לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


מתכונים ממטבחה של בשלנית חובבנית.

Avatarכינוי: 

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מאי 2011    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
5/2011

עוגת ליאלי לובנאן (לילות לבנון).



חלקים מכירים אותה בתור "ליאלי ביירות" וחלקים אחרים מכירים אותה בתור "ליאלי לובנאן". עוגה מקסימה ומלאת טעמים, יש שיגידו מורכבת להכנה, אני אישית לא חושבת ככה. כלומר, אני חושבת שריבוי השלבים בהכנת העוגה הוא זה שנותן רושם של מורכבות כלשהי, אבל תאמינו לי - אל יאוש ואל פחד! אם אני הצלחתי להכין אותה, גם אתם יכולים.

העוגה עצמה מורכבת משלוש שכבות. שכבה ראשונה - שכבת הסולת, השכבה השניה היא הקצפת והאחרונה היא התוספת שמפזרים. אפשר ורצוי בעת ההגשה "להשקות" את פרוסת העוגה בסירופ סוכר, מה שיגרום לעוגה להיות טעימה אפילו יותר.

את העוגה הזאת אני מכניסה אל קטגוריית עוגות הגבינה, אותן צריך להכין יום קודם כדי שהעוגה תתיצב. אז כן, זה הבאסה היחידי בעניין.

חברים יקרים, קדימה לעבודה:

 

לתחתית העוגה:

1/4 1 כוס סולת.

1 שקית חלב שלמה.

1 ביצה.

3 כפות סוכר.

 

לשכבת הקצפת:

1 אינסטנט פודינג וניל.

1 שמנת מתוקה.

1 כוס חלב.

1 כף גדושה של סוכר.

אגוזים: מלך, פקאן וגם פיסטוקים חתוכים גס לציפוי מלמעלה.

 

לסירופ הסוכר:

2 כוסות סוכר.

1 כוס מים.

מעט מיי ורדים/קליפת תפוז מגורדת (אופציונאלי).

הכמות: עוגה אחת גדולה.



 

על הגז הכי קטן שיש מניחים סיר ושופכים לתוכו את שקית החלב מינוס כוס אחת. מה זה אומר? שלפני שאתם שופכים את כל השקית, מוציאים ממנה כוס אחת של חלב והיתר לסיר. מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה. בו זמנית בקערה נפרדת שמים את הביצה, הסולת, כוס החלב שהוצאנו (זוכרים?) והסוכר. בגלל שיש ביצה בתערובת, לא מוסיפים אותה ישירות אל החלב אחרת תהיה לנו חביתה. לכן מערבבים היטב בקערה נפרדת ורק אחר כך מוסיפים לתערובת החלב שעל האש.

 

החלק הכי מסובך, שימו לב, בכל העוגה הזאת הוא לערבב. ברגע ששמתם את תערובת הסולת עם החלב (שעדיין על אש נמוכה. תמיד) מערבבים עד לתערובת סמיכה. מערבבים כל הזמן. לא מפסיקים לרגע אחרת התערובת תתאחד ומה שייצא לכם הוא פשוט גוש סולת. כל התהליך לוקח בערך 30 דקות. רמת הסמיכות צריכה להיות עד כדי כך שאם תעבירו אצבע או כף בתערובת הסולת יישאר שם חור לכמה שניות.

התערובת הסמיכה? מצוין. מעבירים למגש ומכניסים למקרר לקירור.

בינתיים ממשיכים עם הקצפת.


 

בקערת מיקסר שמים את החלב, השמנת, הפודינג והסוכר. מקציפים לקצפת יציבה. 


 

התחתית התייצבה מעט בעזרת הקירור המהיר במקרר. מממ, יאמי! אני מוכנה לאכול את זה ככה.




מוסיפים את הקצפת מעל העוגה ומשטחים לשכבה אחידה. מוסיפים את הציפוי. המתכון המקורי, אגב, דורש פיסטוקים. בגלל שלא היה בחנות התפשרתי על אגוזי מלך. מבאס, כן, כי רציתי לטעום את זה דווקא עם פיסטוקים. לא נורא.



 

השיטה הכי טובה היא בסכין על מגש. לא רצוי ולא מומלץ לטחון במעבד מזון כי אז זה יוצא יותר מדי דק וטחון. לכו על הידני, תאמינו לי.


 

הכניסו את העוגה למקרר ללילה שלם.

תראו מה קרה לי, כשלא עמדתי בפיתוי ומיהרתי לטעום אותה! השכבה התחתונה עדיין לא התייצבה לחלוטין והיא גלשה לצדדים. אם הייתי מחכה לילה שלם הדפנות היו עומדות כמו חומה.

אם אתם רוצים לאכול אותה עם הסירופ (וברור שאתם רוצים. הסירופ מקפיץ את טעמי העוגה לשמיים!) אז ככה:

בסיר על הגז מכניסים 2 כוסות סוכר, כוס מים ומעט מי ורדים אם תרצו. מביאים לרתיחה ומערבבים עד שהסוכר כולו נמס. מוזגים על חתיכת העוגה ואוכלים בהנאה!

הערה: לא מוזגים מן הסירופ על כל העוגה, אלא על חתיכת עוגה שחתכתם בצלחת נפרדת!!!

 

לבריאות! סבבי 

 

המתכון הבא: עוגת לימון טעימה במיוחד!

נכתב על ידי , 24/5/2011 14:01   בקטגוריות עוגות  
31 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של גלית ב-30/8/2012 12:48



46,043

© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לבשלנית חובבנית אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על בשלנית חובבנית ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2018 © נענע 10 בע"מ