לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

11/2012

מקלובה של דפני


טוב, אז החורף לא רוצה להגיע, אבל אצלי במטבח, יש סיר אחד שהחל מחודש אוקטובר עומד על השיש

ומחכה שיכניסו לתוכו דברים טובים.

זה הסיר החשמלי שלי. גודל 8 ליטר, מספיק בכדי להכין ארוחת שבת מלאה כל טוב לחמשת הזללנים

במשפחה שלנו.

כבר דיברתי על הסיר הזה בעבר וסיפרתי שהכינוי שלו זה - סיר הקסמים. 

זורקים מכל הבא ליד וקמים בבוקר לריחות משכרים ולטעמי גן עדן בתבשיל אחד.

הפעם החלטתי להכין מקלובה.

אף פעם לא הכנתי מקלובה בעבר, אך מכמה פעמים שאכלתי במסעדות מזרחיות הבנתי את הרעיון  הכללי:

שכבות שכבות של ירקות, בשר או עוף, תפוחי אדמה ואורז.

ולמה מקלובה? פירושו - הפוך. כלומר - מגישים את התבשיל הפוך. 

אני מאמינה שלכל עדה יש איזה סוג של תבשיל שיכול להתאים להגדרה הזו (טבית, גיבץ') אבל 

הפעם הזו כיווננתי למקלובה. ומי שיגיד שככה לא עושים, אולי צודק. אבל, תסתכלו בתמונות.

יצא כל כך טעים ויפה. וזו המקלובה שלי. המקלובה של דפני.

עוד משהו קטן - למי שאין סיר חשמלי אפשר להכין במדיוק גם בסיר המתאים לתנור הביתי.

 

 

החומרים:

 

5 כרעיים מופרדים שוק וירך

3 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 0.5 ס"מ

חצי כרובית גדולה או אחת קטנה מופרדת לפלחים

5 גזרים קלופים חתוכים לרוחבם (עיגולים)

1 חציל חתוך לפרוסות בעובי של כ- 0.5 ס"מ

2 קישואים שטופים, לא קלופים, חתוכים לעיגולים 

1 בצל גדול חתוך לרצועות

3 כוסות אורז

6 כוסות מים רותחים + 1 כוס מים רותחים (הסבר בהמשך)

מלח, פלפל

פפריקה אדומה מתוקה

כורכום

בהרט

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

 

1. מחממים שמן בסיר גדול ומכניסים לתוכו את הכרוביות, הקישואים והגזרים.

    מתבלים במלח, פלפל, כפית בהרט וכפית כורכום.

    מטגנים כחמש דקות ומכבים את האש.

 

2. את תפוחי האדמה מניחים בקערה ומתבלים אותם בכפית שמן, חצי כפית מלח, כף פפריקה אדומה

    מתוקה וכפית כורכום. מערבבים היטב בכפות הידיים. (ראו למטה מיקצה שיפורים)

 

3. את חלקי העוף מכניסים לקערה נפרדת ומתבלים בכף שמן, כף פפריקה ומעט מלח.

 

4. את החציל מניחים בתבנית לתנור ואופים אותו בחום של 180 מעלות מספר דקות עד להזהבה.

 

 

בסיר נקי, מחממים כף שמן ומטגנים את האורז קלות. מוסיפים 6 כוסות מים רותחים, כפית מלח וסוגרים מכסה.

מבשלים על אש נמוכה כעשר דקות ומכבים את האש.

אנחנו צריכים שהאורז יבושל חצי בישול כך שיהיה עדיין אל דנטה בנגיסה. כמו כן האורז צריך להיות 

עשיר בנוזלים ולכן הכמות הגדולה של המים.

 

 

עוברים לשלב ההרכבה:

 

מרפדים את שולי הסיר החשמלי בנייר אפיה. אין צורך לרפד את התחתית.

בתחתית הסיר מפזרים את תפוחי האדמה, מעליהם מסדרים את החציל האפוי, מעליו את הבצל החתוך,

מעליו את הירקות, מעליהם את העוף, ומעל הכל את האורז.

שופכים בזהירות עוד כוס מים רותחים לתוך הסיר. עדיף בשוליים בכדי שלא יהרוס את שכבת האורז

המסודרת כל כך יפה.

 

 

עוטפים את החלק העליון של האורז בשאריות נייר האפיה וסוגרים את המכסה.

מחממים שעה אחת על הטמפרטוטרה הגבוהה של הסיר ואז 12 שעות על אש קטנה.

(בתנור - שעה ב-250 מעלות ואחר כך חום של 100 מעלות לכל הלילה)

ועכשיו אזהרה חמורה!

לא לשכוח לפתוח את כל החלונות במטבח כי במידה ולא תעשו כן, יש סיכוי גבוה שתתעוררו באמצע

הלילה מהריחות...

כמו כן, אם תישמע דפיקה בדלת בשעה מאד מוקדמת בבוקר, לא לפתוח! קרוב לוודאי שאלו השכנים

שמגיעים לבדוק מה כל כך טעים אצלכם....

נו, טוב. רק אם אלו שכנים שאתם מאד אוהבים.


 

עכשיו לחלק שבו צריך לקרוא למישהו עם שרירים.

מניחים כלי גדול עם שוליים גבוהים על פתח הסיר, ובמכה אחת - הופכים!


 

ככה פתאום קיבלנו ערימה יפיפיה של שכבות שכל אחת מהן היא עונג צרוף.

הילדים חסרי מנוחה, כל אחד מגיע עם מזלג לטעום את הביס שנראה לו הכי הכי. הריח כבר מטריף את כולם.


 

וכך מגישים לשולחן. איזו מקלובה נפלאה יצאה לי. אין ספק שאכין אותה שוב ושוב.

מיקצה שיפורים - אני חושבת שבפעם הבאה אני אטגן קצת את תפוחי האדמה לסוג של צ'יפסים כדי שיתקבלו

יותר פריכים וקריספיים. אתם יכולים לנסות כבר מעכשיו.


נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 4/11/2012 19:06  
6 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



894,005
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2019 © נענע 10 בע"מ