לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

1/2013

מרק עוף כמו של פעם


חורף. פה ושם מבליחה לה השמש מבעד לעננים, אך עדיין קר ומסביב כולם חולים.

העם לגמרי מתחלק לאלו שחולים עכשיו, אלה שבדיוק מחלימים ממחלה ולאלו שמחכים לראות מתי זה

יתפוס גם אותם.

ואם חולים, האם יש דבר יותר טוב מאשר "האנטיביוטיקה של הטבע", כפי שקראו לזה הסבתות שלנו?

אין כמו מרק עוף אמיתי להקל על גרון כואב ואף דולף. אני מאלה, שישר מעמידים סיר מרק לשמע כל אפצ'י

שנשמע בחלל הבית, ואל תגלו לאף אחד, אבל אפילו הקפאתי שתי מנות שאם זה יתפוס גם אותי

(טפו.. טפו.. טפו...) אז אני אהיה מסודרת.

בעצם, הנה אני מעלה את המתכון, אז לאף אחד מבני הבית לא יהיה תירוץ שהוא לא יודע להכין.

בואו ואגלה לכם סוד, ושתהיו לי רק בריאים, אבל ממש לא חייבים להיות חולים בשביל להכין ולאכול את המרק

הנפלא הזה. אין כמו לחזור הביתה ביום קר ולחמם צלחת שכזו. עם או בלי שקדי מרק, איטריות או כל תוספת 

שתרצו להוסיף. אצלנו אוהבים את זה ככה. נטו. סיר ענק במקרר ואנחנו מסודרים לכל השבוע.

 


החומרים: (לסיר ענק. הכי גדול שיש לכם)
למרק שלי הכנסתי הפעם:
2 כרעיים (כלומר שני פולקעס שמחוברים לשני ירכיים {משולשים} של עוף)
2 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לשמיניות
4 גזרים קלופים וחתוכים לאורכם שלוש פעמים
1 בצל גדול חתוך לארבע
3 קישואים גדולים חתוכים לפרוסות עבות עם הקליפה
צרור פטרוזיליה
1 כפית שטוחה כורכום
1 כף אבקת מרק עוף מחומרים טבעיים (אפשר בלי אבל אני חושבת שזה מאד מוסיף)
1 כף שמן זית
מלח, פלפל לפי הטעם
מים לפי גודל הסיר
ניתן להוסיף: קוביות דלעת קלופה, 2 עלי סלרי ומעט עלי כוסברה.
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את הירקות, קולפים וחותכים לפי האמור למעלה, ושוטפים שוב לאחר החיתוך.
שוטפים היטב גם את העוף.
 
                                                                                                                          
הפעם, כשהכנתי את המרק, היתה זו הזדמנות בשבילי לשטוף את הירקות והעוף בסלסלת סינון חדשנית
מתוצרת טסקומה (Tescoma) שקיבלתי להיתנסות.
מבחינתי, מדובר במוצר שלאחר שהשתמשתי בו אני בהחלט לא מבינה איך לא חשבו על זה קודם.
הסלסילה מתרחבת בהתאם לגודל הכיור (מ-35 עד 55 ס"מ) ונצמדת לשוליו, כך שניתן לשטוף את 
תכולתה ממש מתחת לברז כששתי הידיים פנויות לשטיפה וערבוב. אהבתי גם את הרעיון שהמים נוטפים
מהאוויר כלפי מטה בשונה ממסננות רגילות שעומדות על רגליות ממש קטנות ומאד קרובות לתחתית הכיור.
                                                                                                                                   


                                                                                                                                          
מעבירים את הירקות ואת העוף לסיר גדול, ממלאים במים עד לגובה 3/4 הסיר ומביאים לרתיחה.
לאחר שרותח מתבלים בשמן זית, אבקת מרק, כורכום, מלח ופלפל ומנמיכים את האש.
מבשלים על אש בינונית עם מכסה סגור כחצי שעה, ארבעים דקות.
הסימן שהמרק מוכן הוא שהעוף מוכן מבפנים. בודקים את זה על ידי חיתוך קטן עם סכין.
ברגע שהעוף מוכן, זה הזמן לטעום ולתקן מלח.
                                                                                                                                        




זה הכל. מהאפצ'י הראשון ועד לצלחת מרק חמה ומבריאה עברה פחות משעה.
המון בריאות והמשך חורף קל.
                                                                                                                                         
                                                                                                                                           
אני יודעת שתרצו לדעת עוד על סלסלת הסינון היפה הזו, אז אקדים ואענה מראש:
את הסלסלה מביאה לארץ חברת מסלמני, יבואנית טפאל ופיירקס.
היא מיוצרת מפלדת אל חלד, מחירה הוא 235 שח, והיא מגיעה עם שלוש שנות אחריות.

ניתן להשיג ברשתות ובחנויות המובחרות.

נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 27/1/2013 19:19  
6 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



887,143
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2019 © נענע 10 בע"מ