לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה



Avatarכינוי: 

מין: נקבה

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
3/2011

עוגת קליפות הדרים בחושה


 

 

 



 

 

 

 

 

עוד עוגה ממלאי העוגות הישנות והטובות, עוגה בחושה המכילה קליפות הדרים, מרכיב אהוב עלי מילדות . 

 

 

ניתן להכין את העוגה בתבנית 24 מעוצבת, או בשתי תבניות אינגליש קייק.

 

 

העוגה הינה בחושה בסיסית, תוכלו להמיר את התוספות בחלבה מפוררת, 100 גר' שוקולד מריר מומס ומוכנס לבצק בתבנית בעירבוב ואז נוצרת עוגת שיש.

 

 

 

 

 

וזאת העוגה שבחרתי להציג את הכנתה לצילומי הקליפ עבור קבוצת סודות המטבח בפייסבוק המייצגת את בית ניופאן ביחד עם השפית שמרית גולדברג והרי הקליפ לפניכם:

 

                     

 

                                               

         הכנת הבצק                                                   הוספת קליפות ההדרים והשוקולד
 

 

 

 

     הכנת התבנית                                                   הבצק בתוך התבנית

   העוגה לאחר אפייתה                                           העוגה לאחר הפיכתה
 


                  

 

 

 

עוגת קליפות הדרים בחושה

 

תבנית 24 מעוצבת/2 תבניות אינגליש קייק

 

  

 

המרכיבים:
4 ביצים

200 גר' חמאה רכה

1/4 כפית משחת וניל

כוס סוכר 

2 כוסות קמח תופח

3/4 כוס ריוויון

קליפות הדרים(קופסה-90 גר'-1/2 כוס גדושה)

1/2 כוס שוקולד צ'יפס

 

 

לזיגוג:

 

100גר' אבקת סוכר

מים

מיץ לימון

 

 

ההכנה:

 

=מחממים תנור ל-180 מעלות.
=מכינים קרמז' מהחמאה, וניל והסוכר כלומר עירבול במיקסר עם מקצף עד להיווצרות קרם.
=מוסיפים ביצים אחת אחת וממשיכים לערבל , עד שנוצרת תפיחה יפה .

 

=עוברים לוו גיטרה, מנמיכים את המהירות ומוסיפים לסירוגין את הקמח והריוויון.
=מוסיפים בקיפול את השוקולד צ'יפס וקליפות הדרים.
=יוצקים לתבנית  משומנת ומאובקת בקמח.

 

=אופים בחום של 180 מעלות עד שקיסם יוצא פירורי, כ-40 דקות.
=מצננים היטב, מוציאים את העוגה ומזליפים זיגוג מ-100 גר' אבקת סוכר מהולה  ב-3 כפות מים חמימים וטיפות לימון, או מאבקים באבקת סוכר.

 

 

*חברים יקרים,אוהבים את הבלוג שלי? נהנים מההשקעה והשיתוף? נהנים ממתכוניי? כעת יש לכם הזדמנות להוכיח את אהבתכם. הבלוג שלי מועמד בתחרות ה- ה-Golden Blog לבחירת הבלוגים הטובים ביותר בישרא-בלוג לשנת 2012.

מוזמנים להכנס לקישור : בלוג ההצבעה הרשמי של תחרות ה-גולדן בלוג להצביע ולהשפיע. תודות וחיבוקים מראשחיבוק של הסוררתחיבוק של הסוררתחיבוק של הסוררת.

 

נכתב על ידי , 30/3/2011 23:02  
16 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   2 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של חיה אילונה דר ב-2/4/2011 15:47
 



ירקות ממולאים


 

יום המודעות הבינלאומי לאפילפסיה מתקיים כל שנה ב- 26 במרץ, והצבע שנקבע  למודעות למחלה הוא סגול, בארץ מציינם את המודעות למחלה בין התאריכים 27-31/3 ולכן אני שוב מקדישה את הפוסט הזה להעלאת המודעות, עוד פרטים ברשומה שהעליתי על סלט הסלק .


הכנתי שלל ממולאים מירקות שונים כשגם כאן נוכל למצוא את הסלק הסגלגל והטעים, יצאו מגוון צבעים וטעמים נפלאים. ברור שהכמות בגדר המלצה וניתן לשנות לפי התאמה .

לכאורה נראה שהמתכון מורכב אך יש שלבים בהכנת ממולאים ופשוט אם חוזרים עליהם , מפעם לפעם ההכנה נעשית מהירה יותר.

הפעולות דומות ולגבי המרכיבים גם של הירקות וגם של המילוי ניתן לדמיון לפעול.

הפעם השתמשתי בירקות שמצאתי בבית והמילוי מורכב מאורז בסמטי מלא ( ניתן כמובן גם אורז בסמטי לבן) ובשר טחון האהוב על בני הבית. 

 


  

             מכינים את הירקות למילוי                        מטגנים את הבשר והצנובר

 
 

         מעמידים את הממולאים בסיר
                      יוצקים את העגבניות מעל הממולאים

  

 

                           מבשלים את התבשיל עד הסמכה וריכוך הירקות




 

ירקות ממולאים

 

המרכיבים:

2 סלקים

2 פלפלים כתומים

4 קישואים

2 בצלים בינוניים

4 לבבות ארטישוק מופשרים  מהקפאה/ואו טריים

1/2 כוס אורז בסמטי מלא מבושל 5 דקות במים רותחים ומסונן

250 גר' בשר טחון (לבחירתכם:עוף/הודו/בקר/כבש)

ביצה

1/4 כוס צנוברים

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

מעט כוסברה קצוצה

4 שיני שום קצוצות

קופסת עגבניות מרוסקות(300 גר')

2-3 כפות רסק עגבניות אורגניות

2 כפות רכז רימונים

מלח

פלפל גרוס דק

1/2 כפית ראס אל חנות

מים רותחים

שמן זית לטיגון

 

ההכנה:

=מכינים את כל הירקות למילוי, מוציאים את תוכנם ומניחים בצד.

=מטגנים בשמן זית 2 שיני שום, מוסיפים את הבשר ומערבבים קלות , עד לאיבוד הצבע האדום, מוסיפים את המלח , התבלינים והצנובר, מערבבים קלות ומסירים מהאש.

=מוסיפים את האורז , הביצה והירק ומערבבים.

=ממלאים את הירקות שהכנו במילוי.

=מעמידים את הירקות בצפיפות בסיר מתאים, יוצקים את  העגבניות המרוסקות, המים הרותחים עד 3/4 מגובה התבשיל  ומלח ופלפל ומרתיחים.

=מנמיכים את הלהבה ממשיכים לבשל עד שהרוטב מסמיך, מוסיפים  את רכז הרימונים ורסק עגבניות לפי הצורך ובודקים  את הירקות בעזרת נעיצת מזלג שהם רכים, בערך כ-3/4 שעה.

 

 

*אני מזמינה את המבקרים כאן להיות חברים, פשוט להכניס למעלה את המייל שלכם ללחוץ על שלח ותעודכנו בעת כל עליית מתכון חדש, אשמח.

*כבר חברים בקהילת האוכל שלי בפייסבוק יופי במטבח? כך נוכל ליצור קשר שוטף.

 

 

 

נכתב על ידי , 29/3/2011 00:16  
13 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של חיה אילונה דר ב-28/12/2011 07:23
 



לקראת תערוכת מבשלים 2011


 

 

השנה בין התאריכים 5-7/4 תתקיים התערוכה השנייה של מבשלים לאוהבי הבישול והאפייה, בגני התערוכה בת"א, בין השעות 10:00-22:00.

נושאי התערוכה יהיו:

עולם הבישול, סידור שולחן וכלים, ציוד חשמל, ציוד מטבח, בתי ספר וספרות מקצועית, מוצרי מזון איכותיים, יין ואלכוהול.

האירועים שיתקיימו יהיו:

במה מרכזית שתארח מופעי בישול סביב השעון, הרצאות והדגמות, השקת מוצרים,טעימות ומבצעי מכירות מיוחדים.

מיהו קהל היעד?

פודיס-חובבי בישול ואפייה, חובבי בירה, יין ומשקאות אלכוהוליים, שפים, טבחים, בעלי מסעדות ובתי קפה, תלמידי ובוגרי בתי ספר וסדנאות בישול,  תיירי אוכל והקהל הרחב.

 

לקראת קיום התערוכה הוזמנתי  לבית ספר בישולים לערב בו שמענו מידע על התערוכה ובהמשך השף מיכאל כץ , שהתנסה שנים  ארוכות בחו"ל והיום הוא הינו השף של אדום ,קולוני ולבן נתן לנו הדגמה של הכנת מתוקים על בסיס ביצים.

 

בחרתי לכם מבין המתכונים שהשף הדגים את מעדן השוקולד וקרם ברולה המופלא, אמנם המתכון מורכב ומכיל הרבה ביצים, אך זהו מתכון משובח שניתן להכינו באירוע מיוחד במינו ואם חשקה נפשכם לטעום מעט מניחוח רמת בית ספר לקונדיטוריה , אתם במקום המתאים ואם לאו, פשוט תהנו מהתמונות, החומרים מדודים במשקל , תוכלו להעזר בטבלת המרה זו של מידות ומשקלות.

 

                                                  השף בפעולה

 

    


   

 


מעדן שוקולד וקרם ברולה

10 רינגים

 

המצרכים:
100 גר' סוכר

כפית תמצית וניל

4 ביצים

70 גר' שקדים טחונים

100 גר' שוקולד מריר נמס

50 גר' קמח

50 גר' קורנפלור

3 כפיות אבקת אפייה

 

ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מקציפים סוכר,תמצית וניל וביצים אחת אחרי השנייה וממשיכים להקציף עד שתופח.

מוסיפים את השקדים הטחונים והשוקולד.

מקפלים פנימה את הקמח ,קורנפלור ואבקת אפייה.

מעבירים לתבנית ,אופים 30-40 דקות בחלק התחתון של התנור.

 

למילוי השוקולד:

250 גר' שמנת מתוקה

גרידה מ-2 לימונים

כפית שטוחה מחית וניל

75 גר' שוקולד מריר

150 גר' שמנת מתוקה מוקצפת

 

ההכנה:

שמים בסיר שמנת,גרידת לימון ווניל ומצמצמים את הנוזלב-1/3.

שופכים את השמנת החמה על השוקולד ומערבבים למרקם חלק.

מקררים בטמפרטורת החדר.

מקפלים פנימה את השמנת המוקצפת.

 

לקרם ברולה:

12 חלמונים

125 גר' סוכר

750 מ"ל שמנת

250 מ"ל חלב

2 מקלות וניל

 

ההכנה:

מערבבים את הסוכר עם החלמונים.

מערבבים את השמנת עם החלב והוניל.

מוסיפים את בלילת החלב לביצים ומערבבים בעדינות

יוצקים לתוך גסטרונום(ניתן גם לתנור רגיל) ואופים ב-130 מעלות , מצננים ומקפיאים.

קורצים עיגולים הקטנים מגודל הרינג.

 

ההרכבה:

ברינג שמים בסיס עוגה,מעליה דיסקית קרם ברולה,מעליו ממלאים במעדן שוקולד ומשאירים שיכבה של 2 מ"מ לזיגוג קרמל שוקולד.

זיגוג קרמל(מכינים כמות גדולה וממיסים בעדינות כל פעם שצריך לזגג):

80 גר' סוכר

330 גר' שמנת 130 גר' גלוקוז

30 גר' חמאה

100 גר' שוקולד מריר

5 גר' ג'לטין

הכנת הקרמל:

מכינים מהסוכר קרמל זהוב, מוסיפים לו את השמנת, הגלוקוז והחמאה ומרתיחים, מבשלים עד שהמרקם חלק.

יוצקים על השוקולד והג'לטין ומערבבים לעיסה חלקה, מקררים לטמפרטורת החדר ויוצקים על מוס השוקולד עד שפת הרינג.

 

 

 

                     ועוד תמונות מהמתוקים שהשף הדגים לנו בערב מתוק זה

 

                                          טארט לימון



                                           

                                              רביולי תפוחים

 


                                         תותים בשמן זית בלזמי וזביון יין לבן


להתראות בתערוכה!

 

 

נכתב על ידי , 28/3/2011 04:13  
23 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של חיה אילונה דר ב-31/3/2011 22:36
 



לדף הבא
דפים:  

1,823,853
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחיה אילונה דר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חיה אילונה דר ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ