לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

4/2014

עוגת באונטי שוקולד מעלפת - קלה וממכרת


כולנו אוהבים מתכונים קלים. ברור שאין כמו מתכונים שמכינים במהירות הבזק ואם אפשר

אז גם שייראו כאילו טרחנו ועמלנו עליהם שעות מרובות. שבוע הפסח, שמגיע כבר אחרי טירוף הניקיונות,

הקניות הבישולים ושאר ההכנות, לא משאיר לנו כבר יותר מדי זמן להתמודד עם יצירות מסובכות מדי

במטבח, ומשימת המשימות היא לגלות איזה מתכון חדש שיטרוף את הקלפים, ושוב יהמם ויפתיע

במקוריות, בטעם ובקלות ההכנה שלו.

 

אז השיחוק הגדול השנה הוא עם העוגה הזו שהסוד שלה הוא שאת התחתית מכינים מעוגיות

קוקוס מוכנות. מה שמקצר עד מאד את זמן ההכנה ולא פוגע במאום בטעם. להיפך.

 

הצלחה מובטחת. תהנו.

 

 

עוגת באונטי שוקולד מעלפת

 

החומרים לבסיס: (תבנית אינגליש קייק)

8 עוגיות קוקוס מוכנות (לא מצופות)

50 גרם חמאה מומסת

 

החומרים לגנאש השוקולד:

200 גרם שוקולד מריר

1 שמנת מתוקה 32%

 

החומרים לקצפת:

1 שמנת מתוקה 38%

1 כף סוכר

 

לקישוט – פתיתי שוקולד או שוקולד מגורר

 

אופן ההכנה:

מפוררים את עוגיות הקוקוס לתוך קערה. מוסיפים את החמאה המומסת,

ומערבבים/לשים בידיים עד לקבלת תערובת אחידה.

משטחים תחתית של תבנית אינגליש קייק.

 





 

מכינים את הגנאש (אפשר גם מראש): מבשלים את השמנת על הגז עד לסף רתיחה,

מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד. מערבבים עד להמסה מלאה.

מעבירים לכלי ומכניסים להקפאה לשעתיים. לקירור והתייצבות.

 

מוזגים את הגנאש על תחתית הקוקוס ומכינים את הקצפת:

 

מקציפים את השמנת יחד עם הסוכר לקצף יציב ומורחים או מעטרים עם מזלף מעל שכבת השוקולד.

מייצבים במקרר לפחות 8 שעות לפני ההגשה.

 

 

 

המשך חג שמח כשר וטעים! 

 

נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 16/4/2014 16:26  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



גלידת מוס פררו רושה עם רוטב פטל - פרווה וכשר לפסח


כל ארוחה טובה צריכה משהו מתוק בסופה, ואין ספק שליל הסדר דורש קינוח מאתגר במיוחד.

הקינוח צריך להיות לא כבד מדי, שהרי אין לשכוח שמדובר במנה אחרונה לסעודה ארוכה ומשביעה

במיוחד, חובה עליו להיות כשר לפסח כמובן, ואני אתגרתי את עצמי עוד יותר וגרסתי כי הוא צריך

להיות גם פרווה. שכן, רבים מן הסועדים מקפידים גם על העניין הזה.

 

כחובבת מתוקים המחזיקה בדעה שעל הקינוח תעלה ותיפול ארוחה שלמה, ברור היה לי שצריך לארגן

משהו מיוחד לסיום הארוחה הנפלאה שאת מתכוניה כבר פרסמתי פה בפוסטים הקודמים, ובכדי לאתגר

את עצמי עוד קצת, החלטתי שהקינוח שלי הפעם, למרות היותו פרווה, לא יסתמך קצפת צמחית אלא

יהיה מורכב מחומרי גלם בסיסיים ומשובחים בלבד. אמנם את השמנת מחליפות ביצים, שאינן עוברות אפיה,

אך בדרך ההכנה של המתכון הן כן עוברות עיבוד בחום כך שניתן להיות רגועים בנושא הזה.

 

אם כך, לאחר נהרות של שוקולד שזרמו במטבחי, אני גאה להציג בפניכם את הכוכבת האמיתית

של ליל הסדר: גלידת מוס רכה, המהווה אינטרפרטציה לממתק ה"פררו רושה" שכולנו אוהבים,

עשירה בשוקולד וטעמי לוז, והיושבת על בסיס אגוזי לוז קריספיים ושוקולדיים.

 

מראש אני מרגיעה אתכם: מדובר במתכון קל מאד מאד! אל תתנו לתמונת הרושם להטעות אתכם!

 

 

את האושר הגדול הזה מגישים עם רוטב פטל חמצמץ מתוק ומקווים שלא ייגמר לעולם.

 

החומרים לגלידה: (6 מנות)


200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו

1/4 כוס שמן קנולה

3 ביצים מופרדות לחלמון וחלבון

1 כף גדושה אבקת נוגט

1 כף סוכר

1 כפית תמצית וניל

 

החומרים לבסיס:


100 גרם אגוזי לוז קלויים וקלופים (עם מלח)

1 כף אבקת נוגט

100 גרם שוקולד מריר

 

החומרים לרוטב פטל:


1.5 כוסות פטל קפוא

1 כוס מים

1+3/4 כוסות סוכר

1 כפית מיץ לימון

 

להגשה:


אבקת קקאו לא ממותק

ברס (אגוזי לוז קצוצים מסוכרים)

 

אופן ההכנה:


לשם הכנת הגלידה יש להרתיח מים בסיר שבאדים שלו נשתמש לשם המסת השוקולד.

מניחים בקערת נירוסטה את השוקולד, אבקת הנוגט והשמן ושמים אותה על הסיר עם המים הרותחים.

ממיסים את השוקולד מעל האדים תוך כדי ערבוב.

 

כשהשוקולד נמס, מכניסים את החלמונים לקערה וממשיכים להקציף עם מטרפה מעל האדים עד

שהנוזל הופך להיות חם מאד. מסירים מן האש. מצננים מעט בטמפרטורת החדר.

 

מקציפים את החלבונים עם הסוכר ותמצית הווניל עד לקצף יציב, ומערבבים בעדינות את הקצף

עם תערובת השוקולד עד לקבלת מוס שוקולד הומוגני.

 

מוזגים את המוס לתבנית שקעים עד לגובה של 2/3 מהתבנית. מקפיאים לשעה.

 

 

הערה בנוגע לתבנית:

ניתן להשתמש בכל תבנית שקעים שרוצים, עם או בלי צורה מיוחדת אך רצוי שהיא תהיה עמוקה

בכדי שיהיה מקום גם לגלידה וגם לבסיס. במקרה שלי השתמשתי בתבנית סיליקון בצורת פרח מוארך.

יש לרסס קודם לכן את השקעים ובכדי לחלץ את הגלידה החוצה, פשוט מעבירים סכין על הפינות

החיצוניות והגלידה משתחררת בקלות רבה.

 

לשם הכנת הבסיס קוצצים דק את האגוזים, ממיסים את השוקולד ומערבבים את האגוזים עם השוקולד

המומס ואבקת הנוגט.

 

מוציאים את התבנית מההקפאה וממלאים את יתרת השקעים שבהם נמצאת הגלידה בתערובת הבסיס.

מחזירים להקפאה למשך 8 שעות לפחות לפני ההגשה.

 

 

את רוטב הפטל ניתן להכין גם מספר ימים קודם לכן והוא נשמר מצוין במקרר זמן רב.

מבשלים יחד את כל חומרי הרוטב עד שהוא מתחיל להצטמצם ולהסמיך.

מסננים את הפטל ושומרים רק את הרוטב הנקי מפרי.

 

להגשה:

מניחים גלידת מוס על צלחת, בוזקים מעט אבקת קקאו (עדיף דרך מסננת),

מעטרים ברוטב פטל וברס ומגישים.

 

רצוי לתת לגלידה להפשיר כעשר דקות בטמפרטורת החדר לפני האכילה.

 

 

חג שמח, יקיריי, ובהזדמנות זו אני רוצה לעדכן כי ה"רעש" שעשינו נגד סגירת ישראבלוג עזר,

ובשלב זה האיום הוסר!

תודה לכל מי ששיתף פעולה, עזר וחתם.

נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 8/4/2014 09:16  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





668,458
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ