לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

3/2011

רולדת בצק פריך במליות טעימות


שיווווווווווווו, אלו הרולדות הכי טעימות בעולם.

פורים זה לא פורים בשבילי בלי להכין אותן.

מדובר במתכון של אמא שלי והשינוי היחיד שהוא עבר הוא שידרוג ממרגרינה לחמאה.

הבצק המתקבל הוא פשוט נפלא. פריך, נימוח וממש מזכיר בצק שמרים.

את הרולדות הפעם מילאתי בריבת שזיפים (פובידל) ותערובת פירות יבשים - הזדמנות סופית ומצויינת להשתמש בפירות היבשים

שאם נשארו לכם מטו בשבט. במקרה הזה - קניתי במיוחד.

מלית נוספת שעשיתי - שוקולד נוטלה נטו. פשוט להכניס צנצנת נוטלה ל-20 שניות למיקרו, למרוח, להוסיף מעט אגוזים קצוצים ולגלגל.

בואו איתי שלב שלב.

 



 

החומרים:

לבצק:

3 כוסות קמח

1 אבקת אפיה

200 גרם חמאה

1 שמנת חמוצה

1 כף תמצית וניל

1 ביצה

למלית:

1 צנצנת ריבת שזיפים "פובידל"

300 גרם אגוזים קצוצים

50 גרם צימוקים בהירים

50 גרם תאנים יבשות קצוצות

50 גרם משמש יבש קצוץ

1 כף קינמון

3 כפות סוכר

אם רוצים - צנצנת "נוטלה"

ביצה טרופה

שומשום

 

ההכנה:

 

לשים את חמרי הבצק במיקסר בוו לישה. הבצק צריך לצאת גמיש ולא דביק. במידה ודביק - יש להוסיף מעט קמח.


 

מעבירים את הבצק לצלחת, עוטפים בניילון נצמד ושולחים למקרר לשעה.



 

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים



 

מרדדים כל חלק לעלה



 

מערבבים את האגוזים, הצימוקים, והפירות היבשים עם הקינמון והסוכר.



 

מורחים את הריבה בשכבה דקה, ומעליה מפזרים את התערובת.

למילוי השוקולד - מורחים את הנוטלה שחיממנו 20 שניות במיקרו ומפזרים מעליה אגוזים קצוצים.

 

מגלגלים את הבצק מהחלק הרחב שלו כלפי פנימה.


 

מעבירים לתבנית אפיה, מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.

עושים חתכים עם סכין לאורך הרולדה עד לחצי מעומקה.

אני פיזרתי שומשום על הרולדות עם הריבה כך שאוכל להבדיל בקלות בין העוגות והמילויים השונים.


 

אופים בחום של 150 מעלות כחצי שעה או עד להזהבה.

חותכים בהתאם לחיתוכים שסימנו קודם וזוללים בהנאה.
                                                                                                                רולדה עם ריבה ופירות יבשים

 

                                                                                                                                    במילוי נוטלה

 

חזרה לפרויקט פורים

 

מקווה שנהנתם, כמובן שאשמח לשמוע תגובות, הערות וכל מה שתרצו.

נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 14/3/2011 20:10  
40 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   4 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



710,582
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ