לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מיריקה מתוקים


אומנות המגדנאות-כי לרגש בטעמים וניחוחות,זו אומנות.

Avatarכינוי:  מיריקה

מין: נקבה

MSN:  מיריקה

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

הבלוגים הקבועים שלי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מאי 2010    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

5/2010

עוגת שוקולד-פרג מ-ד-ה-י-מ-ה


המתכון שלפניכם הופיע בדף של הספר "עוד שוקולד" של על השולחן,ורות אוליבר האגדית.  פעמים רבות חלפתי על פניו כי בואו נאמר זאת בעדינות-לא רציתי לבזבז את זמני ולא חשבתי שהשילוב יצלח.אבל הופתעתי!

מכירים את החוויה הזו כשהולכים לשופינג ומישהו מכריח אותכם למדוד משהו שבכלל לא חשבתם שיהלום את הפאסון הכללי שלכם,אבל אחרי שמדדתם חשבתם:יא-אללה,איך לא ניסיתי את זה קודם?כך בדיוק הרגשתי עם השילוב של פרג ושוקולד.פרג?אוהבת גם אוהבת וחשבתי שהוא מצוין כשלעצמו ואפילו מבליט את תכונותיו כשהוא בדואט עם תפוחים.אבל פרג  עם שוקולד?מעולם לא העליתי על מחשבתי.עם זאת הנסיבות והרצון לתקתק מתכון שלא דורש מאמץ רב,הובילו אותי סופסוף לנסות את המתכון ואין ספק שגם הוא,ייכנס למחברת הוורודה שלי שמאגדת מתכונים מנצחים שיישמתי.

לפני שמתחילים דגש חשוב-משתמשים אך ורק בפרג טרי שטחנו לכם במקום או שטחנתם בעצמכם.את הפרג מאפסנים במקפיא עד לשימוש וגם אז לא כדאי לאפסן לתקופות ממושכות שכן הוא מפתח טעם מעופש ומריר.

את המתכון שלפניכם ניתן גם  להכין בפסח עם הסבר שיגיע בהמשך.

 

 

עוגת פרג-שוקולד אגדית

 

המצרכים:

תבנית קוטר 24 משומנת ומקומחת או תבנית מלבנית.

35 גר' (רבע כוס)פירורי עוגיות\בסקוויטים\פירורי לחם.

250 גר' פרג טחון

150 גר' שוקולד מריר מגורר

10 גר'(כף)א.קקאו

1 שקית א.אפייה

5 ביצים

300 גר' (1.5 כוסות סוכר)

30 מ"ל (2 כפות)שמן קנולה או תירס

כף תמצית וניל איכותית

כף פרג'ליקו\אייריש קרים

אופציה:רבע כוס צימוקים\אגוזים

 

לציפוי:

1 מיכל שמנת מתוקה

100 גר' שוקולד מריר קצוץ

3 כפות אבקה להכנת שוקו

3 כפות סירופ שוקולד קנוי

2 כפות ליקר

אופציה לגיוון:מחליפים ב200 שוקולד לבן ומעליו יוצקים כ50 שוקולד מריר מומס למראה שיש.

 

אופן ההכנה

1.מחממים תנור ל180 מעלות

2.מערבבים את היבשים מלבד הסוכר בקערה אחת גדולה,כולל השוקולד.

3.מקציפים סוכר+ביצים לתערובת תפוחה ואוורירית.מוסיפים שמן ותמצית וניל ומערבלים עד למסה אחידה.

4.מוסיפים את תערובת היבשים ומערבלים רק עד לתערובת חלקה.

5.יוצקים לתבניות ואופים כ30 דקות או עד למבחן הקיסם שיוצא עם פירורים לחים ומצננים.

6.מבשלים את חומרי הציפוי עד לתערובת אחידה ללא גושים ויוצקים על העוגה  תוך  כדי שמטלטלים את התבנית לפיזור אחיד

7.מקשטים בדפנות באגוזים או קוקוס קלוי .

8.מצננים ומגישים בטמפרטורת החדר.

 

גרסה לפסח:מחליפים את הפירורים בפירורי עוגיות כשרות לפסח או פירורי קמח מצה.

 

העוגה בטרם אפייתה

 

מכינים את חומרי הציפוי

 

יוצקים את הציפוי על העוגה מקשטים בתיאבון!!

 

נכתב על ידי מיריקה , 21/5/2010 20:20   בקטגוריות עוגות בחושות, מתכונים לפסח  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   3 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ספי ב-16/2/2013 18:16



33,997
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , חוגים וסדנאות , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למיריקה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מיריקה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ