לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מיריקה מתוקים


אומנות המגדנאות-כי לרגש בטעמים וניחוחות,זו אומנות.

Avatarכינוי:  מיריקה

מין: נקבה

MSN:  מיריקה

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

הבלוגים הקבועים שלי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יולי 2012    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

7/2012

בראוניז עם פאסון של בריאות


יש כל כך הרבה סוגי  בראוניז,והרי ברור מדוע זה-יש להם כל כך הרבה אפשרויות,גיוונים ותוספות שהופכים אותם לבראוניז אחרים לגמרי.אפשר להשתמש בהם כמו שהם או כבסיס למשהו אחר,מפואר יותר.לא סתם כולנו,לדעתי אוהבים בראוניז.

המתכון הבא מורכב מ2 שכבות של בראוניז,ובצק עוגיות שיבולת שועל,ומבוסס על מתכון מתוך הבלוג americancupcakeabroad.אם אתם אוהבים את הבראוניז מתוק מאוד,הוסיפו סוכר או נוגט,שוקולד חלב קצוץ או כל מה שתחפצו בו,בבראוניז שלכם.

בראוניז שוקולד עם פאסון של בריאות

מצרכים

תבנית ריבועית ,מרופדת בנייר אפיה .

לשכבת הבראוניז

100 גרם חמאה.

1/3+כף שוקולד צ'יפס או שוקולד קצוץ.

3\4 סוכר+כף

2 ביצים

כפית תמצית וניל

1/3 כוס קמח רגיל

קורט מלח

לשכבת שיבולת שועל-

כף וחצי אספרסו מהולים בכף מים רותחים

1120 גרם חמאה  רכה.

כוס סוכר בהיר

2 ביצים

כפית תמצית וניל

1 3/4 כוסות קמח רגיל

כפית אבקת אפייה

רבע כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 2 1/2 כוסות שיבולת שועל מהירה 1/2 כוס אגוזי פקאן (או שבבי שוקולד, קצוצים(

 אופן ההכנה

1.מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית ריבועית.

לשכבת הבראוניז-

 2.ממיסים את השוקולד  והחמאה

 3.מוסיפים את הסוכר ומצננים כמה דקות

 4.מערבבים את הביצים לתערובת השוקולד ויוצקים לתבנית.אופים בחום של 180 מעלות רבע שעה.

לשכבת העוגיות-שיבולת שועל

5.מקציפים את הביצים עם הסוכר,עד לתערובת קרמית.מוסיפים את תמצית הוניל,את תמצית הקפה ,ואת האבקות.מעבדים עד שבצק אחיד.

6.משטחים מעל שכבת הבראוניז שוקולד ,מכניסים שוב לתנור ל25 דקות,עד שקיסם  יוצא נקי.לצנן ולהגיש.

הערות:

אם אתם אוהבים אגוזים,ניתן להוסיף גם לשכבת השוקולד

בצק הקוואקר,מתאים גם להכנת עוגיות

אם לא אוהבים קפה-החליפו בכל תמצית אחרת.ניתן לזלף מעל מעט מסירופ הקפה,ואף להגדיל את המינון לחובבי הארומה.

נכתב על ידי מיריקה , 25/7/2012 11:25  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



ממתק שוקולד וחמאת בוטנים-אגוזי סטייל


כן,גם בקיץ הלוהט הזה אני ממשיכה להכין שוקולד.אני מבטיחה לכם שהשוקולד,לא איכפת לו.הוא ממתין לו במקרר בסבלנות מכורבל בתוך קופסא וממתין לתורו. אני אוהבת להכין ממתקי שוקולד למיניהם,ומלבד הממתק שוקולד שפרסמתי כאן,שמזכיר את השוקולד" טעמי" עם פצפוצי האורז,המתכון הזה מבוסס ברובו על מתכון של רוני טגנסקי המקסימה,בשלנית ואופה,שפרסמה מתכון יפהפה לאצבעות חמאת בוטנים.כמובן שמאוד קשה לי לעשות מתכון כפי שהוא,למרות שזו הדרך הוודאית להצלחה והכנסתי בו כמה שינויים משלי,שהפכו אותו לדעתי,למשהו אחר לגמרי.אני לא יודעת למה,אבל לי הוא הזכיר את השוקולד אגוזי,למרות חמאת הבוטנים המורגשת מאוד.למי שבדיאטה,מומלץ להכין הרבה סלט ולנסות להיות חזקים כדי לא לחסל את כל הקופסא.מניסיון.

אז אפשר לעשות זאת בדרכה של רוני,או בדרך שאימצתי בזכותה-ויצרתי חטיף שוקולד כל כך טעים,שזה לא ייאמן שזה תוצרת בית.

חטיף שוקולד,קרמל ונוגט-אגוזי סטייל

מצרכים:

2 תבנית או רינג 30X40 (מלבנית) או רינג מסגרת גדול.

לחטיף

300 גרם שוקולד חלב-

כוס חמאת בוטנים חלקה+3 כפות

150 גרם אבקת סוכר
110 גרם חמאה
18 יחידות פתי בר, וניל או 140 גרם פירורי עוגיות חמאה.
300 גרם שוקולד חלב ( נוספים )

100  גרם מחית נוגט\ממרח שוקולד אגוזים משובח.

50 גרם ברס לוז\אגוז לוז קצוץ וקלוי

לציפוי קרמל

קרמל:

100 גרם סוכר(1/2 כוס)

4 כפות מים

רבע כוס (60 מ"ל)שמנת מתוקה

30 חמאה רכה

אופן ההכנה

לקרמל-

כאן נלמד להכין קרמל "רטוב" שקל יותר להכנה וכמעט בלתי אפשרי לשרוף.

1.להמתין עד שהסוכר יקבל צבע קרמלי (לא כהה מדי ובמקביל נרתיח שמנת מתוקה

3.מוסיפים באיטיות את השמנת לקרמל ולערבב נמרצות

4.מורידים מהאש להניח שיתקרר לטמפ חמימה.

5.מוסיפים את החמאה,לבלנדר אם צריך.שומרים עד להרכבת הממתק,בטמרפרטורת החדר.

לממתק:

1.מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים .

ב2ץמיקרו להמיס 300 גרם שוקולד חלב  הראשונים  מערבבים עם  מחצית מהנוגט ומוזגים  את התערובת לתחתית התבנית לשכבה אחידה.שומרים במקרר כעשרים דקות,עד שמתייצב.

3.במעבד מזון טוחניים היטב את הפתי-בר ואבקת הסוכר.

4 ממיסים את חמאת הבוטנים והחמאה בסיר קטן,על אש נמוכה עד שהתערובת התחברה. מערבבים את  חמאת הבוטנים עם תערובת הפתי-בר  היטב לתערובת אחידה. מוזגים מעל שכבת השוקולד,מיישרים ומקררים כחצי שעה.

5.ממיסים  את 300 גרם השוקולד שנותרו לתערובת חלקה, מערבבים פנימה את המחצית השניה של הנוגט,ומוזגים על שכבת חמאת הבוטנים.מקררים כחצי שעה.לחובבי האגוזים-ניתן גם בשכבה זו,לפזר אגוזים קצוצים.

6.יוצקים מעל את הקרמל שלנו, ומחזירים למקרר.כשהתייצב  מפזרים את האגוזים,חותכים לאצבעות ושומרים בקופסא סגורה,במקרר או במקפיא.

נכתב על ידי מיריקה , 25/7/2012 11:23   בקטגוריות ללא אפייה, שוקולד  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





33,973
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , חוגים וסדנאות , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למיריקה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מיריקה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ