לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

8/2014

בילוי רומנטי וקולינרי ב"ליטל איטלי"


בעת כתיבת שורות אלו, אני רק יכולה להזכר בעיניים מצועפות על הערב המושלם שביליתי ביום קייצי אחד,

רגע לפני המלחמה, במתחם שרונה החדיש שהולך ותופס את מקומו כאחד ממקומות הבילוי הטרנדים ביותר

באיזור המרכז. 

 

למי שעדיין לא יצא לשמוע על הפרויקט המקסים הזה, אז מדובר בשחזור של המושבה הטמפלרית הוותיקה

"שרונה", שנמצאת ממש מול הקריה בתל אביב, כאשר הרעיון הכללי הוא ליצור מרכז של תרבות, מסחר ובילוי

תוך שחזור מדויק של מבני הטמפלרים המקוריים של המושבה, והפיכתם לבתי קפה, מסעדות, גלריות וחנויות

יחודיות.

 

אחד ממתחמי הבילוי העיקריים במקום הוא "ליטל איטלי" המציע חווית בילוי ואוכל איטלקי שונה ומגוונת,

באחד או יותר מהמקומות והאמצעים הבאים: טרטוריה, פיקניק, קרנבירה ווינריה, שמטרתה להעניק תחושה של

ביקור באיטליה, ממש פה, באמצע תל אביב.

 

 

את ההיכרות הראשונית ערכנו עם "טרטוריה". מטבח איטלקי בניחוח ים תיכוני, המורכב בעיקר מפיצות, פסטות

תוצרת עצמית, דגים ופירות ים. מעבר להיות המקום מסעדה רגילה אשר בה ניתן לשבת ולהזמין אוכל, המקום

מאפשר חווית פיקניק מקסימה ויוצאת דופן, תוך ניצול הפארק הענק והיפיפה השוכן ממש למרגלותיה.

 

כל שצריך לעשות בכדי לבלות ערב שקט ורומנטי, הוא להכנס למקום, לקחת את אחת מסלסילות הפיקניק המצויות

שם בשפע, ולמלא אותה בכל טוב. הסלסילה מגיעה עם מפה שניתן לפרוס על הדשא ועליה להניח את הדברים

וכן סכום. בקיצור, מתאים גם להחלטה ספונטנית ואין צורך להביא שום דבר מהבית חוץ מאשר את עצמכם.

 

 

מהפיקניק ניתן ליהנות 24 שעות ביממה ובנוסף ניתן להוסיף לסלסילה גם קפה, מאפים חמים, לחמים, כריכים, סלטים ויין.

הפיצות שטעמתי היו מצויינות ביותר, ולא פספסתי גם טעימה מהגלידה המשובחת שמציע המקום.


 

בכדי להכין את הבטן לתחנה הבאה במתחם ליטל איטלי, יצאנו לסיור מודרך רגלי וקצר, אשר בו קיבלנו עוד מידע על 

המקום, ערכנו הכרות עם הבתים השונים וסקירה היסטורית של מה היו ומי גר בהם בעבר. אין ספק שזה מרתק ביותר

ולעתים מצאתי את עצמי נודדת במחשבתי למחוזות אחרים ומדמיינת לעצמי את המקום כפי שהיה בעבר.

מתחם שרונה מציע סיורים שונים ומרתקים וגם זו דרך נהדרת לבלות יום שמסתיים במסעדה מצויינת.

היעד הבא שלנו, למשל.


 

החלק הבשרי של ליטל איטלי הוא מסעדת קרנבירה. מדובר בבר בשר ובירה בקונספט ייחודי בהשראת צפון איטליה.

הארוחה בקרנבירה בנויה ממסלולי בחירה שכוללים מבחר אנטיפסטי מיוחדים, תוספות חמות וקינוחים כאשר נותני הטון הם

כמובן הבשר והבירה. במקום מוגשים בשרים מעושנים בעישון עצמי וסטייק פיורנטינה (פורטר-האוס)

על הגריל לצד המון בירה קרירה.


 

השולחנות במקום מסודרים כדלפקים כאשר על כל שולחן ניצב סטנד המקבל אליו את המנות, בדומה לישיבה על בר

אך לכל אורך המסעדה.

במנות הראשונות טעמנו פלטת אנטיפסטי מצוינת שכללה שומר צלוי, קישואים, חצילים, חמוצים וכן ריקוטה ביתית

ונקניק עגל.

סלט הירוקים הגיע מתובל היטב והשתלב מצוין עם הגבינה הכחולה ווקשיו מקורמל, לצד פוקצ'ות שנטבלו 

בהנאה בחומץ בלסמי ושמן זית, כיאה לאיטלקי אמיתי.

 

 

הבשרים, פסגת החוויה של המקום, עוברים טיפול מסור בגריל או במעשנת ולשולחן הגיעו בזה אחר זה על קרש

כשהם חתוכים לרצועות ונוטפי עסיס: פלאן סטייק, חזה אווז מעושן, נתח אנטריקוט, עוף מעושן שעובר בישול בוואקום

והיה רך ונמס בפה, תבשיל קדירה של בשר מעושן ופלטת נקניקיות ביתיות (חלקן כשרות וחלקן לא).

 

לצד הבשרים המשובחים נהנתי גם מפוטייטוס פריכים ומפולנטה פטריות מעולה, שהגדרתי כלא פחות ממעדן.

 

 

את ארוחת המלכים הזו כמובן שאין לסיים ללא קינוח הולם, ולשם כך המשכנו לחלקו המתוק ביותר של מתחם ליטל

איטלי: מסעדת וינריה אשר מציעה בר וחנות יין בהשראה ונציאנית עם תפריט אוכל המורכב בעיקרו מטאפאס איטלקי

לצד מספר מנות חמות, וקינוחים כמובן.

אז מה היה לנו שם:

לצד צ'ייסרים של לימונצ'לו קיבלנו עוגת לימון חלומית ספוגת רום, טרטופו שוקולד, טירמיסו מצוין, קנולי ממולא 

מסקרפונה, פנקוטה עם טויל נוגט ו...זהו. מבטיחה לכם שטעמתי רק ביס קטנטון מכל אחד.

 



איזה כיף שיש מקום כזה!

 

קישור לאתר ליטל איטלי

 

ליטל איטלי
רחוב קפלן 20 ת"א
מתחם שרונה, 236544

לבירורים והזמנות: 03-6979000

 

 

 

נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 17/8/2014 21:40  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מיוחד לט"ו באב - לבבות בצק עלים במגוון מליות נפלאות


שלום חברים שלי, מזמן שלא עדכנתי כאן פוסט חדש, ואני מקווה שבזמן הזה עקבתם אחר הפרסומים שלי

ב"רשימות של אמא". חודש לא קל עבר על כוחותנו בין אזעקה לידיעות קודרות מגזרת החדשות, וכך הפחתתי

את הפעילות שלי למינימנום ההכרחי.

 

ברוך השם, השקט מתחיל לחזור וכולי תקווה שבקרוב יהיה שקט אמיתי ורצוף לכל אדם ואדם במדינתנו הקטנה 

והסוערת. ובנימה אופטימית זו, ולקראת ט"ו באב, יום האהבה הרשמי של ארצנו הקטנטונת, אני שמחה לתת לכם

מתכון מעלף ללבבות מבצק עלים שממלאים בקרם ומקשטים בפירות, בסירופ או בכל פינוק אחר.

 

 

עוגות אישיות שהשימוש במרכיבים העיקריים שלהן: בצק עלים וקרם, קצת מזכיר את עוגת הנפולאון (קרמשניט),

אך השוני הגדול הוא בסגנון האפיה והמליות המסוגננות, ששניהם גם יחד הופכים את העוגות הללו לפטיסרי של ממש.

קשה להאמין שאת היופי הזה אפשר להכין בבית בקלי קלות ומחומרים פשוטים וזמינים.

 

למתכון זה רצוי לקנות שני חותכנים בצורת לב. האחד גדול והשני קטן יותר. שיטת העבודה שבה נקרוץ לב בתוך לב

תתפיח את הבצק כולו באפיה, אך תאפשר לנו למעוך מעט את הלב הפנימי, כך שתיווצר לנו מן קופסת הפתעה בצורת

לב עם שוליים גבוהים, והמון מקום שלתוכו נוכל להזליף את אחת או יותר מהמליות הנפלאות שלנו. לאחר הזלפת המליות

נוכל לקשט עם תוספות כיד הדמיון הטובה, והנה לנו בקלות מאפה אישי יפיפה, טעים בטירוף והכי חשוב – שמכינים

ומגישים בהמון המון אהבה.

 

החומרים ללבבות הבצק:

 

חבילת בצק עלים מרודד קפוא מופשר במקרר לפחות שמונה שעות.

1 חלמון מעורבב בחצי כפית מים

 



 

הכנת הלבבות:

 

יש לעבוד עם הבצק כשהוא קר: פורסים את הבצק כפי שהוא ולא מרדדים מעבר למה שהוא כבר מרודד.

קורצים לב גדול בבצק, ומעבירים אותו לתבנית האפיה. יש לשים לב שהפרדנו את הלב מהניילון שעוטף את הבצק עלים.

בתוך הלב קורצים עוד לב קטן יותר אך משאירים אותו בתוך הלב הגדול.

מורחים את שולי הלב הגדול בחלמון המעורבב במים.

אופים בתנור בחום של 170 מעלות, 15-20 דקות, עד להזהבה קלה.

מומלץ להשתמש לאחר קירור בטמפרטורת החדר אך גם ניתן לשמור את במקרר בכלי אטום עד שלושה ימים.

 

 

טיפים קטנים:

 

אם ברשותכם עוד קורצן קטן, כדאי לקרוץ משאריות הבצק עוד לבבות קטנים ולסדר גם אותם בתבנית,

אם אין אז כדאי להשתמש בקורצן הקטן יותר. יהיה נחמד להשתמש גם בלבבות ההלו בהגשה כקישוט.

אם יש לכם צורך במספר לבבות מסויים ואין לכם צורך בכל הבצק, ניתן לגלגל אותו ולאטוף בניילון נצמד ולהחזיר

למקרר לשימוש מאוחר יותר של עד שבועיים.

 

כל מלית מספיקה לכמות של כ 4-6 לבבות. תלוי בגודל ה"לב" שלכם. לכמות קטנה יותר של לבבות,

למעט ממלית הווניל הבסיסית, ניתן להשתמש בשמנת אחת עבור שתי מליות.

 

 

מלית קרם וניל בסיסית

 

מיכל שמנת מתוקה

1 כוס חלב

1 אבקת פודינג בטעם וניל

 

מקציפים יחד עד לקבלת קצפת יציבה.

 

הצעת הגשה:

ממלאים את הלבבות עם מזלף ומגישים עם פירות חתוכים ואבקת סוכר.

 

 

מלית בננה ספליט

 

כוס גלידת וניל מרוככת

1 מיכל שמנת מתוקה

1/4 כוס אגוזי פקאן סיני מסוכרים

1/2 בננה

 

מקציפים את השמנת לקצפת יציבה.

מערבבים את גלידת הוניל עם הפקאן והבננות. מקפלים לתוך הקצפת. מכניסים להקפאה עד להגשה.

לפני ההגשה יש להשאיר את הגלידה כרבע שעה בטמפרטוטרת החדר לריכוך.

 

הצעת הגשה:

ממלאים את הלבבות עם כף גלידה ומגישים עם פקאן סיני קצוץ וסירופ מייפל.

 

 

מלית קרם שוקולד

 

1 מיכל שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד מריר

 

מקציפים את השמנת לקצפת יציבה.

ממיסים בבן מרי או בפולסים במיקרו את השוקולד לקרם חלק.

מערבבים כף שוקולד עם שתי כפות שמנת מוקצפת. מוסיפים כך בהדרגה את השוקולד המומס עד שמוטמע כולו בקצפת.

 

הצעת הגשה:

מגישים עם פירורי מקופלת וסירופ שוקולד.

 

 

מלית קרם פטל

 

1 מיכל שמנת מתוקה

2 כפות גדושות מחית פטל

1 כף סירופ פטל

 

מקציפים את השמנת לקצפת יציבה.

מערבבים את הקצפת בעדינות עם מחית הפטל וסירופ הפטל.

 

הצעת הגשה:

ממלאים את הלבבות ומקשטים בדובדבני אמרנה. מזליפים מעט מהסירופ של הדובדבנים.

 

 

עד פה. מקווה שנהניתם ושאתם בדרך לשמח את האהובים עליכם.

שולחת מפה את ברכתי החמה לכל תושבי המדינה לשקט ושלווה.

 

 

 

נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 9/8/2014 23:12  
הקטע משוייך לנושא החם: לכבוד ט"ו באב: אהבה מיתולוגית
8 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





707,193
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ