לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

5/2012

עוגת גבינה ודובדבנים חמוצים


אחד היתרונות הרבים של הפעילות שלי בבלוג, הוא לפגוש ולהכיר אנשים רבים מכל שכבות האוכלוסיה,

ובמקביל גם לקבל אינפורמציה על אירועים מעניינים ומגוונים.

בעיקר משמח אותי לשמוע על פעילויות עם ערך נוסף מעבר לאירוע יחצנות שמטרתו לקדם מוצר, ולפיכך

מצא מאד חן בעיניי הרעיון שיזמה מחלבת טרה לכבוד חג השבועות שבו היא מארגנת בקניון עזריאלי יריד אוכל חלבי

מיוחד במינו, בו יציגו מובילי ומעצבי דעה, ביניהם אושיות מפורסמות, אושיות מעולם הקולינריה ובלוגרים קולינריים מובילים,

מנות שונות ומגוונות שהורכבו ממוצרי סדרת "טוב טעם"- המושקים במיוחד לשבועות.

 

לכבוד היה לי כשפנו אלי וביקשו ממני להרכיב מתכון ממוצרי החלב של טרה, אשר יוכן ויימכר בדוכן מיוחד על שמי

במסגרת היריד, כאשר כל ההכנסות ממנו ייתרמו לעמותת "לתת".

 

היריד יתקיים בקניון עזריאלי בימים חמישי ושישי ה- 17-18 במאי 2012 והקהל הרחב יוזמן לרכוש את המנות השונות שיוצגו

בו ובנוסף, ניתן יהיה לעבור בין דוכנים שונים אשר יציגו מגוון רחב של מוצרים באווירת החג כגון תוצרת אורגנית מקומית לסוגיה,

מאפיות איכות, יקבי בוטיק עם מבחר יינות מקומיים, תבלינים וחליטות תה עשירות ואיכותיות, שמן זית, מתוקים וקינוחים.

 

נו, טוב. אתם יודעים שכבר יש לכם פרוטקציה אצלי, ולכן אני מעלה כאן את המתכון לעוגה שלי שיכינו השפים של טרה,

ושתימכר ביום חמישי (במנות אישיות) החל מהשעה 18:00 בקניון. ואה. כן. גם אני אהיה שם...

אז.... בואו לפגוש אותי. מחכה לכם.

 

 

החומרים הדרושים:

 

2 ביצים מופרדים לחלבונים וחלמונים

2 כפות סוכר + 1 כף

2 כפות קמח תופח

1 כפית מיץ לימון

1 כף שמן

1 צנצנת של דובדבנים חמוצים מגולענים

3 שמנת מתוקה להקצפה

חצי כוס חלב

חצי כוס סוכר

1 שקיק סוכר וניל

1 אינסטנט פודינג וניל

500 גרם גבינה 5%

 

הכנת הבסיס:

 

מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.

מוסיפים את החלמונים בתנועות קיפול ולאחר מכן מקפלים גם את הקמח, הלימון והשמן.

משטחים בתבנית 28 ואופים בתנור בחום של 150 מעלות כרבע שעה עד להזהבה.

מצננים את הבסיס.

מסננים את הדובדבנים מהרוטב שבו הם נמצאים ושומרים את הרוטב בכלי נפרד.

מפזרים את הדובדבנים בצורה אחידה על גבי התחתית.

 

הכנת המלית:

 

מקציפים 2 שמנת מתוקה עם החלב, כף סוכר, הווניל, והאינסטנט פודינג לקצפת יציבה.

מוסיפים את הגבינות ומערבבים בעדינות לתערובת אחידה. 

מורחים את הקרם על התחתית עם הדובדבנים.

מעבירים להקפאה למשך שעה.

 

הכנת ציפוי הדובדבנים החמוצים:

 

מעבירים את רוטב הדובדבנים לסיר ומוסיפים לו 2 כפות קורנפלור.

מבשלים עד להסמכה ומסירים מהאש.

מקררים בזמן שהעוגה במקפיא ובתום השעה יש למרוח את הציפוי על העוגה.

 

הכנת הקצפת לקישוט:

 

מקציפים 1 שמנת עם כף סוכר לקצף יציב ומקשטים את העוגה.

שומרים את העוגה במקרר להתייצבות של כמה שעות ואז היא מוכנה לאכילה.

 

 

 

נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 13/5/2012 21:41  
16 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



700,880
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ