לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

1/2013

מקרוני בולונזי בצ'יק


אני באמת לא חושבת שיש מישהו שלא הכין מעולם מקרוני בולונז. מדובר באחד מהמאכלים הנפוצים

ביותר במטבח הביתי. מה הוא בעצם מקרוני בולונז? באיטליה קוראים לו בעצם - ראגו, ואצלנו הוא השתרש

בשם זה בשל מוצאו - בולוניה. היום עם שלל תכניות הבישול, אין שף שלא מתפאר בראגו שלו, ואילו 

אני, שנורא ממהרת בבוקר להכין ארוחת צהרים, מכינה אותו בצ'יק ותאמינו לי - יוצא מעדן.

אני שמחה להגיש לכם את  הגירסא הקלה והמהירה שלי.


 

החומרים:

 

500 גרם פסטה מכל סוג שאוהבים

1 קילו בשר טחון

1 בצל גדול קצוץ

2 שיני שום כתוש

1 כפית סוכר

1 כוסות רסק עגבניות משובח

1 כוס עגבניות מרוסקות מקופסא

1 כף אבקת שום

1 כף פפריקה אדומה מתוקה

1 כפית צ'ילי כתוש

מלח לפי הטעם

1 כוס מים רותחים

שמן זית לטיגון

 

 

אופן ההכנה:

 

מבשלים את הפסטה לפי ההוראות עד לדרגת אל דנטה. מסננים ומחזירים לסיר.

בסיר נפרד או מחבת עמוקה מחממים שמן, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה.

מוסיפים את השום והסוכר ומערבבים.

מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים בעזרת מטרפה עד שיתפורר כולו וייפרד. 

מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים את רסק העגבניות ואת העגבניות המרוסקות

ומטגנים יחד כשתי דקות.

מוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה מחודשת ומנמיכים את האש.

מכסים ומבשלים על אש נמוכה כארבעים דקות.

ניתן לערבב את כל הרוטב בתוך הפסטה או להערים ממנו על פסטה לבנה. לבחירתכם.

מה שלא תחליטו, בטוח שיהיה לכם טעים!

 

 

נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 5/1/2013 20:12  
12 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



889,567
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2019 © נענע 10 בע"מ