לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

5/2012

קרני ארי - חצילים ממולאים בבשר נוסח תורכיה


במסגרת חפירותיי בספר המתכונים של אמא ונסיונותיי להרים ארוחה תורכית מסורתית, נתקלתי בכמה שורות

כתובות במחי יד עם הכותרת - קרני ארי.

"אה... זה הדודה מתורכיה לימדה אותי פעם להכין" אמרה אמא שלי."זה נורא טעים".

נו, אז שאני לא ארד לעומק ואבדוק את הנושא עד תום?

מיד נקנו כל החומרים הדרושים, טוגנו כל הדורשי טיגון למינהם,

מולאו כל דורשי המילוי הריחניים, והתמזגו ברוטב הפשוט מן הפשוטים.

הסיר נעמד על הגז לשעה קלה ובסופה לקחתי ביס קטן לטעימה.

בום!

פיצוץ של טעמים וזכרונות ילדות הכה בי באותו הרגע ממש.

הטעם החזיר אותי אל ילדותי והזכרון של המאכל הזה שכבר נשכח מפה ומלב.

הכנתי את המעדן הזה בסדנת מאכלים תורכיים בזמנו, והתעלפויות נרשמו להן בזו אחר זו.

אני שמחה להגיש לכם את המתכון הזה. לזכרה של "דודה טנטי".

דודה אחת שבאה לביקור מתורכיה וזה מה שהשאירה אצלנו לנצח.

 

החומרים:


3-4 חצילים בגודל בינוני

חצי קילו בשר טחון

1 בצל קצוץ

2 שיני שום כתוש

1 כפית ראס אל חנות

1 כפית פפריקה אדומה מתוקה

פרוסות עגבניה פרוסה (2 פרוסות עגבניה לכל חצי חציל)

רצועות פלפל אדום או ירוק כמספר חצאי החציל

2 כוסות מים רותחים

2 כפות אבקת מרק עוף מחומרים טבעיים

שמן לטיגון

מלח, פלפל

 

ההכנה:

 

קולפים את החצילים בצורה של  פס כן ופס לא.

 

חוצים את החצילים ומטגנים משני הצדדים.

(ניתן להכניס לכמה דקות לפני כן לתנור.זה מזרז את תהליך הטיגון)

 

 

מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום ואת הבשר הטחון.

מוסיפים את התבלינים ומטגנים עד שהבשר נסגר.

 

 

חורצים חתכים לאורך כל פני חציל ודוחסים את מלית הבשר בין החריצים.

 

 

מניחים בתבנית עמוקה ומניחים מעל כל חציל 2 פרוסות עגבניה שביניהן רצועת פלפל.

 

 

מכינים מרק מהמים ואבקת המרק ושופכים על החצילים.

 

מבשלים כחצי שעה על אש בינונית על הגז או אופים בתנור בחום של 180 מעלות .

 

נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 28/5/2012 17:13  
9 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



711,219
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ