לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

5/2013

חגיגת שבועות במאפה לאון


מאפה לאון הוא מקום שתמיד כיף להכנס אליו.

כבר נכנסתי בעבר, ואין ספק שאמשיך ואכנס שוב בעתיד.

בפעם הראשונה שהייתי שם הוזמנתי להכיר את המקום ואף כתבתי עליו פוסט טעים ומעורר תיאבון.

מאפה לאון הוא מסוג המקומות שאתה נכנס אליהם ומרגיש מיד בבית. נוציא את העובדה שגם סבי וסבתי ז"ל

הקימו לא רחוק משם, ביפו, את ביתם, אמי גדלה שם, ואף אני ביליתי חלק ניכר מילדותי כך ששאפתי לראותיי

כבר מגיל צעיר מאד את ניחוחה הכל כך מיוחד של יפו, כך שבשיחה אגב בורקס, עם אלי ואבי בעלי המקום,

אני מרגישה שם תמיד כאילו הגעתי לבקר קרובי משפחה.

הפעם, לאחר תקופה שכבר המקום הפך להיות חלק בלתי נפרד מסיוריי ביפו ובשוק הפשפשים, הוזמנתי שוב

על ידי סימה היחצנית המקסימה שלהם, והפעם - בכדי לטעום ממטעמיי שבועות היחודיים שהם מכינים לחג.

נו, אתם כבר מבינים שלא יכולתי לסרב. לא כך?

                                                                   אלי כהן, מבעלי מאפה לאון

 

כוכב האירוח היה הפעם מאפה שלא תמצאו בימות השנה הרגילים במקום, והוא מוכן לתקופה מוגבלת אך ורק

לקראת חג השבועות. 

מדובר ב-"צ'וקור". אותו מאפה משפחתי עליו כתבתי לא מזמן והכנתי בגרסת הבצק עלים שלי.

במאפה לאון מכינים את הצ'וקור מבצק פילו משובח שהם מכינים בעצמם והוא מגיע במבחר מליות נפלאות:

גבינה עם תרד, גבינה עם כרישה, גבינה עם פלפלים קלויים, גבינה עם חציל, עם בטטה, בטטה לבד, ופטריות

תפוחי אדמה.

אם זה לא מספיק, אז דעו לכם שניתן להשיגו גם במבחר גדלים החל מקילו ועד 3 קילו! 

זה באמת חתיכת וואוו! 

אני חושבת שמי שרוצה לגוון את שולחן החג יוכל בהחלט לפאר אותו עם מאפה נהדר שכזה.

באי המקום היושבים לאכול במקום, יקבלו עם הצ'וקור גם ביצה קשה, עגבניה מרוסקת וטחינה. ממש כמיטב המסורת.

 

 

הנסיך הבא בתור, שגם הוא מוכן במיוחד לשבועות היה שטרודל של גבינות ותרד.

נכון, שטרודל אנו רגילים לקבל בגרסה המתוקה שלו עם תפוחים ואגוזים, אך במאפה ליאון החליטו לעשות מעשה ולהפוך אותו

למשהו קצת אחר.

והם הצליחו. נוצר כאן מאפה נהדר שהוא סוג של עוגה מלוחה, פריכה וטעימה.

 

 

מבחינת המתוקים, כאן הצליחו להפתיע אותי בגדול.

לשולחן הגיעה פשטידת גבינה מתוקה שביס ממנה פשוט שלח אותי בזמן רחוק רחוק לבית סבתי.

הטעם הזכיר לי נשכחות ואני מוכנה להישבע שגם סבתי היתה מכינה את הפשטידה הזו. היא בטח היתה אומרת שזו

עוגת גבינה. מדובר במאפה נימוח ומתוק על בסיס ביצים וגבינות שאי אפשר להפסיק לאכול.

פשוט תענוג בכל ביס. 

איזה כיף!

 

 

קינוח נוסף שמיוצר במקום במיוחד לקראת החג הוא הסוטלאצ'. כן, אותו אורז עם חלב מתוק שאני מכירה מהבית.

המעדן היה קצת מתוק מדי לטעמי אך בגדול מאד הזכיר את זה שאנחנו מכינים.

בנוסף מיוצרים במיוחד לחג אצבעות פילו נהדרות במליות גבינה עם תוספות כגון צימוקים, אוכמניות וכו'.

 


 

בנוסף למאפים המיוצרים במיוחד עבור חג השבועות, כמובן שניתן למצוא במקום את מבחר המאפים המלוחים והמתוקים

שמיוצרים בכל השנה, ושפשוט כיף גדול לאכול במקום או לקחת הביתה לפינוקים של שבת.

בורקסים מסוגים שונים, עוגות מצוינות, אצבעות פילו במליות מתוקות ובקלאוות.

 



אז, תנו קפיצה למאפה לאון ביפו. עכשיו זה הזמן לכל הדברים המיוחדים האלה. מבטיחה לכם שרק תהנו.

אה... כן. ותחפשו את סימה. ותגידו שדפני שלחה אתכם :)

 

מאפה ליאון

רח' עולי ציון 17, יפו.
טל. 03-6833123.                                     

שעות פעילות: החל מ 6:00 עד 18:00

ובימי שישי עד שעה לפני כניסת השבת.

אתר אינטרנט:

http://www.leon-b.co.il/

נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 4/5/2013 20:57  
5 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



894,026
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2019 © נענע 10 בע"מ