לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מיריקה מתוקים


אומנות המגדנאות-כי לרגש בטעמים וניחוחות,זו אומנות.

Avatarכינוי:  מיריקה

מין: נקבה

MSN:  מיריקה

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

הבלוגים הקבועים שלי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יוני 2010    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

6/2010

פרסבורגר


פרסבורגר-בצק שמרים פריך .נשמע אבסורד:בצק שמרים-פריך??אז כן.הבצק שלפנינו עשיר,טעים,קל להכנה וכפי שהובטח גם פריך בזכות כמות השומן שבו,וכמות השמרים הקטנה יחסית לעוגות שמרים רגילות.הפרסבורגר ניתן להכנה בצורה המסורתית של הרולדה,או לחילופין כמיני פרסבורגרים הנראים כסהרונים קטנים וזהובים,ומכילים אגוזים וקינמון או פרג.קיימת  אפשרות להכין את הבצק משאריות בצק פריך ביחס של 1:1 בינו לבין הבצק שמרים שלנו.

טיפ קטן:במתכון שלנו ובכלל בשמרים הקפידו להכניס קודם את הנוזלים עם השמרים-ורק אז את הקמח.בצורה זו לא יהיה לנו "דבק" של בצק וגם ניצור בידוד מספק לשמרים שלנו.רעיונות למלית ניתן לקחת מסעיף "מליות לשמרים"בבלוג שלי.

 

 

פרסבורגר-בצק שמרים פריך

 

המצרכים:(עבור 2 רולדות).

 

500 גר קמח

2 ביצים בינוניות

100 גרם סוכר

180 גר חמאה

5 גר מלח

15 גרם שמרים(כשליש חבילה)

100 גרם חלב

כף תמצית וניל איכותית

 

ביצה טרופה להברשה

כף חלב

 

 

אופן ההכנה

 

1.בקערת המיקסר שמים חלב+שמרים.מערבבים היטב.

2.מוסיפים ביצים

3.מוסיפים קמח,מערבלים במיקסר עם וו לישה.מוסיפים סוכר.

4.מוסיפים חמאה ומעבדים עד להטמעתה.מעבדים במיקסר כ5 דקות.

5.מוסיפים מלח ומעבדים עוד כ3 דקות.

6.מכדררים לכדורים ומקררים היטב-כשעתיים.ניתן להכין מראש ולשמור עד 5 ימים במקרר.

7.מרדדים על משטח מקומח כל כדור לרולדה.מורחים את המלית בשליש הראשון של הרולדה(הצד שקרוב אלינו)במרכזה.לא גולשים לשוליים.

8.מסמנים קווים אלכסוניים בחלק העליון של הרולדה|(הצד שרחוק מאיתנו).מברישים את שולי הבצק הפנימיים בביצה

9.מקפלים את הרולדה לפי הסדר הבא:מצד ימין,שמאל,מלמטה(על המלית) ומגלגלים בעדינות עד לחריצים.

10.מוסיפים את החלב לביצה,הופכים את הרולדה כך שהחריצים כלפי מעלה ומברישים את הבצק.

11.אופים ב170 מעלות עד להזהבה מלאה.(כ25 דקות).

 

אופציה:למי שהסתבך עם הגלגול מורחים את המלית על חצי מהרולדה(לא נוגעים בשוליים)ומגלגלים כרגיל.

מליות אפשריות:גבינה,תפוחים,פרג-תפוחים,שוקולד ,גנאש.

 

בתיאבון

 


פרסבורגר שוקולד


שוקולד


גבינה צימוקים

 

נכתב על ידי מיריקה , 12/6/2010 16:59   בקטגוריות שומרים על השמרים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



34,000
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , חוגים וסדנאות , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למיריקה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מיריקה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ