לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

7/2012

פיצה ביתית משגעת עם רוטב שום בצד


הפעם הסתבכתי. כלומר, שוב.

זה לא סוד שפה ושם אני מקבלת מוצרים שונים להתנסות, דבר שחושף אותי למוצרים שלא הכרתי ושאולי לא הייתי

מכירה ו/או חושבת לקנות.

לשמחתי הרבה, לרוב מדובר במוצרים ברמה מאד גבוהה שאני שמחה מאד להמליץ עליהם אך מה

שבעצם קורה, זה שאני "מתמכרת" לפירמה או למוצר ומכאן הדרך קצרה מאד לשלוח אותי למסע

רכישות להשלמת הסידרה.

הפעם זה קרה לי עם מגש לפיצה.

כן, תשאלו. מה כבר אפשר לחדש במגש לפיצה.

אז נכון, גם אני שנים מכינה פיצה בתבנית הרגילה של התנור, אך לאחר ההתנסות הזו הסתבכתי. אין דרך חזרה.

מכיוון שהכמות שלי מספיקה לשתי פיצות, לא נותרה בידי כל ברירה. אני חייבת לקנות עוד אחת.

 

 

המדובר הוא בתבנית מיוחדת לאפיית פיצה של חברת סולתם רדד, המוכרת לנו מתחום הסירים שיש לכל אמא בבית.

המיוחד והשונה הוא שתחתית התבנית מחוררת, מה שמאפשר לחום להיכנס לתחתית הבצק בזמן האפייה ולקבל

בצק אפוי בדומה לזה שנאפה על לבנים.

דבר נוסף שגרם לי להתאהב בה כבר ממבט ראשון, הוא העיצוב היפיפה והאסתטי וגם ידיות הסיליקון האדומות המאפשרות

את הגשת הפיצה ישירות מהתנור אל השולחן.

המתכון שלהלן הוא אותו מתכון שאני מכינה כבר שנים רבות, והפעם הכנתי אותו בשתי תבניות. 

התבנית לפיצה ותבנית רגילה לתנור, ואני יכולה לומר לכם עם יד על הלב, שכל בני הבית הטועמים, דיווחו פה אחד על כך

שהבצק בתבנית העגולה יצא הרבה יותר אוורירי תפוח וטעים.

אמרתי לכם שהסתבכתי? הולכת לקנות עוד אחת. 

האמת, ממש לא יקר. כ-60 שח בלבד. שווה.

 

 

החומרים לבצק:

 

1 קילו קמח

1 שמרית

2.5 כוסות מים חמימים

חצי כוס שמן

כפית מלח

 

החומרים לרוטב עגבניות:

 

1 כוסות רסק עגבניות

2 כוסות עגבניות מרוסקות

1/2 כוס שמן זית

2 כפות אבקת שום

1 כף פפריקה אדומה מתוקה

כפית מלח

כפית סוכר (אפשר להוסיף עוד קצת עם העגבניות המרוסקות חמוצות מדי)

אורגנו למי שאוהב

1/2 קילו גבינה צהובה מגוררת

200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

 

תוספות לפי הטעם - פטריות טריות או משומרות, חצילים מטוגנים, זיתים, תירס, אננס וכו'.

 

אופן ההכנה:

 

לשים במעבד מזון את חמרי הבצק ומניחים להתפחה במקום חמים עד להכפלת הנפח.

 

 

מחלקים לשני חלקים ומרדדים כל חלק בתבניות שרוססו בספריי שמן.

 

 

מערבבים יחד את כל חמרי הרוטב ומורחים אותו על הבצקים שבתבניות.

 

 

מפזרים את הגבינה הצהובה על שתי הפיצות ומעליהן זורים את פירורי המוצרלה.

 

 

מוסיפים את התוספות האהובות עליכם.


 

מכניסים לתנור לחום של 170 מעלות לכשלושים דקות, עד שהפיצה מתחילה לבעבע ולהזהיב.

את התבנית העגולה הנחתי על רשת בכדי שתקבל גם חום מלמטה.

 

והנה היפיפיה שלי יצאה מהתנור. 

עכשיו חופש והילדים ישמחו להכין יחד איתכם.


 

כיאה למאפיה ביתית, חותכים למשולשים.


 

הרגע היה! והיה טעים!!!




מתכון לרוטב שום ביתי אליפות:

 

1/2 כוס רסק עגבניות

1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק

1/2 כוס מים

1 כף אבקת שום

1 כפית מלח

פשוט לערבב הכל יחד.

טעים טעים! יותר מאשר בפיצריות.

 



נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 10/7/2012 07:59  
6 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



893,906
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2019 © נענע 10 בע"מ