לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

4/2012

עוגת פררו רושה כשרה לפסח


הייתם מאמינים שהעוגה המטריפה הזו לא מכילה ולו גרם אחד של קמח?

לראשונה נתקלתי במתכון לעוגת פררו רושה, שפירסם לפני שנים מיקי שמו המתוק והחייכן שאני כל כך אוהבת.

מאז אפיתי אותה בווריאציות שונות עד שהגעתי לגירסה הסופית והכשרה לפסח שתעלה חיוך גם על פני החותנת החמוצה ביותר.

מבטיחה לכם.

ועוד הפתעה רצינית יש לי בשבילכם בפוסט הזה.

מכיוון שפררו רושה המקוריים, הדרושים לעיטור העוגה, אינם כשרים לפסח, יצרתי עבורכם מתכון לפררו רושה שתוכלו להכין בעצמכם,

ולהפתיע את האורחים שלכם בגדול.

 



לתחתית הפאדג':


150 גרם שוקולד מריר 60%

75 גרם חמאה

3 חלמונים

1 שקיק סוכר וניל 

3 חלבונים

 

מקציפים את החלבונים עם סוכר הוניל לקצף יציב.

ממיסים במיקרו את השוקולד והחמאה ומוסיפים לתערובת השוקולדית את החלמונים.

מקפלים את הקצף לשוקולד ואופים בתנור בחום של 150 מעלות כעשרים דקות.

יש להוציא את העוגה כשהשוליים שלה מתייצבים ופנים העוגה עדיין מעט רוטט.

מקררים היטב. (ניתן להכניס למקפיא לחצי שעה)

 

 

 

לשכבת הקראנץ:

 
150 גרם שוקולד מריר 
25 גרם חמאה
חצי כוס שוקולד למריחה נוטלה
100 גרם פיצפוצי אורז בטעם וניל

 

ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל, מוסיפים נוטלה ומערבבים.

מוסיפים לתערובת את פיצפוצי האורז ומערבבים. 
משטחים הכל על בסיס הפאדג' בלי שתיגע בדפנות התבנית ומעבירים למקפיא ל-10 דקות לפחות.

 

 

למוס שוקולד:

 
2 שמנת מתוקה
7 גרם ג'לטין

1/4 כוס מים

200 גרם שוקולד מריר

 

שלב זה צריך להכין יום קודם: 

ממיסים את הג'לטין ברבע כוס מים
מחממים שמנת + הג'לטין המומס לסף רתיחה
מכבים ומוסיפים שוקולד. מערבבים עד להמסה.
מכניסים למקרר ללילה. למחרת מקציפם במיקסר עד לקבלת מוס אוורירי.
יוצקים את המוס לתבנית מעל שכבת הנוגט ומכניסים להקפאה ל-4 שעות לפחות עד התייצבות.

 



לציפוי:

 
150 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
3/4 כוס שמנת מתוקה
2 כפות ברס אגוזים (אגוזים קצוצים מסוכרים. ניתן להשיג בחנויות המתמחות)

 

ממיסים במיקרו את השוקולד והשמנת ומערבבים למרקם חלק. מוסיפים את ברס ומערבבים. 
מצפים את העוגה בדרך הזו:

פותחים ומסירים את דפנות התבנית הקפיצית, מניחים על גבי נייר אפיה ומצפים את העוגה בקרם מכל הצדדים

(בזריזות, כדי שהציפוי לא יקפא בטרם פני העוגה יכוסו). 

 


מעטרים בפררו רושה תוצרת עצמית ושומרים במקרר. אין צורך להקפיא העוגה יציבה גם כך.

 

 

כך תכינו פררו רושה תוצרת בית וכשרים לפסח:




50 גרם עוגיות יין טחונות

25 גרם חמאה מומסת

2 כפות גדושות נוטלה

75 מ"ל שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד מריר

חצי כוס ברס אגוזים

 

לשים היטב בכפות הידיים את העוגיות הטחונות עם החמאה והנוטלה.

לוקחים מעט המתערובת ויוצרים ממנה כדור שבתוכו כולאים אגוז לוז אחד (בונדוק).

ממיסים את השמנת מתוקה עם השוקולד מריר לקרם חלק ומוסיפים את הברס.

מגלגלים את הכדור ברוטב השוקולד. 

 


נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 1/4/2012 06:53  
17 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



893,825
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2019 © נענע 10 בע"מ