לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

4/2013

משתבללים עם צ'וקור. מאפה ענק לכל המשפחה


ביום סגרירי שכזה, קצת אחרי חגיגת הבשרים של יום העצמאות, ורגע לפני מתקפת הגבינות שמצפה לנו לקראת חג השבועות,

אין יותר מתאים מלפנק את המשפחה במתכון קליל שכל כולו הוא כיף  אחד גדול. לאחר תקופה עמוסת חגים וחגיגות,

 מה צריך יותר מעבודה של דקות ספורות שתכנס את כל המשפחה סביב מאפה ריחני הטומן בחובו מלית נפלאה ויזכיר

בכל ביס כי אין כמו פשטות כנוסחה לאושר גדול?

אי לכך, גבירותיי ורבותיי, קבלו את ה- צ'וקור.

הצ'וקור הוא שבלול בצק ענק מהמטבח הבלקני, אשר ניתן להכין מבצק עלים, מבצק פילאס או מפילו.

 במקרה הזה  החלטתי להשתמש בבצק עלים על בסיס חמאה והייתי מאד מרוצה מהתוצאה. הבצק עמיד, ידידותי למשתמש,

והופך את העבודה למהנה עד מאד. את הצ'וקור, בשונה מבורקס, מכינים כשבלול בתוך שבלול עד שמגיעים לגודל הרצוי.

חבילה אחת של בצק עלים מביאה אותנו לשבלול בגודל של תבנית 26 כך שהגודל הוא משפחתי בהחלט.

הכיף הגדול במאפה הזה, הוא שניתן להכין אותו בכל פעם במלית אחרת ולקבל בכל פעם מאפה חדש.

 את הצ'וקור ניתן לאכול בעזרת הידיים על ידי תלישת הבצק לכל אורכו עד שמגיעים ללב (שכולם רבים עליו)

 או פשוט לחתוך למשולשים, ממש כמו פיצה, ולהגיש.

אז זה מה שיש לנו היום. בצק אחד, שלוש מליות נפלאות, ואתכם. רוצו להכין.




החומרים ודרך הכנת השבלול: נכון לכל אחת מהמליות.

 

1 חבילה של בצק עלים קפוא על בסיס חמאה מופשר לפי ההוראות שעל גבי האריזה

1 חלמון ביצה מעורבב עם כף מים

שומשום /  שומשום שחור / קצח

 

מוציאים את הבצק מהאריזה ופורסים אותו על השיש על גבי הנילון שעוטף אותו וחוצים אותו לאורכו,

כך שאנו מקבלים שני חצאי בצק.

 

מפזרים מעט קמח על הבצק ומרדדים עוד קצת בעזרת מערוך.

 

 

 

מניחים חצי מכמות המלית לכל אורך הבצק ומגלגלים לגליל ארוך.

כשהגליל מוכן יש להניח עליו את כפות הידיים משני הצדדים ולגלגל בעדינות תוך כדי שמותחים את הגליל

 עוד ועוד עד שכמעט יכפיל את אורכו.

מגלגלים כלפי פנימה לשבלול ומניחים בתבנית התנור על גבי נייר אפיה.

חוזרים על אותה הפעולה עם החצי השני של הבצק.

לאחר שיש לנו גליל ארוך נוסף, מניחים את קצהו ממש ליד הקצה שמסיים את השבלול הראשון וממשיכים

 ללפף אותו מסביב לשבלול. מהדקים את קצהו בעזרת האצבעות.

 

מורחים את השבלול בתערובת הביצה ומפזרים שומשום, שומשום שחור או קצח.

אופים בחום של 170 מעלות.

 

המליות:

 

הקלאסית

מלית ארבע גבינות ועגבניות מיובשיות

 

 

החומרים:

100 גרם גבינה בולגרית

חצי מיכל קוטג'

250 גרם גבינה כחושה לאפיה

50 גרם גבינה צהובה מגוררת

1 ביצה

מלח

חצי כוס מחית עגבניות מיובשות

 

ההכנה:

לשים את כל החומרים עם הידיים. טועמים ומוסיפים מלח באם יש צורך.

מניחים את המלית על הבצק בהתאם להוראות שלמעלה ומעליו מורחים ממחית העגבניות המיובשות.

 

המפתיעה

מלית פירה תפוחי אדמה ותרד

 

 

החומרים:

2 תפוחי אדמה קלופים ומבושלים

200 גרם מדליוני תרד קפואים

25 גרם חמאה

2 כפות שמן

1 בצל קצוץ

חצי כפית אגוז מוסקט

חצי כפית פלפל שחור

מלח

 

ההכנה:

מילה על מדליוני התרד – ניתן לקנות אריזה של מדליוני תרד קפואים ואנו נשתמש אמנם בחלק ממנה

 אך תכולתה תוכל לשמש אותנו להעשרת רטבים, קציצות ועוד.

מדובר בתרד טחון מוקפא שאין לבשל כמו ירקות קפואים רגילים. שימו לב.

ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים את מדליוני התרד ומערבבים עד שהמדליונים מופשרים והופכים למחית.

מוסיפים את התרד ואת כל שאר המוצרים לכלי ומועכים בעזרת ממחה לפירה אחיד.

טועמים ומתקנים מלח באם צריך.

 

טעמי הבלקן

מלית חצילים וגבינת פטה

 

 

200  גרם חציל שרוף מעוך (אפשר קנוי. כן זה מהסלטים)

100 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות

1 חלמון

1 כף קמח

מלח

 

מערבבים את החציל המעוך עם החלמון, הקמח והמלח.

 מערבבים בעדינות עם קוביות הגבינה שלא תישברנה.

 

  

נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 21/4/2013 07:21  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



892,158
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2019 © נענע 10 בע"מ