לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

1/2011

טוב, נכנעתי. גם אני פתחתי בלוג...


כבר שנה שאני מוצאת את עצמי במצב של מכורה ++ לעניין הזה שנקרא פייסבוק.

זה התחיל בקטן כמו אצל כל המכורים, המשיך עם רעיון לפרסם את העוגות שאני מכינה מתוך רעיון למכירת עוגות בהזמנה אישית, והפך לעניין חדש שנשאבתי לתוכו עם משוגעי אוכל אחרים ברשת. להעלות את התמונות של העוגות והמאכלים שאני מכינה ולתת מתכונים לחבר'ה שדרשו ואף קיבלו.

אז אמרתי שאני אמשיך להעלות פה ושם מתכונים כי קוצר הזמן והחיים העמוסים שלי וכל זה... אבל כשהתחילו לבקש ממני מתכונים וראיתי שאני מתחילה להתבלבל ולהתפזר ולנסות להזכר איזה מתכון העלתי באיזו קבוצה בפייסבוק, הגעתי למסקנה שזהו. הגיע הזמן לפתוח בלוג. מקום שיהיה המקום הפרטי והמתוק שלי שבו אוכל לרכז את כל התמונות וכל המתכונים שלי למען הסדר שלי ולמען ציבור האוהדים שהולך וגודל.

אז נכון, זמן זה לא מצרך שיש לי ממנו עודף...אך עדיין, גיליתי שגם בסדר יום עמוס למדי ניתן להשתחל למחשב ולהעלות מתכון ותמונה.

התגובות והפירגונים ממלאים את המצברים והנה, תחביב חדש נוצר.

אז......שיהיה לי ולכם בהצלחה והמון ימים מתוקים וטעימים.

 

וככה על הדרך משהו מתוק לפתיחה:

 

פאי שוקולד מושחת ונמס בפה

 



 

לתבנית פאי בקוטר 26.

לתחתית: 2 כוסות קמח 2/3 כוס סוכר 200 גרם חמאה קרה 1 ביצה

מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. מכניסים למקרר לשעה ומרדדים על גבי נייר אפיה לגודל של קצת יותר מגודל התבנית. הופכים את הבצק על התבנית ומהדקים לתבנית ובעדינות מסירים את נייר האפייה. דוקרים את פני העוגה במזלג ומכניסים לתנור בחום 150 מעלות לאפייה עד להזהבה.

בינתיים מכינים את המלית:

 

 

3 ביצים 1/4 כוס סוכר 200 גרם שוקולד מריר 125 גרם חמאה

מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר עד לתפיחה קלה, ממיסים את השוקולד והחמאה ומוסיפים לתערובת הביצים. שופכים את התערובת מעל הבצק ומכניסים לתנור לעוד כחצי שעה. העוגה מוכנה כשפני השטח שלה מתחילים להיסדק והיא עדיין רוטטת מבפנים.

לא לדאוג.  העוגה תתייצב לאחר הקירור.

לקרם: 1/2 כוס שמנת מתוקה 100 גרם שוקולד

להמיס במיקרו ולצפות את פני העוגה לאחר שהתקררה.

נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 18/1/2011 17:53   בקטגוריות עוגות מוס  
25 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



730,886
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ