לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה



Avatarכינוי: 

מין: נקבה

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
7/2010

קישואים עגולים ממולאים


 

 

 

קישואים וממולאים זהו צירוף  שנשמע  ונטעם טוב,באסוציאציות אני חשה במשהו רך ,טעים ומזין.

אני אוהבת למלא סוגים שונים של ירקות כחצילים,קישואים,פילפלים,ארטישוק,בצלים ועוד.......

הפעם בחרתי לשתפכם במתכון שאני מכינה ומעורר בקרב האוכלים הרבה הנאה.

המתכון ללא בשר,בן זוגי אינו אוכל בשר ואני מנסה להתאים לו מאכלים שונים,

אם רוצים ניתן להוסיף 250 גר' בשר/עוף טחון,

התוכן שמוצא מהקישואים משמש לרוטב,הוא מעבה אותו ותורם לטעם.

יש בבלוג מתכון של קישואים מאורכים ,עם בשר והפעם בחרתי בעגולים ויותר בשרניים.

 

 

לאחר שמסירים את הכיפה מרוקנים את תוכן הקישוא בעזרת קולפן(או כף פריזאית )

 

 

מכינים אורז חצי מבושל מעורב עם בצל מטוגן ,צנוברים וצימוקים

 

 

 ממלאים 3/4 מגובה הקישוא

 

 

מרסקים את תוכן הקישוא עם העגבניות 

 

 

מסדרים בתחתית את הרוטב ומעליו מניחים את הקישואים

 

 

 

 התבשיל מוכן כאשר הוא רך וציבעו אדום זהוב

 

 

קישואים עגולים ממולאים

 

 המרכיבים:

כ-10 קישואים

קופסת עגבניות מרוסקות גדולה /260  גר'

כוס אורז מבושל חלקית(10 ד')

בצל קצוץ  ו-3 שיני שום שטוגנו במעט שמן זית

ביצה

חופן צימוקים שחורים

חופן צנוברים קלויים

כף אבקת מרק אורגני

בהרט

מלח,פלפל

פטרוזיליה/כוסברה(לבחירה)קצוצים

 

אורח ההכנה:

מסירים כיפה מראש הקישוא, מרוקנים את תוכנו  בעזרת קולפן או כף פריזיאן ושמים בקערה,

מוסיפים לקערה את העגבניות,אבקת המרק,  מחצית מכמות הבצל והשום, בהרט, פטרוזיליה  /כוסברה, מלח ופלפל.

מרסקים בעזרת מוט את התערובת , לא יותר מידי, שישארו חתיכות ומעבירים לסיר רחב שיכיל בנוחיות את הקישואים.

בסיר שהאורז בושל מוסיפים  את יתרת הבצל והשום, את הצנוברים, ביצה,צימוקים, בהרט, מלח ופלפל (אם רוצים עם בשר בשלב זה מוסיפים אותו) ומערבבים.

ממלאים את התוכן המרוקן עד 3/4 מגובהו (האורז מתנפח כמובן), מכניסים לתוך הרוטב .

הקישואים צריכים לשקוע ברוטב לפחות עד אמצעיתם ומכסים עם הכיסוי שהוסר.

מבשלים עד שהקישואים רכים בעת נעיצת מזלג.

טועמים מהרוטב ומתקנים טעמים לפי טעם.

 

 

טיפים:

ככל שתבשלו  זמן  ארוך יותר התבשיל יהא סמיך וטעים יותר!!

אני נוהגת לבשל ממולאים בסיר רחב,סוטאז'.

 

 

נכתב על ידי , 17/7/2010 20:27  
18 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   4 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של חיה אילונה דר ב-22/7/2011 19:51
 



עוגת שוקולד ושושני שמרים


 

 

  

העוגה המשולבת המדהימה הזו של רות אוליבר הנפלאה שבתה את עיניי מהרגע הראשון שראיתיה, מתה על עוגות שוקולד ועל שמרים.

אל תשאלו אותי מה אני מעדיפה, זה כמו לשאול ילד את מי הוא אוהב, את אמא או אבא?! ולכן מיד התארגנתי להכינה, משום שכל החומרים זמינים בבית.

הכנתי פעמיים את העוגה וערכתי שינויים לפי התוצאות.

השלבים והתוצאה לפניכם:

השארתי את מרכיבי עוגת השוקולד ושיניתי את מרכיבי השושנים שמרים למרכיבים שאני נוהגת להכין ולאחר האפייה הם יוצאים רכים וגם מילוי הנוטלה מספיק , רך וטעים בעיניי.

  

 

 

 

 



  

                                    התפחת הבצק לשושנים

  

                      

  

                                         חיתוך בצק השמרים לגליליות

  

                       

  

                                                 הכנת בצק השוקולד

  

                      

 

                        הכנסת הגליליות  לתוך בצק השמרים, מדהים,לא?!

 

                      

 

                                          העוגה לאחר האפייה

 

                      

 

 

עוגת שוקולד ושושני שמרים

תבנית קוגלהופ

 

המצרכים:

לשושני השמרים:

4 כוסות קמח

ביצה

50 גר' חמאה רכה

1/2  קופסת פודינג וניל 40 גרם(רעיון  שאימצתי מקרין גורן)

2 כפות סוכר חום בהיר

כפית שמרים יבשים

1/4 1 כוסות חלב פושר

1/2 כפית מלח

 למילוי:

נוטלה

 

אורח ההכנה:

מערבבים בקערה קמח, שמרים, פודינג וסוכר.

מוסיפים את הביצה והחמאה.

את החלב מזליפים בזילוף איטי ולבסוף את המלח.

מערבלים עד ליצירת בצק אחיד, מכסים בניילון נצמח ומתפיחים להתפחה כפולה.

*בשלב זה עד שהבצק תופח, מכינים את עוגת השוקולד.

 

המצרכים:

 לעוגת השוקולד

100 גר' שוקולד מריר קצוץ

2 כפות(30 מ"ל) מים

100 גר' חמאה

כף אבקת קקאו

3 ביצים

150 גר' (3/4 כוס)סוכר

110 גר'(כוס פחות 3 כפות)קמח תופח

 

אורח ההכנה:

מבשלים בסיר קטן שוקולד,מים, חמאה וקקאו, בוחשים עד היווצרות תערובת אחידה.

מקציפים ביצים שלימות וסוכר עד היווצרות קצף בהיר ויציב.

מקפלים פנימה את תערובת השוקולד , מוסיפים בתנועות קיפול את הקמח

ויוצקים לתבנית משומנת.

 

לאחר שבצק השושנים תפח,מחלקים לשניים, מרדדים לעלים, מורחים נוטלה על פני כל עלה,

מגלגלים לגלילים וחותכים מכל אחד 5 גליליות במירווחים שווים.

תוקעים את הגליליות לתוך בצק השוקולד ומתפיחים עוד מספר דקות.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים כ-1/2 שעה, עד שרואים שהשושנים זהובות.

 

מצננים ופורסים פרוסות מהעוגה הענקית, תרתי משמע!

 

 

מראה העוגה לאחר חיתוכה



 

 אה, נותרו 4 שושנים אז אפיתי אותן במקבילקריצה



 

נכתב על ידי , 15/7/2010 00:26  
39 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   2 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של חיה אילונה דר ב-17/12/2011 23:03
 



עוגת תפוז פיסטוק ושוקולד


 

 

עווגה זו שייכת לקטגורייה של עוגות יבשות,אך בעצם אולי לא?!

משום שהעוגה קלילה ,עסיסית ומוצפת בכל טוב.

כדאי להכין אותה בתבנית מעוצבת משום שהעוגה מקבלת את העיצוב של התבנית ויוצאת מושלמת.

 

 

המצרכים מונחים לפניכם,קצף החלבונים,הנוזלים והחומרים היבשים

 

 

מוסיפים את החומרים אל הקצף

 

 

יוצקים את הבצק לתבנית

 

 

העוגה מוכנה וכבר פרוסה,שתראו את המרקם

 

 

עוגת תפוז פיסטוק ושוקולד

תבנית מעוצבת 24

 

המצרכים:

4 ביצים מופרדות

1/2 כוס סוכר לבן

1/2 כוס סוכר חום בהיר

כוס מיץ תפוזים

גרד של תפוז

כוס שמן קנולה

2 כוסות קמח תופח

50 גר' שוקולד  מריר מגורר

50 גר' פיסטוק קצוץ

שקית סוכר וניל

 

אורח ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מקציפים את החלבונים ,מוסיפים את הסוכר  וסוכר וניל בהדרגה.

מוסיפים לסירוגין קמח ונוזלים  כולל החלמונים , בתנועות קיפול עדינות עד שהם נבלעים ומתאחדים בקצף.

מוסיפים את השוקולד, גרד התפוז והפיסטוק.

מעבירים לתבנית משומנת ואופים  כ-35 ד', או עד שקיסם יוצא עם פירורים.

מוציאים לצינון על רשת וזורים אבקת סוכר.

 

 

הא לכם פרוסה

 

 

העוגה נשארת בטמפרטורת החדר במשך יומיים שלושה,לא כדאי יותר.

ניתן להכניסה למקרר או למקפיא להארכת הטריות.

 

 

נכתב על ידי , 12/7/2010 20:22  
11 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של חיה אילונה דר ב-10/12/2013 17:46
 



לדף הקודם    לדף הבא
דפים:  

1,824,675
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחיה אילונה דר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חיה אילונה דר ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ