לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מטבחונט. הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד


המקום הקטן שלי סביב ובתוך האהבה שלי למטבח. מתכונים השזורים בסיפורים מהחיים. חוויות והמלצות על כל מה שנעים וטעים. טעמים וריחות עם קמצוץ געגועים לטעם של פעם וטאץ´ עכשווי

Avatarכינוי:  מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:





הוסף מסר

1/2015

חצילים מגולגלים עם בשר ופיסטוקים ברוטב שזיפים ורכז רימונים


אם יש סדרת ריאלטי אחת שאני אוהבת לראות אזי מדובר ב- "מאסטר שף". למען האמת רוב הזמן אין לי זמן

בכלל לצפות בכלל בטלויזיה וברגעים שכן מתאפשר לי אז אני מעדיפה לקרוא ספר או לראות סדרה טובה ב VOD.

אבל מאסטר שף זו תכנית שאני כן נהנית לראות. אמנם גם שם ניתן למצוא שפע של סיפורים עצובים,

מעשיות אלף לילה ולילה, ודרמות אין סוף כיאה לסדרות ריאלטי, אבל שם לפחות אני נהנית לראות

אנשים מבשלים, לזרוק את העצות שלי לאוויר ובאופן כללי להיות מרוצה ביני לבין עצמי ששוב הייתי יכולה

לעשות את זה טוב יותר...

 

לפני כמה שנים השתתפתי בפעילות בלוגרים של מאסטר שף, שם לקחו אותי לאולפנים למשימת 

אתגר, חוויה מרנינה לכל הדעות, ולשמחתי זכרו אותי שם לטובה מאחורי הקלעים, כך שהשנה שוב פנו אלי

להתגייס למשימת בלוגרים לרגל פתיחת עונת ה- VIP שתתחיל ב-3/2/15 בקשת.

 

לטובת המשימה, הגיעה אלי הביתה קופסת הפתעות ובה: חבילת סולת, נפה, סלסילה חמודה ובה

מספר ירקות קצת עצובים (תיכף אסביר גם למה) ומתכון לקוסקוס. האתגר - להכין את המנה הטובה

ביותר לצד מנת הקוסקוס, כשגם את הקוסקוס עצמו יש צורך להכין לפי המתכון המצורף.

משימת הקוסקוס שהבלוגרים קיבלו היא משימה עימה התמודדה גם נבחרת ה-VIP במהלך העונה, ובסיומה

גם נפרדו מאחד מחברי הנבחרת, כך שמשימה רצינית הוטלה על כתפיי והחלטתי להתייחס אליה במלוא תשומת הלב.

 

 

הירקות, כך הסתבר לי מהמכתב שהתלווה אליהם, הם ירקות שהוצלו משדות חקלאיים ברחבי הארץ,

ונקטפו על ידי עובדי ומתנדבי ארגון שלא ידעתי על קיומו עד היום ואשר נקרא: "לקט ישראל".

מדובר בכ-10 אלף טון ירקות ופירות, אשר היו מושלכים לפח בשל אי התאמתם לסטנדרטים האסתטיים המקובלים,

אך הם בריאים ומזינים כמו כל ירק חתיך ויפה, ואשר מועברים על ידי הארגון אל כ-140 אלף נזקקים בשבוע.

 

שאפו גדול מגיע? מגיע!

 

לאחר מחיאות הכפיים, הגיע הרגע להתבאס. להכין קוסקוס? אני? אני עם כל הבישוליאדה שלי, המקסימום

שהגעתי אליו היה קוסקוס משקית. במנות שהולכות ליד אין לי בעיה, אבל באמא'שלכם... למה דווקא

אני??!! המורה! תגידי לו!!

 

נו, טוב. הפשלתי שרוולים. טינפתי את כל המטבח, ואני אחסוך מכם את התמונות האלה, ורק אספר

שקוסקוס יצא בסוף. הנה המתכון שיהיה לכם גם:

 


 

אז עכשיו, כשנפטרנו מהפיל שבחדר, אפשר לעבור לדבר האמיתי והוא - התוספת! יאמי. משהו טעים

שיילך טוב עם קוסקוס, חייב להיות משהו עם המון רוטב טוב, כך שיתמזג לו בתוך גרגירי הקוסקוס

וירטיב אותם ויצור חגיגה שלמה של טעמים בתוך הפה.

 

לחמותי הטריפוליטאית יש אין סוף דברים שעונים להגדרה: מפרומים, תבשילי שעועית, סלק ועוד

מאכלים מסורתיים כהנא וכהנא שאין כמוהם לארוחת קוסקוס טעימה.

 

אני כידוע, אוהבת תמיד לערבב את הישן עם החדש, את המוכר עם המפתיע, ולכן החלטתי ללכת

על מנת חצילים מגולגלים בבשר שבמקור אני עושה בסגנון תורכי עם רוטב עגבניות פיקנטי, שהפעם

החלטתי להשקיע במלית באופן מיוחד ולשדרג אותה עם פיסטוקים קצוצים, ולרוטב להוסיף רכז רימונים

שיוסיף לו חמצמצות מעניינת וטעם נפלא. כמו כן, הוספתי קצת שזיפים מיובשים, שהרי ט"ו בשבט

מתקרב וצריך להתייחס גם קצת אליו. השזיפים התמזגו נפלאות עם הרוטב שחדר אף לתוככי החציל

והשפיע גם על טעמה של המלית, כך שהמנה יצאה מושלמת.

 

מעל הכל פיזרתי שקדים קלויים והחגיגה היתה שלמה.

 

מה אתם אומרים? עוברת שלב או יוצאת להדחה?

 

 

החומרים לחצילים המגולגלים:

3 חצילים 

מעט מלח גס

300 גרם בשר בקר טחון

1 בצל קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

כוס פטרוזיליה קצוצה

2 פלפל צ'ילי קצוצים

50 גרם פיסטוק חלבי טבעי קצוץ

1 ביצה

2 כפות רסק עגבניות

1/2 כפית קינמון

מלח לפי הטעם

שמן לטיגון

 

החומרים לרוטב:

שזיפים מיובשים

1 כוס רסק עגבניות

1/4 כוס רכז רימונים

3 כפות סילאן

1 כף אבקת שום

1 כף פפריקה אדומה מתוקה

2 כוסות מי ברז

מלח לפי הטעם

 

לקישוט:

שבבי שקדים קלויים

 

אופן ההכנה:

שוטפים את החצילים ופורסים אותם לאורכם. בוזקים עליהם מלח גס ומניחים בצד לשעה למען יגירו את הנוזלים החוצה.

 

 

שוטפים ומייבשים את החצילים ומטגנים אותם בשמן משני הצדדים עד להזהבה. מקררים.

 

מערבבים יחד את כל חומרי המלית, יוצרים קציצה קטנה ומניחים בקצה של כל חציל מטוגן כזה, ומגלגלים פנימה.

 

מניחים את כל החצילים המגולגלים בתבנית המותאמת לתנור. מפזרים מעליהם את השזיפים המיובשים.

 

 




 

מערבבים את כל חומרי הרוטב ושופכים על החצילים.

 

מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור מחומם לחום של 180 מעלות לשעה.

 

לאחר שעה, מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 10 דקות.

 

מסדרים את הקוסקוס במרכז צלחת הגשה ומסביבה את החצילים.

 

 

מפזרים שקדים קלויים ומגישים.

 

 

מתכון קל מאד להכנה אך יחד עם זאת מאד מרשים וטעים. קדימה, תכינו שתרגישו גם אתם מאסטר שף!

 

 

נכתב על ידי מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד , 27/1/2015 12:26  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





743,132
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מטבחונט - הבלוג של דפני - מתכונים, סיפורים ועוד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2015 © נענע 10 בע"מ