לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

3/2016

כדורי דגים בקריספי שומשום על קרם חזרת


אני לא מאמינה שאני אומרת את זה שוב, אבל – כבר הגיע פסח? איך ולאן עפה לה השנה האחרונה

ועוד כל כך מהר?

 

עוד לא הספקנו להתאושש מפורים וקדימה, מפשילים שרוולים, מתחילים עם הניקיונות של פסח

ויותר חשוב – מתחילים לשבור את הראש עם מה נבשל לליל הסדר.

 

נשבור את הראש? טעות! אני כבר עשיתי זאת בשבילכם. כרגיל במחוזותנו אני משתפת אתכם במתכונים

שלי לחג.

 

והפעם, קבלו מנה ראשונה מרשימה מאד, שהיא וריאציה לגפילטע פיש ומתחרה הגונה.

 

המנה קלה להכנה ומאד מאד טעימה. קרם החזרת מוסיף פיקנטיות קלילה לטעם הקציצה ומקפיץ את טעמה.

 


 

החומרים: (26-30 קציצות)


1 קילו פילה דג נסיכה קפוא

1 קילו פילה דג מרלוזה קפוא (בקלה)

2 ביצים

3 כפות קמח מצה

1 בצל קלוף

6 שיני שום קלופות

צרור פטרוזיליה שטופה

1 כפית גדושה פפריקה אדומה מתוקה

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל

שומשום בהיר (לא חובה למי שאינו אוכל קטניות בפסח)

שומשום שחור (לא חובה למי שאינו אוכל קטניות בפסח)

מיץ משני לימונים סחוטים

שמן קנולה לטיגון

 

אופן ההכנה:


מפשירים את הדגים במקרר, קולפים בסכין את עור הדג, שוטפים ומייבשים במגבת נייר

(רצוי לקלוף את עור הדג כשהדגים מופשרים רק ב-50%, כך הדג יציב יותר ויקל על המלאכה).

 

מניחים את הדגים בצלחת ושופכים עליהם את מיץ הלימון. מכניסים למקרר לשעה.

 

ההשריה במיץ הלימון תנטרל את הריח והטעם הכבד שמתלווה לדג.

 

שוטפים את מיץ הלימון מהדגים, חותכים אותם לנתחים גדולים, מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה

ומעבדים עד שהדגים נטחנים לחלוטין.

 

מעבירים את הדגים הטחונים לקערה ובודקים ומסירים אם נשארו סיבים. בדגים הקפואים יש חלקים

(בדרך כלל בפינות) שהם יותר קשים וסיביים ולא נטחנים היטב, לכן יש להוציאם. הם ייראו בדרך כלל

כמו חוטים ארוכים. רצוי להוציאם בכדי שלא יהיו חלק מהתערובת שלנו.

 

לתוך מעבד המזון (מבלי לשטוף אותו) מכניסים את הבצל, שיני השום והפטרוזיליה. מעבדים עד שהירקות

נקצצים היטב ומכניסים את התערובת לקערה עם הדגים הטחונים.

 

מוסיפים ביצים, קמח מצה, שמן זית ותבלינים ולשים היטב את התערובת עד שהיא מתאחדת. שימו לב

שלתערובת לוקח קצת זמן עד שהביצים נטמעות בה, כך שאל תמהרו להוסיף עוד קמח מצה. אם התערובת

נראית לכם רכה מדי אלא תמשיכו בלישה. אם בתום הלישה התערובת עדיין נראית מעט רכה,

ניתן להוסיף עוד קצת קמח מצה.

 






 

את התערובת מכניסים למקרר לשעה. כך ייספגו כל הטעמים זה בזה והתערובת תתמצק יותר ותהיה מוכנה לטיגון.

 

מחממים במחבת עמוקה ורחבה שמן בעומק של כ 2-3 ס"מ.

 

יוצרים מהתערובת כדורים בגודל של כדור פינג פונג ומניחים אותם זה לצד זה בתבנית או על גבי משטח עבודה.

 

מערבבים בצלחת עמוקה כמות שווה של שומשום לבן ושחור וטובלים בתערובת את הכדורים. מגלגלים אותם

כך שיקבלו ציפוי מכל הכיוונים.

 

מי שאינו אוכל קטניות בפסח יכול לגלגל את הכדורים בקמח מצה במקום בשומשום.

 

מכניסים את הכדורים לשמן החם ומטגנים אותם עד שחלקם התחתון מזהיב ואז הופכים אותם לצד השני עד

להזהבה גם שם.

 

מתחילים באש גבוהה ומנמיכים מעט בכדי שהדגים ייעשו היטב מבפנים.

 

שומרים את כדורי הדגים במקרר עד להגשה ומחממים שוב במיקרוגל או בתנור.

 


 

החומרים לקרם חזרת ירוק:

 

1.5 כוס מיונז (אפשר לייט)

12 כפות חזרת מגורדת

1/2 כוס שמנת לבישול על בסיס סויה

1/2 כפית מלח

צרור קטן של פטרוזיליה

 

אופן ההכנה:


מכניסים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים לתערובת חלקה ואחידה.

שומרים במקרר עד להגשה.

 

• ניתן להוסיף או להפחית בכמות החזרת בהתאם להעדפה.

 

הרכבת המנה:

 

נועצים בכל שיפוד כדור או שניים של קציצות דגים, מניחים בצלחת תלולית קטנה של קרם חזרת ועליה מניחים את השיפוד.

 

מעטרים ברצועות דקיקות של גזר שניתן לקבל בעזרת קולפן ז'וליינים או קולפן תפוחי אדמה רגיל.

 

נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 30/3/2016 19:06  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



משלוח מנות מושלם ממאפים ביתיים ונפלאים


כולם יודעים שאין כמו לקבל משלוח מנות המורכב ברובו ממאפים נפלאים שהכנו במטבח הפרטי שלנו.

 

אין עוגיה, ושתהיה מהקונדיטוריה הכי טובה שיש, שיכולה להשתוות לעוגיה ביתית.

עצם הידיעה שהיא יצאה מהתנור הביתי שלנו, כבר משנה לגמרי את היחס אליה.

 

העוגיות שלי למשלוח המנות הפעם, עשויות כולן מבצק פריך, כשהרעיון שלי הפעם הוא כזה:

את הבצק הפריך הבסיסי, אני אכין בשלושה טעמים שונים: וניל, שוקולד ופיסטוק.

 

מה שבעצם זה אומר, שהבצק הוא אותו הבצק, ורק היחסים בין החומרים השונים משתנים בהתאם לתוספות,

כשלכל אחד מהבצקים הללו הכנתי מלית וצורה משלו, ועוד רעיונות לגיוונים ושידרוגים.

 

 

היופי הגדול הוא שאתם יכולים להחליט שאתם רוצים את הבצק של הפיסטוק עם המלית של השוקולד,

או את הבצק שוקולד עם המלית של הוניל.

 

ואני כבר אומרת לכם שאין כל בעיה לשחק ולהחליף בין הבצקים והמליות.

להיפך. כמה שיותר יצירתיות הכיף גדול יותר.

 

כתבה שלי בנושא הדרכה וטיפים לעבודה קלה ומהנה עם בצק פריך, תוכלו לקרוא פה.

 

 

ו- זהירות, זה ממכר!

 

עוגיות כתר המלך מפיסטוק ומרציפן

 



החומרים:

3 כוסות קמח

1 כוס סוכר

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/4 כוס שמן

1 ביצה

1/2 כוס פיסטוק טחון דק

1 כפית גדושה מחית פיסטוק

2 כפות מים

 

מלית פיסטוק מרציפן

1 כוס כוס פיסטוקים קצוצים דק

100 גרם מרציפן גולמי

1/4 כוס סוכר

 

 

אופן ההכנה:

מכניסים את כל החומרים יחד למעבד המזון ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת בצק אחיד.

 

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים היטב.

 

יוצרים מהבצק כדורים קטנים ומניחים בתבנית עם נייר אפיה.

 

לשים יחד את חמרי המלית ויוצרים כדורים קטנים, אותם מצמידים לכדורי הבצק הפריך שבתבנית,

תוך כדי שנותנים לכדור הבצק מעיכה קטנה.

 

מכניסים את התבנית להקפאה למשך 20 דקות ואופים מיד בחום בינוני כעשרים דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב.

שימו לב – אין להשחים את העוגיות הן צריכות להישאר בהירות.

 

מצננים את העוגיה, בוזקים אבקת סוכר או מזליפים רוטב שוקולד שעליו מפזרים קצת ברס (אגוזי לוז מסוכרים קצוצים).

 

 

שידרוגים וגיוונים נוספים:

 

ניתן באותה הדרך לרדד בצק ולהכין אזני המן ממולאות במלית הפיסטוק מרציפן, או בממרח פראלין 

שמעליו מניחים מטבע שוקולד וצנובר.

 

 

עוגיות שוקולד מגולגלות וממולאות

 



החומרים:

2 כוסות קמח

1/2 כוס אבקת קקאו לא ממותק

1 כוס סוכר

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/4 כוס שמן

1 ביצה

2 כפות מים

 

למלית-

ממרח פראלינה (ניתן לרכוש בחנויות המתמחות)

או ממרח שוקולד בטעם אגוזי לוז

 

אופן ההכנה:

מכניסים את כל החומרים יחד למעבד המזון ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת בצק אחיד.

 

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים היטב.

 

מרדדים את הבצק, חותכים לריבועים שווים ומורחים בממרח הפראלינה.

 

מגלגלים כל ריבוע החל מאחד מצידיו החדים כלפי פנימה כך שייווצר מן גליל מאורך, ומניחים בתבנית על גבי נייר אפייה.

 





 

מכניסים את התבנית להקפאה למשך 20 דקות ואופים מיד בחום בינוני כעשרים דקות, עד שהגלילים מתחילים להזהיב מעט.

 

מצננים. מזליפים רוטב שוקולד או בוזקים אבקת סוכר.

 

שידרוגים וגיוונים נוספים:

 

ניתן ליצור כדורים קטנים ולאפות, ואז להצמיד כל שתי עוגיות עם ממרח פראלינה שמורחים באמצע.

 

אזני המן ועוגיות סנדוויץ מבצק וניל נמס בפה

 



החומרים:

2+1/4 כוסות קמח

1 כוס סוכר

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/4 כוס שמן

1 ביצה

1 כף מים

1 כף תמצית וניל

 

למלית-

מטבעות שוקולד מריר

 

אופן ההכנה:

מכניסים את כל החומרים יחד למעבד המזון ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת בצק אחיד.

 

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים היטב.

 





 

מרדדים את הבצק וחורצים עיגולים. במרכז כל עיגול מניחים 1-2 מטבעות שוקולד וסוגרים לצורה של אוזן המן.

(פשוט מצמידים את קצות העיגול זו לזו בשלושה איזורים שונים, והצורה מתקבלת מעצמה).

 

מכניסים את התבנית להקפאה למשך 20 דקות ואופים מיד בחום בינוני כעשרים דקות,

עד שאוזני ההמן מתחילים להזהיב.

 

שידרוגים וגיוונים נוספים:

 

ניתן להוסיף ולגוון את מלית אזני ההמן עם ממרח שוקולד או ממרח חלבה או ריבת חלב ואגוזים.

 

מהבצק המרודד ניתן גם לקרוץ צורות שחצי מהן עם חור קטן באמצע, ולאחר האפייה למרוח בריבה

ולקבל עוגיות סנדוויץ ריבה נימוחות.

 

משאריות הבצק ניתן ליצור עיגולים קטנים ולנעוץ במרכז כל עיגול מטבע שוקולד ולאפות.

 

 

לעוגיות חמודות במיוחד - ניתן לקשט אותן עם רויאל אייסינג. (ניתן לרכוש במגוון צבעים ובזול בחנויות המתמחות).

 

 

עד כאן דבריי להפעם, ועכשיו – תורכם! אני פה מחכה לקרוא את התגובות שלכם, לענות על שאלות,

וכמובן – לראות את התמונות של היצירות שלכם.


נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 17/3/2016 07:31  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





796,558
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2016 © נענע 10 בע"מ