לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

3/2012

"לנדוור" - זה ממש לא רק קפה (ביקור בלנדוור הוד השרון)


יש משהו מאד וותיק במילה "לנדוור".

ויש משהו מאד רומנטי בסיפור שלהם.

על איך שבשנת 1919, פתח אחד, משה לנדוור, בית קפה קטן ורומנטי באחד הרחובות הציוריים של מרכז ברלין,

ולצידו הקים בית קלייה בו עסקה המשפחה בקליית הקפה המשובח שהוגש במקום.

על איך שעם עליית הנאצים לשלטון בגרמניה, עלתה המשפחה ארצה והתיישבה בתל אביב, ועל איך לא וויתר על החלום

ומיד עם בואו ארצה הקים את בית הקלייה הראשון לקפה ברחוב אלנבי מול הים.

ועל איך במהלך השנים הפך קפה לנדוור לשם נרדף לקפה בכלל, עד שבתחילת שנות האלפיים חברו אליו יזמים צעירים

והקימו את רשת בתי הקפה לנדוור, המונה כיום 11 סניפים.

ואיך אני משתלבת בכל הסיפור הזה?

אז זהו. שכך קרה והוזמנתי לדגום את הסניף של "קפה לנדוור" בהוד השרון ולהיווכח, ש"לנדוור", זה מזמן כבר לא רק קפה.

 

 

סניף קפה לנדוור בהוד השרון נמצא במתחם המושבה הפסטורלי.

בית הקפה מעוצב ברוח האווירה הרומנטית וההיסטורית של המושבה, ואת הבאים מקבלת מטחנת קפה עתיקה שמיד

מכניסה לאווירה הנוסטלגית המתאימה.

במקום פרושים מקומות ישיבה רבים ומגוונים. משולחנות וכסאות ועד ספות ופינות רביצה. כך ניתן לשתות כל קפה,

בכל פוזה שרק תיבחרו לשבת בה...

 

 

כדי לחמם מנועים הוגשו משקאות חמים לשולחן. נו, איך לא? יום קפוא בחוץ ואנחנו כאן ליד החלון באווירת חו"ל שכזו.

מתוך המבחר הגדול של המשקאות החמים, הזמנו, פרנץ' ונילה מעולה, שוקו היער השחור שהגיע מלווה בערימת קצפת,

והיה גם הוא טעים מאד, ושוקולטה סמיכה שאכן היתה מאד סמיכה אך קצת מיימית לטעמי.

מיצים טריים מגזר ותפוחים, נסחטו אף הם במקום והוגשו אף הם לשולחן. איזה כיף.

 

 

המנות התחילו לזרום לשולחן ומנה הנקראת "קדירת המושבה" הפתיעה אותי בגדול.

מדובר בתבשיל קדירה מבשר שריר, ירקות טריים, עשבי תיבול ויין אדום, אשר לאחר הבישול עבר לכלי

המתאים לתנור ונעטף בבצק פוקאצ'ה, ומוכנס כך לתנור לבנים עד לאפייתו.

הקדירה מוגשת, וכך כל הכלים במקום, על צלחת עבודת יד של מיכל קורן, שהיא אחותו של עופר קורן, אחד מבעלי המקום.

כיף גדול היה לקרוע ביד את הפוקאצ'ה המכסה את התבשיל ובאותה התנופה לתפוס איתה נתח בשר 

עסיסי ולאכול כך. התבשיל היה טעים ביותר עם טעם ייני נפלא.

 

המנה הבאה שהגיעה לשולחן היתה - קציצות עם אורז.

כשמה, מדובר בקציצות ביתיות ברוטב אדום המוכן במקום בתוספת אורז.

המנה מוגשת בתוספת סלט עגבניות ובזילקום ברוטב בלסמי שמן זית וטחינה הנעשית במקום.

הקציצות היו ביתיות וטעימות מאד, ומוגשות בצורה אסטטית ומעוררת תיאבון.

 

 

שניצל ענק עם צ'יפס ישמח את הילדים שיגיעו למקום.

השניצל היה טעים, והצ'יפס - צ'יפס שגרתי. אמנם עד עכשיו הוגשו לשולחן מנות שלא מביישות גם מסעדות פאר,

אך עדיין אין לשכוח שמדובר ברשת בתי קפה ולכן, למרות שטוגני גורמה לא תמצאו כאן, המנה יכולה בשקט להספיק לשני

ילדים רעבים ולשמח אותם עד מאד.




הבא בתור - רביולי רוזה- רביולי במילוי פרמז'ן ברוטב רוזה (שמנת ועגבניות) שנעשה במקום, היה מאד טעים וערב

לחיכי עד מאד.


 

ממשיכים בפסטות.

פסטה בולונז שהגיעה לשולחן, הכילה פסטה מסוג מלפלדיני עם בולונז המוכן במקום וכולל תערובת בשר טחון בבישול איטי

עם ציר ירקות (גזר, סלרי ובצל), יין אדום ורוטב עגבניות,  ואשר הוגשה עם רוטב עגבניות המוכן במקום, היתה עשויה כמו שצריך

והרוטב שמעליה עטף אותה בטעם נפלא.


 

מנה שהלהיבה אותי ביותר, היתה דווקא מתחום הסלטים.

מדובר בסלט איכרים איטלקי, הכולל עגבניות, עגבניות שרי, פלפלים (צהוב ואדום), עליי רוקט טריים, צנונית ובצל סגול.

בבסיס הצלחת נאפית פוקאצ'ה עסיסית ועליה מפוזר הסלט. מעליו מפוזרת גבינת המוצרלה ברוטב שמן זית, חומץ בלסמי

ומלח ים אטלנטי.

פשוט עונג צרוף של מנה. כל המיצים של הירקות נספגים בפוקאצ'ה וכל הטעמים מתערבבים בפה לחגיגה שלמה.

לזרוק את המזלגות והסכינים, רבותיי. ככה עם הידים ולפה. כיף גדול.


 

עוד בעייני לחמים וירקות, הגיעה לשמח את לבי פוקאצ'טה פלפלים ופטה.

מדובר במיני פוקאצ'ה בתנור לבנים עם פלפלים קלויים, רוטב פסטו הנעשה במקום וגבינת פטה.

מלמעלה טופינג של עלי רוקט טריים, צנונית ועגבניות שרי תמר ברוטב שמן זית וחומץ בלסמי.

גם זו מנה נהדרת ונפלאה במראה ובטעם.

 

 

שקשוקת הבית אף היא מנה מומלצת ביותר, ומוגשת בכל שעות היום.

המנה כוללת רוטב שקשוקה המוכן במקום עם רוטב עגבניות ,פלפלים טריים ותיבול עשיר, ומוגשת במחבת יצוקה מברזל

על מגש עץ יחד עם סלט בוקר, טחינה הנעשית במקום וחלת הבית שנאפית אף היא במקום, ומוגשת טריה וחמה.

מנה יפיפיה ומלאת טעם וריח. אהבתי מאד.


 

לאחר ארוחה כל כך עשירה וטעימה היתה חובה ברורה בדגימת קינוחים.

רוז'לך. כן. זה שמם, עוגיות שמרים במלית נוטלה, נאפו במקום והוגשו לשולחן חמים ישר מהתנור.

ממש כיף של צלחת עוגיות לחבר'ה על קפה טוב לסיום ארוחה. תענוג.

 

ואיך לא נגזים אם לא נגזים?

קינוח בשם "גרדה", על שם אגם גרדה, שם קיבל בעל המקום את ההשראה להכנתו, הוגש כקצפת על שברי מרנג,

תותים ובננות, שלצידם כדורים של גלידת פטל שחור, וניל צרפתי ובננה טראפלס, ועוטר ברוטב פירות יער להשלמת החגיגה.

זה היה כל כך טעים, שלא התביישנו (כן. תתביישי לך!) והזמנו עוד אחד.


 

ולסיום סיומת - עוגת שוקולד ללא קמח (פסח, הנה אני באה...)

שוקולדית ברמות על ונמסה בפה, הוגשה עם בננות מקורמלות, גלידה וקצפת. 

שלמות אמיתית. אין מילה אחרת. 

חבל שכבר הייתי כל כך שבעה ולא יכולתי יותר מביס. או שניים. אבל מי סופר...

 

 

בקיצור ולענין, היה כיף לגלות שלנדוור זה לא רק קפה.

היה כיף לגלות שרשת בתי קפה יכולה להגיע לרמת מנות שלא מביישת מסעדה מובילה,

והיה כיף לקבל לראות שלא חוסכים שם בשום פרט. 

מנות גדולות, מוגשות בצורה מאד אסטטית ויפה, טעימות ולא יקרות.

מקום מומלץ ביותר. אין ספק שאחזור לשם שוב. שאפו.

 

לנדוור הוד השרון:

 

כתובת:
רמתיים 18, הוד השרון

טלפון 09-7488568

שעות פתיחה 

 

א-ו 01:00-08:00

 שבת 01:00-09:00

 

נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 31/3/2012 17:37  
8 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



666,792
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ