבסיס (תבנית גודל 26)

150 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד

150 גרם חמאה מומסת

4 כפות ריבת חלב

לעוגה זו כדאי להצטייד גם בשלושה צנתרים חד פעמיים ופיית כוכב אחת.

 

הכנת הבסיס:

מערבבים את הביסקוויטים עם החמאה וכף ריבת חלב.

מהדקים לתחתית התבנית, כולל השוליים.

ממלאים צנתר חד פעמי בשלוש כפות ריבת חלב ומזליפים על התחתית בצורה לא אחידה

 

החומרים למלית:

500 גרם גבינה כחושה לאפיה

500 גרם גבינת שמנת 30%

1 שמנת מתוקה

2/3 כוס סוכר

4 ביצים

 

 

הכנת המלית:

מערבבים יחד את כל החומרים (בכף) ומשטחים על בסיס העוגה.

אופים בתנור בחום של 140 מעלות כשעה וחצי (כן. זו לא טעות. חובה חום נמוך)

מצננים צינון מלא על השיש ומכניסים ללילה במקרר.

 

החומרים לקצפת:

1 שמנת מתוקה

1 כוס חלב

1 אינסטנט וניל

2 כפות ריבת חלב

לעיטור:

עוד ריבת חלב ואגוזים קצוצים.

 

הכנת הקצפת וסיום העוגה:

מקציפים יחד את השמנת, חלב ואינסטנט פודינג לקרם יציב.

מוסיפים שתי כפות ריבת החלב בתנועות קיפול עדינות עד לאיחוד מלא.

ממלאים בצנתר חד פעמי מעט ריבת חלב וחותכים את קצהו כך שיישאר חור קטן מאד להזלפה. מקשקשים

עם הצנתר קישקושים של ריבת חלב מעל גבי העוגה.

מכניסים את הקצפת לצנתר נקי עם פיית קישוט בצורת כוכב ומקשטים את העוגה.

מעטרים במעט אגוזים קצוצים.

 

העוגה מוכנה להגשה. התמכרות מובטחת!

 

 

 

עוגת בראוני שוקולד לבן עם קרם גבינה וטופי אגוזי לוז

עוגת שכבות מרשימה וטעימה בטירוף שניתן להכין בשתי גירסאות

 

 

החומרים לעוגת הבראוני (תבנית מתפרקת בקוטר 24)

150 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות

150 גרם חמאה

3 ביצים בטמפרטורת החדר

1/2 כוס סוכר

3/4 כוס קמח רגיל

1 כף גדושה אינסטנט פודינג וניל

 

הכנת עוגת הבראוני:

שמים את השוקולד והחמאה בקערה למיקרו וממיסים בפולסים תוך כדי ערבוב עד לקבלת קרם חלק ומבריק.

מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך 5 דקות לתערובת תפוחה ואוורירית.

מוסיפים את קרם השוקולד לתערובת הביצים ומקציפים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת הומוגנית.

מוסיפים את הקמח ואת האינסטנט פודינג במהירות איטית עד להטמעה מלאה.

משמנים תבנית 24 ואופים בחום של 150 מעלות כארבעים דקות עד שהעוגה מזהיבה וגפרור במרכזה יוצא

יבש עם מעט פירורים לחים.

מצננים את העוגה לחלוטין בטמפרטורת החדר עד שניגשים לשלב המילוי.

 

החומרים לטופי אגוזי לוז:

1 כוס אגוזי לוז קלויים, מומלחים וקלופים (בקיצור מהדוכן פיצוחים)

1 מיכל שמנת מתוקה 38% שומן

3/4 כוס סוכר

 

הכנת הטופי אגוזי לוז:

שופכים את הסוכר לקלחת ומבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהסוכר הופך לקרמל.

מחממים במיקרו את השמנת המתוקה כעשרים שניות ושופכים אותה בזרזיף

דק אל תוך הקרמל.

לא להיבהל מהקצף והבועות המתקבלות. התערובת "תרגע" בהמשך.

ממשיכים לבשל יחד עד שהתערובת הופכת חלקה.

מסירים מהאש, מוסיפים את אגוזי הלוז ומערבבים.

שומרים חצי כוס מהתערובת לקישוט העוגה.

 

 

החומרים לקרם הגבינה

1 שמנת מתוקה

1/4 כוס סוכר

1 אינסטנט פודינג וניל

1/2 כוס חלב

200 גרם גבינה לבנה 5%

200 גרם גבינת שמנת 30%

צנתר חד פעמי + פיית כוכב

מומלץ: רצועת שקף לעוגה (קונים בחנויות המתמחות בצרכי אפיה)

 

אופן הכנת קרם הגבינה:

מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עם הסוכר, החלב והאינסטנט פודינג עד לקבלת קרם יציב.

מוסיפים את הגבינות בעדינות וממשיכים לערבל במהירות איטית עד להטמעת הגבינות ולקבלת קרם חלק ואחיד.

 

אופן הרכבת העוגה:

מוציאים את העוגה מהתבנית ומשאירים את התבנית לידנו. אנו נזדקק לה שוב.

חוצים את העוגה לשניים.

על החצי התחתון שופכים את טופי אגוזי הלוז ומעליו מורחים שכבה נדיבה מקרם הגבינה.

סוגרים בעדינות את חציה השני (בלי למעוך), ומחזירים לתבנית.

מכיוון שהעוגה כבר עכשיו מאד גבוהה, אני ממליצה להניח שקף המיועד לעוגות בין העוגה לדפנות התבנית

בכדי שיהיה עוד מקום לקרם.

מורחים את רוב הקרם על העוגה (שומרים בערך כוס ממנו לקישוט).

את יתרת הקרם מעבירים לשקית זילוף חד פעמית עם פיית פרפר ומקשטים סביב העוגה.

עם כף מקשטים את מרכז העוגה ביתרת הטופי אגוזים ששמרנו בצד.

העוגה צריכה מנוחה במקרר של לפחות ארבע שעות.

העוגה יוצאת גבוהה ומלכותית ואין ספק שקריאות התפעלות יישמעו מכל עבר.

 

אפשרות נוספת: (לעוגה יותר גדולה ויותר מוסית)

ניתן להכין את העוגה בתבנית 26 כך שהבראוני יהיה נמוך יותר.

במקרה הזה אין לחתוך באמצע אלא למרוח את טופי האגוזים על העוגה בשלמותה,

מעליו למרוח את קרם הגבינה ולקשט בהתאם להוראות.

 

נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 11/5/2013 22:56  
9 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



894,022
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2019 © נענע 10 בע"מ