לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

6/2012

שולחן כיד הסולטן - במסעדת חינאווי


בחיי כל אדם מגיע יום שבו הוא כל כך עייף או עסוק או שניהם גם יחד, וכל מה שהוא רוצה זה להכנס למקום

שבו ייפתחו לו שולחן כיד המלך ופשוט יאכילו אותו. כך, בלי להרבות במילים. פשוט להתיישב והארוחה כבר תזרום אל השולחן.

מסעדת חינאווי לקחה את הרעיון הזה צעד קדימה והשיקה לאחרונה את תפריט הסולטאן המפנק עם שפע מטעמים אותנטיים מהמטבח הערבי.

תפריט הסולטאן, מאפשר הצצה למטבח הערבי, המסורתי האותנטי כפי שהיא באה לידי ביטוי במטבחו של ב'שארה חינאווי,

שף וקצב מיומן שלמד את רזי המקצוע עוד משחר ילדותו.

המסעדה שוכנת בראשון לציון ממש מאחורי הסינמה סיטי וצמודה לקצביית חינאוי המפורסמת.


 

תפריט הסולטאן כולל את ארוחה מלאה ומגוונת כפי שתיכף אפרט למטה וכל זאת במחיר של 84 שח לאדם.

התפריט מוגש עד סוף חודש יוני 2012 ולכן צריך להזדרז.

 

 

התיישבנו עייפים ועסוקים ולשולחן הגיעו מיד מבחר סוגים של סלטים טריים עשויים כולם במקום בעבודת יד וכוללים

בין היתר, חצילים במגוון צורות הכנה, טאבולה, גזר חריף, כרובית מטוגנת, סלט ירקות גדול קצוץ דק וחומוס הבית המגיע

עם לאפות חמות היישר מהטאבון.

 

 

משסיימנו את הטעימות ממנות הפתיחה, הגיע תורן של המנות אותנטיות למלא את מרכז שולחן:

סינייה בטחינה – משמע, קציצת בשר בתבנית שעליה יוצקים רוטב טחינה וצנוברים ואופים בתנור עד שהטחינה מזהיבה.

 

 

מקלובה - משמע להפוך וזוהי בעצם התורה של התבשיל הנאה הזה. יוצרים שכבות ירקות, בשר ואורז בסיר ובתום הבישול

הופכים באחת לצלחת הגשה מתאימה, מקבלים "עוגת" שכבות שבתחתיתה אורז ובראשה ירקות או בשר.

 


מסחן – רצועות עוף, בצל מטוגן והרבה סומאק על פיתה עיראקית. מסחן, פירושו לחמם. בתבשיל זה הכוונה היא לציין

שהתבשיל בושל וחומם מחדש.

במקור מכינים את המנה מפיתה מיוחדת הנקראת שראק, פיתה גבשושית שמקבלת את קימוריה כתוצאה מאפייה על אבנים.


נעלמה לי התמונה ולכן תודה לאדוארד ויצמן על הצילום שהשאיל לי.

 

אם כל זה לא הספיק בשביל שנחזור הביתה שבעים ומרוצים, הוטלה עלינו עכשיו המשימה לבחור שני שיפודים.

קבב/ כבד עוף/ לבבות/ נתח קצבים/ אנטריקוט/ כבש/ פילה בקר.

כמובן שלא וויתרנו על מנת הדגל, הקבב המפורסם של חינאווי העשוי מתערובת בשר טרי ואיכותי בתיבול סודי,

ובכללל הבשרים הם גאוות המקום שהרי ידוע לכל כי איכות הבשר ובחירת הנתח הנכון הם מתכון להצלחתה של כל מנת בשר

בין אם מדובר בסטייק משובח או בצלי איכותי. בבשר קיימים גורמים רבים המשפיעים על התוצאה הסופית,

כגון: סוג הנתח, פירוק נכון, יישון במידת הצורך וכמובן, שימוש בבשר טרי. 

 

 

מסעדת הבשרים של חינאווי פתוחה כל ימות השבוע מ 12:00 ועד חצות.

במסעדה ניתן לקנות לאפות חמות מהטבון ומבחר עשיר של סלטי הבית (טריים) במשקל.

טל במסעדה: 03-9417999.

 

לסיום הארוחה והפוסט, יש לי הפתעה עבורכם. קיבלתי אישור מיוחד מב'שארה, בעל המסעדה, לפרסם עבורכם

את המתכון ל"מסחן" המפורסם שלו, היישר מספר הבישול שלו, אותו פרסם לאחרונה, והמכיל שלל רב של מתכונים

אותנטיים מהמטבח הערבי עליו גדל.

 

מסחן - רצועות עוף, בצל מטוגן והרבה סומאק על פיתה עיראקית

 

המרכיבים ל-4 מנות:

 

1/2 כוס שמן זית

2 ק"ג בצלים קלופים וקצוצים בינוני

4 פרגיות (ירך עוף ללא עצם) חתוכות לרצועות או 4 כרעי עוף

2-3 כפות סומאק

1 כפית בהאט

1/2 כפית אגוז מוסקט

1/2 כפית קינמון

מלח לפי הטעם

4 פיתות עיראקיות

חופן צנוברים.

 

אופן ההכנה:

 

אופציה 1 עם רצועות העוף:

 

מחממים מחבת עמוקה עם חצי כוס שמן זית. מוסיפים בצל ומטגנים עד תחילת הזהבה.

מוסיפים את רצועות העוף ומערבבים.

מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומוסיפים מלח לפי הטעם. 

ממשיכים לטגן עד שהעוף מתבשל, כחמש עד עשר דקות.

מניחים פיתה על צלחת הגשה גדולה. 

מפזרים על כל הפיתה באופן שווה כרבע מכמות הבצל והעוף כולל השמן.

מקשטים בצנוברים ומשחימים זמן קצר מתחת לגריל.

 

אופציה 2 עם כרעי עוף:

 

מחממים סיר עם חצי כוס שמן זית.

מוסיפים בצל ומטגנים עד תחילת הזהבה.

מוסיפים תבלינים ומטגנים עד הזהבה.

שוטפים את הכרעיים היטב ומניחים בסיר. מכסים במים.

מוסיפים מעט מלח ומבשלים 30-40 דקות, עד שהכרעיים מוכנות.

מכבים את הלהבה ומוציאים את הכרעיים מהסיר. מניחים בצד ושומרים את מי הבישול.

מניחים פיתה על צלחת הגשה גדולה ויוצקים כחצי מצקת מנוזלי הבישול ששמרנו.

מפזרים מעל את הבצל המטוגן ומניחים כרע עוף אחד.

מקשטים בצנוברים ומשחימים זמן קצר מתחת לגריל.

 

נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 12/6/2012 20:03  
16 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



715,107
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ