לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

7/2011

פשטידת תלתלים (פסטה וירקות שילדים אוהבים)


את הפשטידה הזו המצאתי בוקר יום אחד כשגיליתי שאין לי יותר מדי זמן להכין משהו לילדים לארוחת הצהרים.

בדיקה מהירה במזווה גילתה שקית של פסטה ביסלי, והמקפיא בישר על נוכחותה של שקית לקט נורמנדי.

לקט נורמנדי מכיל ברוקולי, כרובית וגזר גמדי. למה קוראים לו ככה? לאלוהי הסנפרוסט פיתרונים.

אבל מה 'כפת לי אני. באותו הרגע הייתי חייבת לחשוב על מאכל שמשלב בתוכו את שני אלה + מינימום זמן עבודה.

תיק - תק - תוק . אתם כבר מכירים אותי.

שתי שניות היו שני סירים על הגז. אחד הרתיח את הפסטה והשני את הלקט הקפוא.

קערה גדולה קיבלה אותם לתוכה באהבה, חמימים ורוטטים.

ביצים נשברו פנימה, מיונז הצטרף לו גם. קצת תבלינים ויאללה לתנור.

התוצאה - פשטידת תלתלים שאין שבוע שהילדים שלי לא מבקשים שידור חוזר שלה.

מרגע שעינם צדה שקית של לקט נורמנדי בשקית הקניות שלי, אין מאושרים מהם. הם כבר יודעים מה הולך להתבשל פה.

בהמשך שיכללתי מעט את המתכון ואני אתן לכם פה שתי גירסאות: חלבית ופרווה.

כך תוכלו להכין בכל פעם גירסה כרצונכם.

מה שבטוח - הצלחה מובטחת אצל ילדים וכמובן שגם אצל ההורים שלהם.

מנת פשטידה כזו היא ארוחה שלמה שמכילה את כל אבות המזון. הירקות ממש נמסים לתוך התערובת ויוצרים טעם נפלא.

אז מה צריך יותר מזה ? הא? תגידו לי אתם.

 

 

החומרים:

1 חבילה פסטה פוזילי או פסטה בצורת ביסלי גריל

1 חבילה לקט נורמנדי קפוא

5 ביצים

 

+ לבחור באחת משתי האופציות:

 

לגירסה החלבית:

1 שמנת מתוקה (אפשר להשתמש בזו לבישול של ה-15% שומן)

150 גרם גבינת קשקוול מגורררת

125 גרם גבינה לבנה (בכל אחוז שומן שתבחרו)

1 כף אבקת מרק בצל

מלח פלפל לפי הטעם

 

או

 

לגירסת הפרווה:

1 כוס מיונז

1 כף אבקת מרק בצל

1 כפית כורכום

מלח, פלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

 

מרתיחים מים בשני סירים ומוסיפים לסיר אחד את הפסטה ולסיר השני את הלקט הקפוא.

את הפסטה מביאים שוב לרתיחה ומבשלים כ- 10 דקות עד לדרגת "אל דנטה" כלומר - לא רך מדי ולא קשה מדי.

מסננים, שוטפים ומעבירים לכלי גדול.

את הלקט מביאים לרתיחה ומבשלים גם כ- 10 דקות עד שהירקות מתרככים.

מסננים  ומעבירים לכלי עם הפסטה.

 



 

מוסיפים את הביצים ואת כל החומרים לאחת מן הגירסאות שבחרתם.

כאן בתמונה אתם רואים את הגירסה החלבית.


 

מעבירים לתבנית מלבנית בגודל של כ- 20*30 ומשטחים היטב.


 

מכניסים לתנור שחומם לחום של 180 מעלות ואופים כ-40 דקות עד להתייצבות הפשטידה.

אין צורך להשחים.

וזה הכל.

עכשיו תנו לילדים שלכם פרוסה יפה של פשטידת תלתלים ותראו שגם הם יהיו מאושרים כמו הילדים שלי.

נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 4/7/2011 17:01  
10 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



720,488
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ