לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

6/2014

בשבילי - מוזס. שהשאר יאכלו המבורגר...


את רשת ההמבורגרים של "מוזס" אני חושבת שאין כל צורך להציג. 

גם אם לא הזדמן לכם לבקר באחד הסניפים או לעשות משלוח טייק אווי הביתה, אז לפחות בטח שמעתם על המקום פה ושם.

אצלנו בבית, זה המקום המועדף לאכילת ארוחת המבורגרים כהילכתה ולמרות שאנו משתדלים למעט בצריכת "ג'אנק" פוד, 

אפשר למצוא אותנו חוטאים פה ושם באיזה המבורגר מושחת עם מנת צ'יפס עסיסית.

 

אי לכך, ולמרות שאני משתדלת לשמור קצת על דיאטה מתבקשת, היה לי קשה לסרב להזמנה לערב אינטימי בסניף "מוזס"

ברחוב רוטשילד בתל אביב, שם נפתח לאחרונה "מוזס סלון", שהוא מותג חדש המקנה חווית אירוח מושלמת של חדר
פרטי מסוגנן הכולל מסך טלוויזיה ענק המחובר לכל ערוצי הלווין, מערכת קריוקי, מלצר פרטי, שולחן אבירים ענק ונוף שדרות רוטשילד

שנשקפות מהחלון להשלמת האווירה.

 

השקת המתחם המדליק הזה תוזמנה יפה לחודש משחקי המונדיאל כך שמי שיחפוץ לשדרג את חווית המונדיאל, ולחוות את

המשחק במלוא הדרו יוכל לעשות זאת על ידי הגעה למקום עם בין 8 ל-14 איש, שם יוכלו ליהנות מארוחת המבורגרים 

ייחודית לצד צפייה במשחקים.

 

הסלון יכול להתאים בהחלט גם למי שנמאס לה מהטלויזיה בבית שמשדרת יום ולילה את משחקי הכדורגל, ותאסוף לה כמה

חברות לערב המבורגרים וקריוקי שמח. (וסליחה שפניתי לנשים. אני לא מכירה הרבה מקרים שזה הפוך...)

 


 

אז הגעתי למקום, שמחה מאד לפגוש כמה מחברותיי הבלוגריות שמזמן לא ראיתי, ואחרי כל החיבוקים והנישוקים והמרגריטות שלא הספקתי לצלם הגיעו היאמיז!!!

למנות פתיחה הגיעו נאגטס - פרגיות בטמפורה עם רוטב קרמל ותפוזים - מנה נהדרת ומשמחת שהזכירה לי קצת את הכדורים הסיניים החמוץ מתוק, לחם חם עם חמאה וקלמרי עם איולי שום (לא נגעתי לא טעמתי. אבל אמרו שהיה טעים)




 

לצד הראשונות הגיעו מבחר סלטי הבית: מוזס קלאסי שכולל חסה אייסברג, צנונית ובצל סגול בויניגרט חומץ יין לבן, 

סלט בריאות: כרוב אדום, נבטי חמניה, מלפפונים, קולורבי, ג'ינג'ר ואגוזים בויניגרט עגבניות וסלט קיסר עם לבבות חסה

רומית, קרוטונים מתובלים וגבינת פרמז'ן.                                                                                               


והנה הגיע הרגע לדבר האמיתי. לרגע שכולנו התכנסנו לכבודו: ההמבורגר!!!

אישית, ההמבורגר שאני הכי אוהבת במוזס, הוא ההמבורגר הקלאסי שעשוי מ- 100% בשר בקר ושניתן להזמין בגדלים של 150/200/300 גרם. הפעם החלטתי לגוון ולטעום גם את שאר ההמבורגרים בתפריט:

 

המבורגר מינימי - שלישיית ההמבורגרים כשהקציצה היא במשקל 100 גרם בכל אחד: מיני ארט בורגר, מיני בקר קלאסי ומיני חובק-עולם מתחלף. המנה הזו היא הזדמנות מצויינת לטעום ממבחר ההמבורגרים שבתפריט.

 

 

פילי צ'יז סטייק: פרוסות אנטריקוט על הפלאנצ'ה, פלפל ירוק, בצל חרוך, גבינה אמריקאית, פיקל חלפיניו ומיונז פילדלפיה

(טוב, כבר הבנתם שהמקום אינו כשר. כן?). מנה מיוחדת ומעניינת לאוהבי הז'אנר.

 

 

מנת הדגל של המקום:

מוזס ארטבורגר 250 גרם, מתכון קפדני בין שלושה דורות, מחלקים מובחרים של בקר, עגל וכבש בקיצוץ גס עם

קטשופ פלפלים ביתי. לכל מנה כמובן שניתן להזמין תוספות שונות ולמנה הזו בחרנו בגוואקאמולי שהתבררה כלא כל

כך מוצלחת. לא הסתדר לי הטעם של האבוקדו עם הבשר. בפעם הבאה אני נשארת עם הבצל והפטריות...


 

טוב. שום המבורגר לא שווה ללא תוספות, ובמוזס ניתן לבחור או לשלב בין טוגני מוזס (צ'יפס)ן, שבבי בצל מטוגן 

(שזה כמו טבעות בצל אבל בשבבים. יאמי לחלוטין), וודג'ס (פלחי תפוחי אדמה מתובלים), פירה ואורז בריאות.

אחרי שזללנו מכל הבא ליד ושבענו. מה זה שבענו. התפוצצנו. הגיע הזמן לשחרר קצת אנרגיות ומסיבת הקריוקי שלנו

החלה. טוב, אני לא רוצה לחזור על הבושות שכולנו זייפנו שם אבל הציל את המצב המלצר החביב שלנו שהסתבר

שהוא גם יודע להנעים בקולו, ועזר לנו לעשות עוד יותר שמח.






אחרי הוצאת האנרגיות בשירה, אין ספק שחזרנו להיות רעבים והנה הגיע שלב הקינוח ששום ארוחה אינה שלמה בלעדיו.

הקינוחים במוזס הם ברמה גבוהה מאד ולא נופלים מכל מסעדה מצויינת אחרת. שמחתי לראות שלא מזלזלים שם 

בקינוחים. מקום ללא קינוחים טובים הוא מקום שמוריד מרמתו גם אם כל שאר המנות במסעדה הן מצויינות.


אז מה היה לנו:

טראפלס קייק - עוגה עשירה על טהרת השוקולד ושוקולד ועוד קצת שוקולד, מוגשת עם כדור גלידת וניל.


עוגת גבינה ניו יורקית עם רוטב תותים ודובדבנים, קרם ברולה מוזס עם סלסת אננס, גביע טרייפל עם קרם פטיסייר,

קצפת, שברי מרנג, סורבה ורוטב פרי מרענן, סנדביץ' בראוניז חם עם בננות, רוטב טופי, גלידת וניל, קצפת ושברי

אגוזים מסוכרים ו- 2 כדורי סורבה עונתיים מרעננים.

 

בתקופת המונדיאל מוזס סלון מציע תפריטים מיוחדים:

 

ארוחת הוט גול- נקניקיית עוף מוגשת בלחמניית בריוש עם תערובת צ'ילי קובנית, חסה, בצל סגול ורוטב אלף איים + תוספת ב-55 ₪.

ארוחת עוף סייד- סנדוויץ' ויאטנמי – חזה עוף בגריל, מלפפונים, סלט שורשים כבושים, נענע וכוסברה בלחמניית סיאנה קריספית עם מיונז ויאטנמי פיקנטי + תוספת ב- 60 ₪

דאבל פס- שני המבורגרים מבשר בקר (150 גרם כל אחד) ובניהם גבינה אמריקאית מותכת המוגשים בלחמניית שמרים מתוקה עם מיונז, חסה, בצל, עגבניה וחמוצים + תוספת ב- 65 ₪

 

לתפריט המלא של מוזס היכנסו פה.

 

מוזס סלון

שדרות רוטשילד 35, תל אביב

ש'-ד': 04:00 - 12:00
ה': 04:00 - 12:00
ו': 04:00 - 12:00

 

נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 23/6/2014 18:21  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עוגת פיסטוק עסיסית בחמש דקות עבודה


אין כמו העוגה של שבת בבוקר עם הקפה.

 

יש משהו כייפי במיוחד בידיעה שעל השיש מונחת עוגה ביתית וטעימה, וכשאני מגיעה לסוף השבוע

וחושבת על העוגה שאני רוצה להכין לשבת, אני בדרך כלל מחפשת את המתכונים הקלים. את אלה

שמכניסים כמה מצרכים לתוך קערה, מערבבים, והופ - נוצרה עוגה נפלאה. יש לי לא מעט מתכונים

משובחים שכאלה ואת חלקם אתם גם כבר מכירים, אך אני לא שוקטת על השמרים ופה ושם מחפשת

לשלב טעמים חדשים ומעניינים, כשעיקרון אחד מנחה אותי – העוגה חייבת להיות בחושה וקלה להכנה.

 

אז אני מתחילה למדוד, ולערבב, ולשדך ולמזג. מורידה קצת מפה ומעלה קצת משם עד שמגיעה

לתוצאה המושלמת ואני יודעת – עוגה חדשה נולדה!

 

הפעם הייתי במצב רוח לפיסטוק חלבי. היו לי בבית פיסטוקים קלופים ומחית פיסטוק מאיזו עוגת קרם

שעשיתי פעם. דימיינתי לעצמי עוגה עסיסית ורכה, גדושה בפיסטוקים ובאלף טעמים, וניגשתי למלאכה.

התוצאה היתה מופלאה במרקמה ובטעמה ובעלת צבע פיסטוק יפיפה.

הבעיה היחידה עם העוגה הזו היתה שלשבת בבוקר כבר לא נשארה פרוסה.

חוסלה בטרם עת תוך כדי שכבר מהביס הראשון קיבלתי מסרים שמעתה והלאה

זו עוגה המועדפת על בני הבית. רוצים גם? קדימה!

 



החומרים: (תבנית 26)

200 גרם חמאה רכה

1 כוס סוכר

4 ביצים

2.5 כוסות קמח

100 גרם פיסטוק קלוף טחון (ניתן לקנות מוכן או לטחון בבית)

1 שקיק אבקת אפיה

1 גביע שמנת חמוצה

1/4 כוס מיץ תפוזים

1 כף מחית פיסטוק (להשיג בחנויות המתמחות בצרכי אפיה)

חופן פיסטוק קלוף חתוך גס בסכין

 

אופן ההכנה:

מקציפים בקערת המיקסר את החמאה עם הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.

 

מוסיפים את הביצים בזו אחר זו וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם תפוח ובהיר.

 

בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה והפיסטוק הטחון.

 

מוסיפים לקערת המיקסר חצי מכמות התערובת, את מחית הפיסטוק ומחצית גביע השמנת וממשיכים

לערבל אך על מהירות נמוכה יותר, מוסיפים את יתרת תערובת הקמח, יתרת השמנת ומיץ

התפוזים וממשיכים לערבל רק עד לקבלת תערובת אחידה.

 

מעבירים את המסה לתבנית משומנת ומפזרים את הפיסטוקים החתוכים על העוגה.

 

אופים בחום של 150 מעלות כ-ארבעים דקות עד אשר העוגה מזהיבה וגפרור במרכזה

יוצt יבש עם מעט פירורים לחים.

 

 

• מצננים ומאחסנים בטמפרטורת החדר.

• מומלץ לחמם כמה שניות במיקרו לפני ההגשה.

• בוזקים אבקת סוכר לפני ההגשה.

 

נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 17/6/2014 19:25  
10 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





698,993
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ