לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

5/2013

קיש חלומי עם פטריות ממולאות ופשטידת ברוקולי מפתיעה


חג השבועות כבר ממש מעבר לפינה, מה שממלא אותי בשמחה ועליזות שלובים ברצון עז להתעטף בלבן ופרחוני.

אין חג שאני אוהבת יותר מהחג הזה. מה שבעיקר נובע מהעובדה שאני משוגעת על מאכלי גבינה בכלל ועל אירוח

חלבי בפרט. לדעתי אין דבר היכול להשתוות למאפים גבינתיים נימוחים ושלא לדבר על עוגות גבינה שהן שיא

הקולינריה מבחינתי.

אירוח שבועות אצלי בבית מתחיל מהכנה של פשטידות ושאר מאפים, שכמובן לאחר סיומו גיליתי ששוב הכנתי יותר

מדי דברים וכל המשפחה אוכלת את השאריות הגבינתיות כל השבוע עד שנשמעת צעקת – גוועלד! רוצים עוף!

אולי בגלל זה שבועות יוצא רק פעם בשנה, מישהו טרח ובדק וגם מצא כי רמות הגבינה שזורמות בדם בשבוע

הזה כנראה מספיקות עד השנה הבאה...

אם יש פריט חובה על שולחן החג, אפשר לקרוא לו – פשטידה. או לפחות שלוש ארבע סוגים מהן.

פשטידה זו בעצם הדרך הקלה לקחת תערובת בסיסית אחת ולשדך אליה בכל פעם מוצרים אחרים כך שדי בקלות

ניתן להכין מבחר גדול של מנות על פי אותו המתכון.

 

 

ופה קיבלתם יופי של טיפ. אוהבים ירק מסויים? אוהבים שילוב כלשהו ולא מצאתם את המתכון לפשטידה שלו?

כל שצריך לעשות זה לערבב כמה גבינות שיש לכם בבית (נאמר חצי קילו גבינות בסך הכל), 3 ביצים, מלח,

ועכשיו להוסיף את התוספת האהובה עליכם ולתנור.

הפחד היותר גדול של אנשים הוא קיש. קיש נשמע להרבה אנשים כמו משהו מאד מקצועי ומסובך המשולב בכל

מני מושגים כמו – אפייה עיוורת, קרם רויאל וכדומה.

אז היום אני הולכת לנטרל את הפחד הזה. המתכון שלי לקיש יכול להיות מתכון בסיסי לכל קיש שתחפצו להכין.

המתכון עצמו הוא עם פטריות ממולאות מה שאומר שהולך לצאת לכם קיש מהחלומות. רק אל תשכחו לשים

פטריות כמספר האורחים כי אני בטוחה שזה יגמר במכות.

בעיקרון, אם תרצו להכין את הקיש הזה מירקות אחרים, אז כל שצריך לעשות הוא לקלות או לטגן את הירק

שבחרתם ולהניח אותו או אותם על הבסיס האפוי. כל שאר העבודה לא משתנה.

 



קיש גבינות ופטריות ממולאות

קיש שהוא בעצם שתי מנות במנה אחת

 

החומרים לבסיס: (תבנית פאי מתפרקת בגודל 24)

2 כוסות קמח

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/4 כוס מים

1 כפית חומץ אורז

1 כפית מלח

1 כפית סוכר

תרסיס שמן

 

 

הכנת הבסיס:

מכניסים את כל החומרים למעבד מזון ומעבדים עד לתערובת אחידה.

מניחים דף אפיה על השיש ומפזרים עליו מעט קמח. מניחים עליו את הבצק ומרדדים לעלה גדול

יותר מקוטר התבנית. מרססים היטב בשמן את התבנית, מרימים את נייר האפיה והופכים אותו מעל

התבנית כך שהבצק יכסה את כולה.

בעדינות מצמידים את הבצק לתחתית ולדפנות ומסירים את עודפי הבצק. (עודפי הבצק פשוט נחתכים בין

האצבעות לשולי התבנית בזמן ההידוק).

מחוררים את הבסיס בכמה מקומות בעזרת מזלג ומכניסים להקפאה לשעה.

הבצק צריך להיות קפוא היטב, והישר מההקפאה הולך לתנור חם לעשרים דקות בחום של 170 מעלות.

אין צורך באפייה עיוורת. ברגע שתאפו את הבצק בשיטה הזו הוא לא יתפח והשוליים לא ינזלו.

 

החומרים לפטריות הממולאות:

1 סלסילת פטריות שמפניון

1/4 כוס אגוזים קצוצים

3 כפות שמן זית

2 כפות פרמז'ן מגורר

1 כף בזיליקום קצוץ

1 כף פטרוזיליה קצוצה

1 שן שום כתוש

1 כף פירורי לחם

מלח

 

 

ההכנה:

שוטפים ומייבשים במגבת את הפטריות. מסירים את רגלי הפטריות כולל החלק הפנימי שלהם.

מערבבים את כל החומרים יחד וממלאים את הפטריות.

מניחים את הפטריות בצורה מסודרת על בסיס הקיש לאחר שהוא יצא מהתנור.

 

 

 

 

החומרים למלית (בלילה הנקראת - רויאל)

1 שמנת מתוקה (ניתן גם של 10%)

3 ביצים

1/2 כוס פרמז'ן מגורר

מלח

 

ההכנה:

מכניסים את כל החומרים לקערה וטורפים בעזרת מזלג או מקצפה. טועמים ומוסיפים מלח באם צריך.

מוזגים את התערובות לתבנית הקיש בזהירות ומסביב לפטריות.

מכניסים לתנור לחום של 150 מעלות לעשרים דקות בערך עד שהקיש מזהיב.

מגישים לאורחים ומתעלפים יחד איתם.

 


 

פשטידת ברוקולי וגבינות

פשטידה יפיפיה וטעימה עם שני טוויסטים בעלילה

 

החומרים: (לתבנית אינגליש קייק)

400 גרם ברוקולי קפוא

200 גרם גבינה כחושה לאפיה

200 גרם גבינה לבנה 5%

150 גרם גבינה בולגרית

3 ביצים

1/2 כוס קמח תירס

מלח

 

 

ההכנה:

מבשלים את הברוקולי במים רותחים עד לריכוך.

מניחים בצד 4 תפרחות ואת שאר הברוקולי מועכים בקערה.

מוסיפים לקערה את כל החומרים ומערבבים.

טועמים ומתקנים מלח באם צריך.

משמנים תבנית אינגליש קייש ומפזרים עליה מעט קמח תירס. מנערים בכדי שהקמח יצפה את כל

הקרקעית והופכים מעל הכיור בכדי להיפטר מהעודפים.

מעבירים את התערובת לתבנית ונועצים בה את התפרחות השלמות ששמרנו בצד.

מתקבלת פשטידה נהדרת בטעמה, יפיפיה ומעניינת.

קמח התירס תורם למירקם מיוחד והתפרחות השלמות יוצרות בחיתוך שלה דוגמאות נפלאות.

 



 

נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 5/5/2013 16:36  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



894,624
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2019 © נענע 10 בע"מ