לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

2/2013

צלי שפונדרה בפירות יבשים


ביום הבחירות לראשות הממשלה ערכתי הצבעה בין חברי הפייסבוק לבחירת המתכון שהם יעדיפו לראות באותו

השבוע. על המקום התמודדו קינוחים אישיים של תותים בשוקולד וקראמבל, וצלי שפונדרה בפירות יבשים.

אין מה לעשות, בין מלוח למתוק - לרוב המתוק מנצח ולכן עלה כאן בשבוע שעבר המתכון הנבחר.

אבל, תודו שנשארו לכם המון פירות יבשים מטו בשבט, ואתם רק מחפשים הזדמנות לעשות איתם משהו

חוץ מלהגיש אותם לכל אורח שיגיע מהיום ועד שבועות?! אז הנה, אתם מסכימים, ומכיוון שכך, ומכיוון שגם התמונה

של השפונדה זכתה לקריאות התלהבות רבות, נשלב את שני האלמנטים הללו ונגיע למסקנה המתבקשת. 

צלי שפונדרה בפירות יבשים. כאן ועכשיו!

אז הנה, תבשיל ריחני, עשיר, טעים כל כך שניתן להכין בסיר לבישול איטי או בסיר רגיל, וכמובן - קל מאד להכנה.

 

 

החומרים:

 

1.5 קילו שפונדרה בקר (חלק מספר 9)

שתי פרוסות אוסובוקו עם העצם (חלק מספר 8)

2 עצמות עם מח עצם

קמח לקימוח הבשר

2 בצלים קלופים ופרוסים לאורכם בצורה גסה

2 גזרים קלופים וחתוכים לרוחבם בצורה גסה

5 שיני שום קלופות ופרוסות

3 כוסות של פירות יבשים חתוכים 

1/2 כוס יין אדום יבש

1/4 כוס תרכיז סיידר 

1 כוס מים רותחים

1/4 כוס כוסברה קצוצה

1 כפית קינמון

1 כף פפריקה אדומה מתוקה

1/2 כפית צילי חריף

4-5 עלי דפנה מיובשים

מלח

שמן קנולה

 

 

 

אופן ההכנה:

 

מחממים שמן במחבת רחבה ועמוקה ובזמן שהוא מתחמם שופכים ערימה קטנה של קמח לצלחת שטוחה ומערבבים

אותו עם מעט מלח. מקמחים את חלקי הבשר, למעט מח העצם ומטגנים עד להזהבה. מעט מכל צד.

לאותו השמן (ניתן להוסיף עוד קצת אם יש צורך) מעבירים את הגזרים, הבצל, השום והפירות היבשים ומטגנים כמה

דקות יחד.

מניחים את התערובת בסיר גדול לבישול איטי או רגיל. מוסיפים את הבשר והעצמות ואת עלי הדפנה, ומעט מערבבים.

שופכים את היין, הסיידר, המים ומתבלים בכל התבלינים שכתבתי. ממליחים וטועמים שלא חסר מלח.

עכשיו - בסיר לבישול איטי - שמים על מצב חום גבוה לשעה ולאחר כן מעבירים לנמוך. מכבים רק כעבור 12 שעות.

בסיר רגיל בתנור - מביאים לרתיחה על הגז ומעבירים לתנור לחום של 100 מעלות לכל הלילה, על הרשת שבחלקו

התחתון של התנור.

בסיר רגיל על הגז - מביאים לרתיחה ולאחר מכן מבשלים על אש נמוכה כשלוש ארבע שעות עד שהבשר מתרכך מאד.

 

התעלפתם מהריח? האורחים ליקקו את הצלחות? ספרו לי.

 

 

נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 3/2/2013 17:15  
30 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



894,621
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2019 © נענע 10 בע"מ