לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

8/2012

יום קסום אצל ארז בגליל שבסופו אתגר...


יום אחד, סתם יום של יולי לוהט מחום, קמתי, התארגנתי, עליתי על הרכב, ולא נסעתי לעבודה.

כל כך חיכיתי שכבר יגיע היום הזה, במסגרתו הייתי עתידה להגיע לביתו של ארז קומורבסקי בגליל,

לסדנה אפיה ייחודית לבלוגרים, שאורגנה על ידי מיטל וענבל מ- I LOVE FOOD , ובשיתוף פעולה עם סוגת.

את ארז מעולם לא פגשתי אלא רק הכרתי "מרחוק" מהופעותיו בכלי התקשורת השונים וכמובן מ"לחם ארז"

שהיה ועדין מזוהה עם שמו, למרות שכבר לא בבעלותו.

היתה זו הזדמנות פז עבורי לפגוש את האיש שהערצתי מרחוק והיה עבורי דוגמא ומופת לפשטות במטבח.

הוכחה מובהקת לכך שחומרי גלם משובחים אינם צריכים יותר מדי עזרה בכדי להפוך למעדני גורמה אמיתיים, ועל

ידי נגיעה נכונה של התבלין המדויק להם הופכים למשהו מפתיע ובלתי שגרתי.

וכך, נרגשת למדי, הגעתי למצפה מתת, שם נעתקה נשימתי למראה הנוף המדהים.

ביתו של ארז מוקף בוסתנים ירוקים בהם הוא מגדל ירקות ופירות אורגניים, וכן עשבי תיבול שונים ומגוונים,

איתם הוא מכין את מתכוניו המיוחדים שלו ומעביר סדנאות בישול ואפיה.

 

 

ארז התגלה גם כמארח למופת ועל המרפסת בביתו, צופה לנוף מדהים, חיכה לנו שולחן עמוס במטעמים מעשה ידיו.

מגש החצילים הקלויים עם ביצה חצי רכה חצי קשה ונגיעות פסטו, ייצרב במוחי לנצח כאחד הדברים היותר טעימים ומעוררי

השראה שראיתי וטעמתי בחיי.


 

לאחר שסעדנו את לבנו בארוחה הקלה, התלווינו לארז לסיור בבוסתנים ולקבלת הסברים על צמחי התבלין השונים 

אותם הוא מגדל.

לא אחת מצאתי את עצמי מהרהרת כמה כיף לחיות ככה. כל כך קרוב לטבע.


 

בתום הסיור, הגיע הזמן להכנס לחדר הסדנאות המרווח שם הדגים לנו ארז אפיה של לחם שאור, חלה במלית מנגולד וגבינות,

פוקאצות ומרק עגבניות ולחם אלוהי, שהוגש עם גבינת פרומעז.

כל הלחמים נאפו בקמחים מסדרת הקמחים הייעודיים שהשיקה לאחרונה סוגת. קמח עוגה, קמח חלה, קמח פוקאצה וכו'.

 

 

למותר לציין כי כל המטעמים שהכין מולנו, לוו בהסברים מפורטים כולל מתכונים אותם הכתיב תוך כדי ההדגמה,

והוגשו לשולחן כשהם מלווים בסלטים נהדרים אותם הכין מראש. 

אחד מרגעי השיא עבורי היה כשהתנדבתי לערבב את מרק העגבניות תוך שארז יוצק לתוכו כמויות בלתי נדלות של שמן זית.

אושר גדול!

גם את סלט העגבניות הצלויות שאתם רואים פה בתמונה כבר הספקתי לשחזר בבית והוא נחל הצלחה רבה בקרב הטועמים.

 

 

והנה לחם השאור שארז הכין מולנו.

מילה על לחם שאור. זהו לחם שמכינים ללא שמרים. כלומר השמרים מופקים על ידי הכנה עצמית של מחמצת שאותה יש

להכין בשלבים. 

משהו כמו בריאת העולם.  

ביום הראשון לשים, ביום השני מוסיפים.. וכו'.

האמת? אני כבר לאחר היום הרביעי הבנתי שלחם שאור אני לעולם לא אכין בבית, אך הטעם המדהים שלו יזכר בפי לנצח.

בסיום הסדנא והארוחה, יצאנו לחצר שם חיכה לנו המארח המושלם עם קנקנים של חליטות צמחים, עוגת שמרים וטופי הכי

מדהימה שאכלתי בחיים שלי, מלבי תאנים וסברסים טריים.

תגידו לי, מה צריך יותר מזה הבן אדם?!

נשבעת לכם שאם לא היו לוקחים אותי, הייתי נשארת שם עד היום.


 

בסוף כל היום הטעים, המרגש והכל כך מעורר השראה הזה, קיבל כל אחד מהבלוגרים "שקית הפתעות" ומשימה.

עליו להרכיב מאפה הכולל בתוכו את המוצרים שבשקית.

הנה המוצרים שאני קיבלתי הכוללים תפוחי עץ, בזיליקום וגבינת פרמז'ן:

 

 

חשבתי רבות מה להכין, שיתפתי בהתלבטות גם את חבריי המקסימים בפייסבוק, וכל הזמן חזרתי לאותה נקודה.

זכרון שחזר וצף מעוגה שאכלתי פעם בפרנקפורט שהיתה סוג של פיתה שעליה ריבה ומעל הכל שטרוייזל.

כל כך אהבתי את העוגה הזו וקמח הפוקצ'ה והתפוחים חידדו בי את הרעיון שעליי לנסות ולשחזר אותה.

כן! פוקצ'ה מתוקה. להבדיל מכל הפוקצ'ות המלוחות שתמיד מכינים.

אז הכנתי בצק לפוקצ'ה. הוספתי לו מעט סוכר חום להמתקה והשחמה, עירבלתי את החומרים לכדור, מרחתי בשמן זית

והנחתי לתפיחה של כשעה וחצי במהלכה קיבל הכדור טפיחת אגרוף קלה בכל חצי שעה. חילקתי לעיגולים והתפחתי שוב.

 

 

התפוחים מצידם קולפו, נחתכו לקוביות, (הדרך הקלה ביותר היא לחתוך את התפוח המקולף מכל צידיו ואז לחתוך לקוביות.)

חמאה הומסה וקיבלה אליה באהבה את התפוחים החתוכים.

סוכר חום הצטרף לחגיגה ועזר לתפוחים להתקרמל תוך כדי בישול איטי.

לתערובת הזו הוספתי כף של בזיליקום קצוץ, הסרתי מהאש והנחתי בתוך מסננת אשר יושבת בתוך כלי, לקירור והגרת הנוזלים.

שימו לב, אין לזרוק את הנוזלים. אנו נזדקק להם מאוחר יותר.

 

 

לוקחים כל כדור מהבצק שהכנו ופורסים אותו לצורת פיתה. מורחים עליו את נוזל התפוחים המשגע שקיבל עיקצוץ מופלא 

מהבזיליקום, ומעמיסים ממלית התפוחים.

מכינים תערובת פירורים מקמח חמאה וסוכר חום (שטרויזל), אליה מוסיפים פרמז'ן מגורר ומכניסים לתנור.

 

 

תשמעו, יצא פצצה.

המתיקות של התפוחים המעוקצצים בבזיליקום, עם הפירורים המתוקים מלוחים מפרמזן, על הפוקצ'ה, יצרה חגיגה אמיתית

של טעמים ומרקמים בפה, שהיה צריך ביס ועוד ביס בכדי לוודא שמה שטועמים הוא אמיתי.


החומרים והכנת הבצק:

1 ק"ג קמח פיצה ופוקצ'ה של סוגת

30 גרם שמרים טריים

1 כף סוכר חום

700 גרם מים מים בטמפרטורת החדר

1/4 כפית מלח

3 כפות שמן קנולה

 

שמים את הקמח בקערת המיקסר ומפוררים לתוכו את השמרים.

מוסיפים את המים ואת הסוכר ולשים מספר דקות בוו לישה.

מוסיפים את השמן והמלח וממשיכים ללוש 2-3 דקות עד שהבצק הופך לכדור אחיד.

אם הבצק לא ניתפס יש להוסיף מעט מים. 

אם הבצק דביק מדי יש להוסיף מעט קמח.

מעבירים את כדור הבצק לקערה גדולה ומורחים אותו במעט שמן.

מכסים במגבת ומתפיחים כשעה וחצי שבמהלכה כל חצי שעה יש לתת מכה קלה לבצק בכדי "להפיל" אותו.

לאחר זמן זה, מחלקים את הבצק לשמונה כדורים ומניחים להתפחה נוספת של עוד כחצי שעה.

 

 

בזמן שהבצק תופח מכינים את מלית התפוחים

 

3 תפוחי עץ חמוצים מסוג "סמית". קלופים וחתוכים לקוביות

50 גרם חמאה

2 כפות סוכר חום

1 כפית בזיליקום קצוץ 

 

ממיסים את החמאה ומוסיפים את התפוחים והסוכר.

מבשלים עד שהתפוחים מתרככים ומתקרמלים.

מוסיפים את הבזיליקום, מערבבים כדקה ומסירים מן האש.

מעבירים למסננת מעל צלחת ומקררים בטמפרטורת החדר.

 

הכנת בצק פירורים:

 

50 גרם חמאה קרה

1/3 כוס קמח

1/3 כוס סוכר חום

2 כפות פרמז'ן מגורר

 

לשים בכפות הידיים עד לקבלת פירורים. שומרים בקירור על לשימוש.

 

ההרכבה:

 

פותחים את כדורי הבצק ומרדדים אותם לפיתות קטנות.

מורחים כל פיתה שכזו בנוזלים שהוגרו מתערובת התפוחים ומפזרים את התפוחים המקורמלים.

(בשלב זה אפשר להיפטר מעלי הבזיליקום. הם את שלהם עשו.)

מפוררים את בצק הפירורים שהכנו מעל התפוחים ושולחים לתנור לחום של 250 מעלות

על השליש התחתון של התנור.

הפוקאצ'ות מוכנות לאחר 15 דקות בערך כשהן זהובות.


 

אז זהו סיכומו של יום מדהים אצל ארז, והיה פה אתגר שעבר בהצלחה, וכל שנותר הוא לומר שוב תודה לכל הנפשות

הפועלות אשר הביאו את החוויה הקסומה הזו לידי מימוש.

ומעל הכל, מתכון חדש נולד!

 

נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 18/8/2012 09:45  
18 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



887,143
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2019 © נענע 10 בע"מ