לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

בלוג המתכונים ובישולים הגדול :)


מחפשים מתכונים? רוצים להמליץ על מתכונים? הכל פה (:

כינוי:  Just Cook (;

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוקטובר 2010    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      




הוסף מסר

10/2010

מתכון- נאצ'וס + רוטב סלסה (:


הקדמה: רק שתדעו, זה לא מתכון של "קחו שקית דוריטוס ותכינו רוטב סלסה". אגב, מתכון לרוטב סלסה נמצא למטה :)

נאצ'וס

החומרים

2 כוסות קמח

כפית מלח

2 כפיות אבקת אפיה (שקית אחת)

6 כפות מים פושרים

שמן

3 עגבניות בשלות

15 עלי פטרוזיליה טריים

בצל ירוק

מעט פלפל

רבע כפית כמון

100 גרם גבינה צהובה

 

ציוד:

2 קערות

כפית מדידה

כף

מזלג

מערוך

קרש חיתוך

סכין חדה

מחבת

מרית

צלחת

4דפי נייר ספוג

מגררת

תבנית אפייה. 

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את הקמח, חצי כפית המלח ואבקת האפייה. מוסיפים בהדרגה את המים ומערבבים בעזרת מזלג.
  2. לשים את הבצק בידיים כ-5 דקות. אם הבצק רטוב מדי מוסיפים מעט קמח, אם הוא יבש מוסיפים מעט מים.
  3. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים, ויוצרים כדור מכל חלק. מפזרים מעט קמח על משחט העבודה ומרדדים כל כדור לעיגול דק בגודל פיתה. מחלקים כל גיעול ל-4 חלקים שווים.
  4. שופכים את השמן למחבת. בעזרת מבוגר, מחממים על אש בינונית. כאשר השמן חם (אך לא רותח) מניחים את הנאצ'וס בשמן ומטגנים כדקה עד שהוא מזהיב, הופכים ומטגנים כדקה נוספת.
  5. מסדרים נייר סופג על צלחת. מוציאים את הנאצ'וס ומניחים על הנייר סופג. לאחר שכל השמן נספג, מסדרים על תבנית אפייה.
  6. שוטפים הייטב עגבניות ומרסקים אותן בעזרת מגררת (או בעזרת מעבד מזון) לתוך קערה.
  7. שוטפים הייטב את הפטרוזיליה והבצל הירוק. קוצצים דק ומוסיפים לעגבניות.
  8. מוסיפים לקערה חצי כפית מלח, מעט פלפל ורבע כפית כמון, ומערבבים היטב.
  9. מגררים על צלחת את הגבינה הצהובה.
  10. מניחים על כל משולש נאצ'וס כף של מילוי ומפזרים מעל הגבינה הצהובה.
  11. בעזרת מבוגר אופים את המשולשים בתנור גריל עד אשר הגבינה נמסה ומזהיבה ומגישים חם.

רוטב סלסה
המצרכים:

  • 1/2 כוס רוטב עגבניות.
  • 1/2 כוס פלפל אדום קצוץ.
  • 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ.
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה.
  • 2 כפות מיץ לימון (להשתמש אך ורק בלימונים טריים).
  • 1/4 כפית פלפל שחור.
  • 1/4 כפית מלח.
  • 1 שן שום קצוצה.

אופן ההכנה:

  • מערבבים את כל המצרכים.
  • שמים במקרר לקירור של 4 שעות.

*אפשר גם להתיך גבינה ולהוסיף לנאצ'ס*

 

 

בתיאבון :)

נכתב על ידי Just Cook (; , 20/10/2010 15:24  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




7,723

© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לJust Cook (; אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Just Cook (; ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ