לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

3/2015

מתכון מעלף לקנלוני במלית בשר ורוטב עגבניות


את המתכון הזה לקנלוני אני מכינה כבר המון שנים ובתדירות נמוכה מדי, למען האמת.

כבלוגרית שאמונה על חידוש ורענון מתכונים, קורה לי לא אחת שאני מוצאת את עצמי קצת מזניחה את המתכונים הישנים

והטובים, לעומת פיתוח של חדשים ורעננים יותר, אך פה ושם מביעים דרי הבית התרעמות קלה, וקולות געגועים למתכונים

הישנים. או אז, אני שולחת אותם, לשמחתם, לבלוג לבחור את התפריט לארוחה הבאה.

 

הפעם החלטתי לחדש/ליישן עם מנה טעימה בטירוף שאת המתכון שלה עדיין לא פרסמתי, והיא של קנלוני ממולא בשר, 

עם רוטב של עגבניות. מנה שיכולה בשקט להיות ארוחה שלמה לצד סלט או קצת אנטיפסטי, ואשר מכינים אותה

ממש בקלות. אפשר להכין גם מראש ולשמור במקרר ולאפות ממש לפני ההגשה, כך שהפינוק מושלם.

 

 

הכנת הקנלוני היתה הזדמנות מצויינת עבורי להתנסות בתבנית הצלייה מסדרת MINERAL SIGNATURE של טפאל, שקיבלתי

להתרשמות. למען האמת, אודה ואתוודה, שבתחילה לא הבנתי כל כך מה היתרונות הגלומים בה, ומה מייחד אותה מכל תבנית

רגילה אחרת שיש לי, וניגשתי די ספקטית לעבודה, מה גם שהתבנית היתה נראית לי קטנה מדי.

 

אני יכולה להגיד בלב שלם שהופתעתי ממש לטובה. התבנית אולי נראית קטנה, אך כנראה שרק נראית, (24*31)משום שהיא

הספיקה בדיוק לחבילה שלמה של קנלוני, (ובפעם אחרת לכמות שלמה של פשטידה שעשיתי בה), ציפוי הנון סטיק המעולה של

חברת טפאל הוכיח את עצמו שוב ופינות הפסטה שבדרך כלל נדבקות לי לשולי התבנית, נשארו הפעם עסיסיות, והתבנית לא

היתה זקוקה  ליותר מליטוף קל במים בכדי להתנקות. הנושא חזר שוב על עצמו גם בהכנת הפשטידה, והמאפה יצא הרבה יותר

עסיסי, ולא נדבק לשוליים כמו במקרים אחרים. מהבחינה הזו, התבנית כבר עשתה עבורי את העבודה.




מה שנחמד בתבנית הזו שהיא גם יפה מאד, וכך ניתן להוציא את המאפה מהתנור ולהגישו ישירות לשולחן, יחד איתה. 

מכיוון שהיא עשויה מיציקת אלומיניום היא ניתנת לשימוש גם על הכיריים וגם בתנור, כך שאם למשל הכנתם פלפלים ממולאים 

שתרצו להכניס אחר כך לתנור להשחמה, זה יופי של דבר. בנוסף, היא גם בעלת תחתית אינדוקציה למי שמעוניין.

 

ועכשיו, ניגש למתכון:

 

החומרים:

1 חבילה קנלוני

1 קילו בשר טחון

1 בצל גדול קצוץ

1 קופסא רסק עגבניות

2 שיני שום כתוש

1כפית אבקת שום

2 כפות פפריקה אדומה מתוקה

מלח, פלפל

שמן לטיגון

2 כוסות מים

 

אופן ההכנה:

מחממים במחבת מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד דקה יחד.

מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב ותוך כדי שמפוררים את הבשר. (אני ממליצה לעשות את זה עם מטרפת

מתכת. לא תאמינו באיזה קלות הבשר מתפורר).

מתבלים את הבשר המטוגן במלח, פלפל, כף פפריקה אדומה מתוקה וממשיכים לטגן יחד עד שהבשר עשוי. מכבים את האש.

מוסיפים לבשר המטוגן שתי כפות של רסק עגבניות ומערבבים.

 

מחכים שהבשר מעט יתקרר, וממלאים את הקנלוני בבשר. עושים זאת בעזרת הידיים וזו פעולה ממש קלה ופשוטה, שגם

הילדים ישמחו לעזור. מניחים את הקלוני זה לצד זה עד שמסיימים למלא את כולם.

 

בקערה נפרדת מערבבים שתי כוסות מים עם יתרת רסק העגבניות, כף פפריקה, אבקת השום ומלח פלפל. 

שופכים את התערובת על הקנלוני.

מכסים את התבנית בנייר כסף.

אני ממליצה להכניס את התבנית לשעה למקרר לפני האפיה כך הרוטב מרכך היטב את הקנלוני וזמן האפיה מתקצר. כאמור,

ניתן להכין גם יום מראש ולשמור במקרר עד לאפיה ממש סמוך להגשה.

 



 

אופים בחום של 180 מעלות כארבעים דקות, מסירים את נייר הכסף ומגישים.

 

תראו כמה שהם יצאו יפים. מופרדים זה מזה ולא דביקים:


 

ליקוק אצבעות מובטח. 

 

*את התבנית ניתן להשיג במשביר לצרכן ובהום סנטר.

 

אם אתם עוד לא שם, בואו לעקוב אחרי ולהתעדכן במתכונים חדשים פעמיים בשבוע, בבלוג "הרשימות של אמא"

שאני כותבת לשופרסל. תיכף תתחיל חגיגת מתכונים לקראת פסח. שווה להגיע.

 

 

נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 6/3/2015 09:32  
8 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





747,796
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2015 © נענע 10 בע"מ