לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

10/2014

עוגת בריוש עם שוקולד חלבה ואגוזים


הסתיו רק מתחיל לתת את אותותיו עם פה טיפת גשם קטנה על האף, שם עננים מאפירים ורוח קלילה

שמנשבת בערבים והופכת אותם קרירים ומזמינים לסגור חלון ולהתכסות בשמיכה קצת יותר עבה. ואם

כבר שמיכה, אז מה עם איזה כוס של משקה חם ללגום מול הטלויזיה? ואם כבר שתיה חמה, אז לא תשימו

איזה משהו קטן בצד? ככה, בשביל המתוק?

 

החורף רק מתחיל לתת את אותותיו, וכבר מתחילים לצאת מתרדמת החורף שלהם כל מתכוני השמרים,

שפינו את מקומם בקיץ לעוגות קלילות וקרירות יותר.

ואכן, אין כמו חורף עם ריח של עוגת שמרים הממלא את הבית בעודה נאפית בתנור.

אין ציפייה דרוכה מזו שכבר תתקרר העוגה ושאפשר יהיה לנעוץ בה סכין ולהתרווח עם פרוסה עסיסית

ונימוחה של עוגה עשירה באלף טעמים וריחות.

 

 

לכל אחד יש את עוגת השמרים של אמא, סבתא. של זכרון מתוק או חלום רחוק.

לי יש את עוגת השמרים של אמא שלי  שרבים וטובים נשבעו שהיא המושלמת בעולם.

אני כראוי לבתה הסוררת כמובן שהפכתי אותה לחלבית בהופכי את המרגרינה לחמאה, ובכך הקפצתי

את טעמה בעוד אלפי מונים. את מלית הקקאו המסורתית שלה הימרתי בממרח שוקולד משובח ונגיעות

חלבה ואגוזים, ובכדי להיות מנודה באופן סופי מהמשפחה גם הפכתי לה את הצורה.

כלומר – במקור היתה זו עוגת שושנים. פה היא עברה "גילגול" תרתי משמע, והפכה לסוג של בריוש

חמאתי מושלם. 

 

ואמא? מרוצה. כל עוד מזמינים אותה לטעום פרוסה.

 

החומרים לבצק: (לתבנית עגולה בגודל 28)

1 קילו קמח שמרים

4 חלמונים

1 שמנת חמוצה

1/2 כוס סוכר

400 גרם חמאה רכה

1 כוס חלב

1/2 כוס מים פושרים

 

למלית -

ממרח שוקולד מכל סוג שאוהבים

חלבה בטעם וניל

אגוזים קצוצים גס

 

לזיגוג:

2 כפות גלזורה מעורבבות עם 2 כפות מים רותחים.

 

  •  ניתן לקנות את הגלזורה במרכולים או בחנויות המתמחות 
  •  ניתן להמיר את הגלזורה בחצי כוס מים שמבושלים עם חצי כוס סוכר וכפית לימון עד להמסה 

 

אופן ההכנה:

מכניסים את כל חומרי הבצק למיקסר עם וו לישה ולשים במשך 8-10 דקות עד שהבצק הופך להיות רך וגמיש.

מכסים במגבת ומניחים במקום חמים עד להתפחה.

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים.

 

 

 

לוקחים את אחד החלקים ומרדדים אותו לעלה דק ורחב. מורחים את העלה בממרח השוקולד ומפוררים מעליו

מעט חלבה. מפזרים אגוזים.

מגלגלים את העלה העמוס כל טוב לגליל ארוך וחוצים אותו במרכזו לכל אורכו בעזרת סכין חדה, כאשר מקפידים

להשאיר את קצה הגליל סגור.

 

כעת יש לנו גליל הסגור בצידו האחד ושני חלקים פתוחים. מגלגלים את החלקים הפתוחים זה בזה לגליל אחד.

חוזרים על אותה הפעולה עם שאר חלקי הבצק.

 

 

 

 

מניחים בתבנית משומנת את הגלילים בצורה מעגלית כך שכל גליל ממשיך את המקום בו נעצר הגליל הקודם.

כך עד למילוי התבנית. אופים בחום של 150 מעלות עד להזהבה.

 

כשהעוגה יוצאת מהתנור ובעודה חמה מורחים עליה את הגלזורה או מי הסוכר.

מצננים היטב בטמפרטורת החדר לפני שמשחררים מהתבנית.

 

 

 

העוגה נהדרת בטמפרטורת החדר ועוד יותר עם חימום של מספר שניות במיקרו.

 

מכיוון שהעוגה מאד גדולה, ניתן להכין בשתי תבניות 24 ולהקפיא אחת.

העוגה מפשירה נהדר.

 

 

נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 28/10/2014 11:32  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



פאי שזיפים וקרם שקדים מרהיב ונפלא בטעמו


ממש קצת לפני שנגמר הקיץ ואיתו אחרוני הפירות הטעימים שהביא איתו, אני רוצה לנצל את השזיפים

אחרונים בשווקים ולהכין מהם את העוגה הנפלאה הזו. בשיא העונה המחיר שלהם היה גבוה יותר והטעם שלהם

היה עשיר יותר כך שטעים ומשתלם יותר היה לאכול אותם במצבם הטבעי. אבל עכשיו כשהם כבר פחות קורצים לעין,

זה הזמן להכין מהם מעדנים. ואני לא מדברת על כך שכדאי למהר ולהכין מהם ריבה משגעת.

 

הפאי המשגע הזה, למרות שהוא נראה כמו איזה עוגת קונדיטוריה מושלמת הוא פשוט כייפי וקל מאד להכנה.

אני אוהבת במיוחד את החלק של חיתוך השזיפים לפרוסות דקות וסידורן על קרם השקדים. ריפוי בעיסוק של ממש.

נו, טוב. למי שאין סבלנות אני מרשה לפזר את השזיפים ללא סדר מסוים. ייצא מקסים ונפלא באותה המידה.

את המתכון הזה אתם יכולים לשמור לכם כבסיס לעוגות פרי נוספות ולהמיר את השזיפים באגסים, דובדבנים,

בננות, נקטרינות ומשמשים. ממש להתאים אותו לעונות השנה.

 

 

לאחר האפיה, הפירות נמשחים בגלזורה שזה ציפוי שפעם היה צריך לקנות רק בחנויות מתמחות וכיום ניתן

להשיג בכל השווקים. מטרת הגלזורה היא לשמר את הפרי לבל יתקלקל במהרה וכן להעניק לו ברק. אם לא

תרצו להשתמש בגלזורה תוכלו למשוח את הפירות במעט ריבה מהולה במים. גם היא תעשה עבודה לא רעה.

העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר יומיים ועוד שלושה ימים נוספים במקרר.

 

מומלץ לחמם שניות ספורות במיקרו כשמוציאים מהמקרר ועוד יותר מושלם עם כדור גלידת וניל ליד.

 

החומרים לפאי:

(תבנית פאי מתפרקת מספר 26)

1.5 כוסות קמח

100 גרם שקדים טחונים

2 כפות סוכר

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 ביצה

1 כף מים קרים

 

החומרים לקרם שקדים:

100 גרם שקדים טחונים

100 גרם חמאה רכה

100 גרם אבקת סוכר

2 ביצים

1 כף קמח

 

בנוסף:

3-4 שזיפים אדומים קשים

כף גלזורה מהולה במים

 

אופן ההכנה:

 

מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את כל חומרי הפאי ומעבדים לבצק אחיד.

 

מרדדים את הבצק ומרפדים את התבנית כולל הדפנות. מחוררים את התחתית במזלג בכמה

מקומות ומכניסים למקפיא למשך חצי שעה.

 

לאחר ההקפאה מכניסים לתנור במצב קפוא ואופים בחום של 150 מעלות כחצי שעה.

 

 

מנקים את מיכל המעבד ומכניסים לתוכו את חומרי הקרם שקדים ומורחים את הקרם על התחתית האפויה.

 

חותכים את השזיפים לפרוסות דקיקות ומסדרים מעל הקרם ומכניסים שוב לתנור ואופים 20 דקות נוספות.

 

לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור מורחים את פרוסות השזיפים בגלזורה.

 

 

בברכת חג שמח ומועדים לשמחה. אני פה מחכה לתגובות שלכם ולענות על כל שאלה באם תהיה.

 

 

נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 8/10/2014 08:49  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





727,690
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ