לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


שתי חברות עם המון נושאים משותפים בבלוג שכולו אהבה לאוכל, עיצוב, טיולים ועוד המון דברים שעושים את החיים לצבעוניים

Avatarכינוי: 



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מאי 2010    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
5/2010

הרוח הישראלית


ישראל. מילה אחת שמכילה בתוכה אינספור משמעויות ורגשות. גאווה, אהבה, הזדהות וכן, לפעמים גם תסכול ולא מעט ייאוש. אבל בסופו של יום, כמו בכל מערכת יחסים, האהבה היא זו שמנצחת. כי כמו הקלישאה המוכרת - אין לנו ארץ אחרת. אז אחרי הקדמה שכזו לא נותר לנו אלא להציג בפניכם את פרויקט לצאת מהקופסא שמקדיש השנה את רווחיו לפרויקט כנפיים (קראו למטה) ומתכון לאוכל אולי הכי ישראלי שיש - פלאפל.

 

 

 

 

צאו מהקופסא!

זו השנה השנייה שבה נערך פרויקט לצאת מהקופסא - מיזם ישראלי צעיר שנותן במה לאומנים ומעצבים גראפים צעירים מכל הארץ. במסגרת המיזם בוחרים מקימי הפרויקט נושא עיצוב אחר ומעצבים גראפיים יוצרים קופסאות פח ברוח הנושא שנבחר. הרווחים אגב (למקרה שתהיתם) מועברים לפרוייקטים חברתיים (גם יפה גם תורם, לא תקנו?).

השנה, תחרות "לצאת מהקופסא" מוקדשת לישראל ולקשר היהודי לציון 80 שנה לסוכנות היהודית. כל הרווחים יועברו לפרויקט "כנפיים" שפועל למען חיילים בודדים.

 

מתי? איפה?

יום שישי (הקרוב) 07.05.2010

11:00-16:00

שדרות בן גוריון, ת"א

אה, ויש גם הופעות של ארכדי דוכין, יוני בלוך, דן תורן ועוד רבים אחרים.

שלא תגידו שלא אמרנו.

 

נפגש בשדרה.

 

* ניתן לקנות את הקופסאות גם באינטרנט

 

 

 

 

 

 
לצאת מהקופסא

 

ולנו יש פלאפל, פלאפל - פלאפל.

אפשר להתווכח אם הוא שלנו או לא, אבל לגבי הטעם אין ספק - מדובר באחד המאכלים הכי טעימים שיש. כל מה שצריך כדי להנות ממנו זה להקפיד על דבר אחד - אוכלים אותו חם חם מהטיגון. ולא, במקרה הזה לחמם במיקרו זה הדבר האחרון שתרצו לעשות לכדורים הפריכים האלה.

 

מצרכים:

1 ק"ג גרגירי חומוס יבשים

5-6 שיני שום קלופות

2 בצילם קלופים חתוכים לרבעים

צרור עלי פטרוזיליה

צרור עלי כוסברה

1 כפית סודה לשתייה/אבקת אפייה

תבלינים: כף מלח, כף כמון, כפית פפריקה חריפה, כף פפריקה מתוקה

שמן לטיגון

 

אופן הכנה:

1. טוחנים את כל המרכיבים (פרט לתבלינים) במטחנת בשר.

2. מוסיפים את הסודה לשתייה והתבלינים ומעבדים ביד לתערובת הומוגנית.

3. יוצרים כדורי פלאפל בעזרת מכשיר מיוחד או בידיים ומטגנים בשמן עמוק.

4. מגישים עם טחינה, רבעי בצל, עגבניה ומלפפון חמוץ.

 

*צילום:  flickr, yummyporky

 
פלאפל
נכתב על ידי , 5/5/2010 09:47  
17 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





5,911
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עיצוב תעשיתי
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות ל2 חברות אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על 2 חברות ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2019 © נענע 10 בע"מ