לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

10/2012

לזניה בשרית עם פלפלים ופטריות


נכון שבא לכם קצת לגוון? עם כל הארוחות המפונפנות האלה ביום שישי, לא בא לכם להפגיז פעם אחת

באיזו יציאה יוצאת דופן? ידעתי שבא לכם.

אז מה דעתכם להגיש הפעם למנה העיקרית, לזניה? אבל לזניה בשרית. כזו שעשירה במלית שלה

ומרופדת ברוטב נהדר.

תאמינו לי, חוץ מסלט יפה ליד לא צריך כלום. 

ארוחה שלמה בתבנית. גם פחמימות, גם חלבון וגם ירקות. והאמת? חגיגי וטעים לכל יום ושעה.

נכון שאהבתם? אז גם אני. הגשתי בערב שבת והתגובות הנלהבות הראו שגם בני הבית חושבים כמוני.

קדימה. נצא לדרך.

 

 

החומרים:

 

חבילת דפי לזניה

500 גרם בשר אדום טחון

1 בצל 

2 סלסלות פטריות טריות

2 גמבה אדומה

1 כוס רסק עגבניות

2 כוסות מים

פפריקה אדומה מתוקה

אבקת שום

פלפל, מלח

שמן קנולה לטיגון

 

ההכנה:

 

קולפים את הבצל וקוצצים אותו. 

מטגנים עד להזהבה ומוסיפים את הבשר הטחון.

מפוררים בעזרת כף את הבשר ומטגנים עד שמשנה את צבעו. מוסיפים כף של פפריקה אדומה, מלח ופלפל.

מניחים בצד.

 

 

חותכים וזורקים את רגלי הפטריות ופורסים אותן. את הגמבה חותכים לקוביות.

מטגנים את הפטריות והגמבה יחד במעט שמן עד שהפטריות מתחילות לשנות את המרקם שלהן.

מסירים מהאש.


 

מערבבים בקערה נפרדת את רסק העגבניות עם המים, כף פפריקה, כף אבקת שום, מלח ופלפל.

ועכשיו קיבלנו שלוש קערות. אחת עם הבשר, השניה עם פלפלים ופטריות ונוספת עם רוטב עגבניות.


 

מתחילים להרכיב:

פורסים את דפי הלזניה בתבנית עמוקה המתאימה לתנור ומעליה מפזרים חצי מכמות הבשר.


 

על הבשר מפזרים בצורה אחידה חצי מכמות הירקות.


 

על שכבת הירקות מוזגים שליש מכמות הרוטב. הרוטב לא חייב לכסות הכל בצורה אחידה. מוזגים בעזרת כף

וקצת מורחים לכל הכיוונים.


 

מעל השכבה של הרוטב מניחים שוב את דפי הלזניה ושוב ממשיכים לפזר שכבות: בשר, ירקות ורוטב.

שימו לב, חייב להישאר עוד רוטב לשכבה האחרונה. אל תשתמשו בכולו.

 

 

אחרי שמסיימים עם השכבות מניחים שכבה נוספת של עלי לזניה ומוזגים עליה את יתרת הרוטב.

הפעם כן יש לשים לב שהרוטב מכסה את כל השטח.


 

מכסים בנייר כסף ומעבירים לתנור חם (200 מעלות) לשעה.

לאחר שעה בודקים ואם הלזניה התרככה מסירים את נייר הכסף ומשחימים כמה דקות.

באם הלזניה לא התרככה יש לאטום מחדש את נייר הכסף ולהמשיך לאפות עד לריכוך.


 

והנה הלזניה שלנו מוכנה. 

הריחות במטבח כבר מאיימים לשגע אותנו ועכשיו אפשר להתרווח בכסאות וליהנות מהארוחה הטעימה שהכנו.

בתאבון!


נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 23/10/2012 18:30  
24 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



893,893
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2019 © נענע 10 בע"מ