לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

8/2012

פאסיפיק - מסעדת ביסטרו על חוף ימה של תל אביב


רצועת חוף עבה מחברת בין הכביש הסואן של רחוב הירקון למימיו הקרירים והנעימים של הים התיכון.

התנועה עוברת ושבה מתחת לבתי המלונות השוכנים בסמוך לחוף ולא צריך יותר מכמה מטרים והחלטה, בכדי לעצור

ולנוח קצת ממירוץ החיים ופשוט בסיבוב קטן של ההגה לנפוש לשעה קלה על החול החם או לסעוד את ליבנו

באחת מן המסעדות הרבות הפזורות באיזור.

כך אני באמצע יום לוהט של חודש יולי, יצאתי מהעבודה ובמקום לנסוע בכיוון הרגיל והידוע אל הבית, קפצתי למלון פלאז'ה

שם ציפיתי לפגוש את חבריי הבלוגרים להשקה מיוחדת של תפריט הקיץ של מסעדת "פאסיפיק", השוכנת בו.

כבר בכניסה למסעדה היה ניכר שמדובר במקום מאד אלגנטי ויוקרתי, המשקיף אל נופו המרהיב של הים לכל אורכו.

השעה בה התכנסנו היתה שעת ערביים, מה שאומר שחזינו בשקיעה נהדרת בדיוק בתיזמון מושלם עם השקת כוסית 

ראשונה.

 

מצא חן בעיניי שלמקום מטבח גדול ופתוח והאוכל מוכן במקום לעיניי הסועדים.

 

 

מסעדת פאסיפיק הינה מסעדה כשרה, מה שאומר עבודה קשה יותר לשף אביעד בן שבת, האמון על התפריט.

אביעד חזר לאחרונה מטיול ארוך במזרח הרחוק, שם למד את המטבחים המגוונים ורקח למקום תפריט ביסטרו בלבוש

אסיאתי אקזוטי.

בתמונה מימין: ליעד, מנהל המסעדה, שף אביעד בן שבת ואבי לוי מנכ"ל המלון.


 

יאללה. מתיישבים בציפייה דרוכה.

כמנת פתיחה הגיעו צלוחיות מטבלים עם עגבניות מיובשות, קונפי שום ושמן זית עם בלסמי בתוספת לחם הבית.

שמן הזית היה עדין ונעים בפה, הקונפי נחמד והעגבניות המיובשות לא ערבו לחיכי.

לצערי מדובר במנת פתיחה שגרתית ולא מרשימה.

 

 

למנה הראשונה הוגש סלט ויאטנמימיקס ירקות ברוטב מיסו, עלי גפן ובוטנים בתוספת קוביות דניס מצופות

בפולנטה וצרובות.

המנה אסתטית ונאה. הרוטב היה טעים מאד, אך  הסלט שקיבל אותם היה מעט רכרוכי וטעמו של הדג היה

דומיננטי מדי בעיניי.

 

 

למסעדה תפריט סושי מגוון ולכן הגיעה לשולחן קומבינציית סושי הכוללת:

אינסייד אאוט:

טונה אבוקדו- טונה אדומה, אבוקדו ומלפפון בציפוי שבבי בטטה 

ריינבו- מלפפון, אבוקדו וגזר, עטוף בסלמון, דג לבן וטונה אדומה 

ספייסי טונה- טונה, אבוקדו בציפוי של שבבי פנקו

רולים ספיישל- רול של מלפפון, טונה, וסלומון

סשימי טונה צרובה

ועוד סנדוויץ שאינו מופיע בתפריט ומוגש כספיישל. 

הפלטה היתה יפיפיה וססגונית, ניכר היה בסושי שהוא הוכן מחומרי גלם מעולים וטריים אך מבחינת הטעם לדעתי

הם היו נחמדים ולא מעבר לזה. דווקא הספיישל סנדוויץ היה טעים לי יותר מכל.

 

 

מאוכזבת קלות משתי המנות הראשונות שהגיעו, חיכיתי בציפייה למנה שהוגדרה כאחת ממנת הדגל של השף.

ניוקי סלמון הכולל רצועות סלמון עטופות בצק ניוקי ברוטב חלב קוקוס ולימון לצד סשימי סלמון.

לצערי נחלתי אכזבה נוספת. הניוקי הגיע במרקם קשה ולא הזכיר במאום את הניוקי הנימוחים שציפיתי לפגוש. 

טעמם היה סביר ולא מעבר לזה.

אוקיי. מודה ומתוודה, עד כה העניינים לא היו נראים זוהרים במיוחד. עכשיו כשאני כבר אחריי, אני יכולה להרגיע

אתכם שמפה זה רק הולך ומשתפר. חכו ותראו.

 

 

קרפצו סלק ששייך גם הוא למנות הראשונות כלל פרוסות סלק דקיקות, מיץ לימון, פסטו ושמן זית.

אין לי מילים להגדיר את המנה הזו אחרת מאשר - מענגת! פשוט כך. שילוב מושלם של יופי וטעם.


 

עדיין אנחנו בראשונות. מפה הדברים הולכים ומתחממים.

לשולחן הגיע - קוריאן ברבקיו .

 מנה שבעצם מורכבת משלוש מנות. נתחי סינטה מושרים במרינדה קוריאנית, צלוחית אורז, ועלי אנדיב המגיעים

עם כוסברה ונענע. יש למזוג מעט אורז על העלים ולהוסיף את הסינטה ורק אז לאכול.

מנה מושקעת, יפיפיה וטעימה ביותר, כשההתעסקות עם הקומבינציה המשולשת הזו הופך גם הוא את האכילה לחוויה.


 

המנה הבאה בתור היתה של ספייסי צ'יקן והמדובר הוא בקוביות חזה עוף פריכות עטופות בטמפורה, מטוגנות ומצופות ספייסי

מיונז. לצידם טוסטים סיניים קטנים עם סלט חמצמץ חריף וטעים. 

טוב, תקשיבו לי. אין דברים כאלה. מנה מטריפה. הטוסטים הקטנים מזכירים במרקמם פרנץ' טוסט אבל מכילים בתוכם

שילוב טעמים שונה ומיוחד במינו. היה תענוג גדול לקחת ביס מהם וביס מקוביות החזה הנימוחות וללטף את החיך 

בסלט הנהדר שנילווה אליהם.

מנת חובה!

 

 

קדימה. המנות העיקריות מתחילות להגיע לשולחן.

מנה הקרויה - קארי אדום תאילנדי
על הצלחת הגיעה חגיגה של נתחוני סינטה מוקפצים עם עגבניות שרי, שעועית ירוקה וחציל בתוספת רוטב קארי

תאילנדי ואורז.

מדובר במנה מתקתקה ועשירה בטעמים ומרקמים. שילוב מושלם של חמרי גלם רכים מול קראנציים המתפצפים

בפה. מנה נהדרת.


 

העיקרית הבאה בתור היתה של פילה סלמון מיסו. 
מנה קלאסית של סלמון במרינדה מתקתקה של מיסו ומירין, אפוי בתנור בתוספת פירה ושעועית.
 אמנם מנה מוכרת במחוזותינו אך מה שהפך אותה כאן למיוחדת היה הדג שהוגש במידה כל כך מדוייקת,
שכל נעיצה של מזלג פשוט פירקה אותו לפלחים והוא פשוט נמס בפה. הרוטב היה משגע והפירה מצוין.
באמת שלא טעמתי בהרבה מקומות מנה כזו. נפלא.

המנה הבאה הגיעה לשולחן כשאני כבר על סף פיצוץ. 

ברווז פקין רצועות ברווז אפויות בתנור בתוספת רוטב שזיפים קר, שערות מלפפון וטורטיה.

נתח קטן של ברווז מניחים על הטורטיה עם המלפפון והרוטב ומגלגלים.

שוב. אהבתי את ההתעסקות הזו עם המנה ושמחתי שהברווז היה רך מאד וטעים.

מנה מקסימה.

 

כאן כולם לעצור את הנשימה כי באמת הגיעה לשולחן תופעה בלתי מוכרת.
בעיקרון מדובר בסטייק פילה בקר בגריל, אך מה שהגיע בעצם לשולחן היה סטייק כפי שמעולם לא ראיתם אותו.
הבשר הונח בתוך סוג של קונסטרוקציה מהממת שנבנתה מעלה בננה, עם אורז תאילנדי מוקפץ שהוגש בתוך
אצה מטוגנת ורוטב סצ'ואן.
מנה מעוצבת למשעי שזכתה, כך דווח לנו, בתחרות השפים של קראון פלאז'ה, ואין ספק שניתן להבין למה.
מנה כל כך יפה וטעימה שממש היה לי חבל לאכול ולהרוס. 
תענוג חושים עילאי.
טוב. קינוחים. אפילו אני שיש לי קיבה נפרדת לקינוחים הרמתי דגל לבן.
ביס קטן מכל דבר וזהו.
פרפה פסיפיק בורלה - קינוח יפיפה וטעים מאד המכיל עוגיית תבלינים פריכה, קרם לימון, מרנג, קרם ברולה קפוא
וטוויל שקדים.
קדאיף עם פרפה חלבה ושערות חלבה - גם טעים אם כי קצת חרוש לאחרונה במסעדות.
והטעים ביותר בעיניי - כנאפה אגסים מיוחד במינו המכיל שערות קדאיף במילוי קרם שקדים-וניל, פרוסות אגס
לצד שאט ג'לי יין לבן ואגסים. ללקק את האצבעות.

כל המנות הוגשו בליווי יינות ישראלים שהמסעדה גאה להגיש.
אני לא מהשתיינים כך שלא טעמתי אבל צילמתי תמונה יפה. תיראו:
לסיכום:
אם חשקה נפשיכם בהפוגה קלה הכוללת נוף ים מדהים ואוכל משובח, לכו לפאסיפיק.
הזמינו את המנות שהמלצתי עליהן ולא תתאכזבו.
מסעדת פאסיפיק: קישור לאתר המסעדה 
הירקון 145 , תל אביב
טלפון:
057-9443634
03-5201169
שעות הפעילות:
א - ה 23:00 - 19:00
נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 11/8/2012 18:28  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



893,870
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2019 © נענע 10 בע"מ