לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה



Avatarכינוי: 

מין: נקבה

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
7/2010

קישואים עגולים ממולאים


 

 

 

קישואים וממולאים זהו צירוף  שנשמע  ונטעם טוב,באסוציאציות אני חשה במשהו רך ,טעים ומזין.

אני אוהבת למלא סוגים שונים של ירקות כחצילים,קישואים,פילפלים,ארטישוק,בצלים ועוד.......

הפעם בחרתי לשתפכם במתכון שאני מכינה ומעורר בקרב האוכלים הרבה הנאה.

המתכון ללא בשר,בן זוגי אינו אוכל בשר ואני מנסה להתאים לו מאכלים שונים,

אם רוצים ניתן להוסיף 250 גר' בשר/עוף טחון,

התוכן שמוצא מהקישואים משמש לרוטב,הוא מעבה אותו ותורם לטעם.

יש בבלוג מתכון של קישואים מאורכים ,עם בשר והפעם בחרתי בעגולים ויותר בשרניים.

 

 

לאחר שמסירים את הכיפה מרוקנים את תוכן הקישוא בעזרת קולפן(או כף פריזאית )

 

 

מכינים אורז חצי מבושל מעורב עם בצל מטוגן ,צנוברים וצימוקים

 

 

 ממלאים 3/4 מגובה הקישוא

 

 

מרסקים את תוכן הקישוא עם העגבניות 

 

 

מסדרים בתחתית את הרוטב ומעליו מניחים את הקישואים

 

 

 

 התבשיל מוכן כאשר הוא רך וציבעו אדום זהוב

 

 

קישואים עגולים ממולאים

 

 המרכיבים:

כ-10 קישואים

קופסת עגבניות מרוסקות גדולה /260  גר'

כוס אורז מבושל חלקית(10 ד')

בצל קצוץ  ו-3 שיני שום שטוגנו במעט שמן זית

ביצה

חופן צימוקים שחורים

חופן צנוברים קלויים

כף אבקת מרק אורגני

בהרט

מלח,פלפל

פטרוזיליה/כוסברה(לבחירה)קצוצים

 

אורח ההכנה:

מסירים כיפה מראש הקישוא, מרוקנים את תוכנו  בעזרת קולפן או כף פריזיאן ושמים בקערה,

מוסיפים לקערה את העגבניות,אבקת המרק,  מחצית מכמות הבצל והשום, בהרט, פטרוזיליה  /כוסברה, מלח ופלפל.

מרסקים בעזרת מוט את התערובת , לא יותר מידי, שישארו חתיכות ומעבירים לסיר רחב שיכיל בנוחיות את הקישואים.

בסיר שהאורז בושל מוסיפים  את יתרת הבצל והשום, את הצנוברים, ביצה,צימוקים, בהרט, מלח ופלפל (אם רוצים עם בשר בשלב זה מוסיפים אותו) ומערבבים.

ממלאים את התוכן המרוקן עד 3/4 מגובהו (האורז מתנפח כמובן), מכניסים לתוך הרוטב .

הקישואים צריכים לשקוע ברוטב לפחות עד אמצעיתם ומכסים עם הכיסוי שהוסר.

מבשלים עד שהקישואים רכים בעת נעיצת מזלג.

טועמים מהרוטב ומתקנים טעמים לפי טעם.

 

 

טיפים:

ככל שתבשלו  זמן  ארוך יותר התבשיל יהא סמיך וטעים יותר!!

אני נוהגת לבשל ממולאים בסיר רחב,סוטאז'.

 

 

נכתב על ידי , 17/7/2010 20:27  
18 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   4 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של חיה אילונה דר ב-22/7/2011 19:51
 



עוגת תפוז פיסטוק ושוקולד


 

 

עווגה זו שייכת לקטגורייה של עוגות יבשות,אך בעצם אולי לא?!

משום שהעוגה קלילה ,עסיסית ומוצפת בכל טוב.

כדאי להכין אותה בתבנית מעוצבת משום שהעוגה מקבלת את העיצוב של התבנית ויוצאת מושלמת.

 

 

המצרכים מונחים לפניכם,קצף החלבונים,הנוזלים והחומרים היבשים

 

 

מוסיפים את החומרים אל הקצף

 

 

יוצקים את הבצק לתבנית

 

 

העוגה מוכנה וכבר פרוסה,שתראו את המרקם

 

 

עוגת תפוז פיסטוק ושוקולד

תבנית מעוצבת 24

 

המצרכים:

4 ביצים מופרדות

1/2 כוס סוכר לבן

1/2 כוס סוכר חום בהיר

כוס מיץ תפוזים

גרד של תפוז

כוס שמן קנולה

2 כוסות קמח תופח

50 גר' שוקולד  מריר מגורר

50 גר' פיסטוק קצוץ

שקית סוכר וניל

 

אורח ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מקציפים את החלבונים ,מוסיפים את הסוכר  וסוכר וניל בהדרגה.

מוסיפים לסירוגין קמח ונוזלים  כולל החלמונים , בתנועות קיפול עדינות עד שהם נבלעים ומתאחדים בקצף.

מוסיפים את השוקולד, גרד התפוז והפיסטוק.

מעבירים לתבנית משומנת ואופים  כ-35 ד', או עד שקיסם יוצא עם פירורים.

מוציאים לצינון על רשת וזורים אבקת סוכר.

 

 

הא לכם פרוסה

 

 

העוגה נשארת בטמפרטורת החדר במשך יומיים שלושה,לא כדאי יותר.

ניתן להכניסה למקרר או למקפיא להארכת הטריות.

 

 

נכתב על ידי , 12/7/2010 20:22  
11 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של חיה אילונה דר ב-10/12/2013 17:46
 



דג ברוטב אדום


 


 


יש מילים שמעוררות בנו אסוציאציות וגם החריימה שייך לקטגוריה זו.


יש המתווכחים האם זוהי חריימה,או לא.האמת צורת הבישול הזאת משוייכת לחריימה  , כך למדתי לפני שנים ומוצאה מיוצאי צפון אפריקה: מרוקו, לוב, טריפולי. בגלל שיש תוספת ירק אנשים טוענים שזו אינה חריימה.


האסוציאציות שלי בהקשר זה הינן: חריף ,חמצמץ למשעי, דג עסיסי, רוטב אדום וחלה לטבילה, כך הכל בהבזק.


החריימה קל  להכנה, אך יש להקפיד על כמה כללים:


שהדג יהא טרי, לדעת לנטרל את טעמי הלוואי, בישול לא ארוך שיפורר את הדג, שהרוטב יהא די סמיך.


ניתן להשתמש בכמה סוגי דגים: לוקוס/ פילה נסיכת הנילוס/ו עוד דגי ים, אני משתמשת בנסיכה.


בעבר השתמשתי  ב 1/2 כוס שמן (לא זית), היום הורדתי בכמות  ואני משתמשת בשמן זית והטעם אינו פחות טוב.


אני אוהבת להוסיף אריסה ולכן גם כאן אני משתמשת בה, במקום בפלפל חריף.


אני מוסיפה חתיכות לימון  כבוש שאני כובשת במהלך הבישול.


את החומרים אני מוסיפה "לפי העין", כאן אשתדל לתת כמויות לפי מה שאני מוסיפה.


אוהבת לבשל את החריימה בסוטאז' , כי כל הנתחים מסודרים על בסיס הסיר, אני לא אוהבת שהנתחים מסודרים זה על זה,יותר נוח בעת הוצאת הדג.


לעיתים אני מוסיפה למתכון הבסיסי הזה בעת הבישול חומוס מקופסה מסונן ממים,טעים,טעים.


והכל ביחד, חגיגה.


  


  


 


 


                    בשלב הראשון -השריית הדג  החתוך במים רותחים ומלח,


                                           כל טעמי הלוואי נעלמים


  


                        


  


                         הכנת הרוטב עם בצל,שום ורסק עגבניות והוספת הלימון


  


                        


  


                                        סידור הדג בסיר


  


                        


  


                                     לאחר מחצית השעה הדג מוכן


 






 


 


דג ברוטב אדום


 


המצרכים:


800 גר' פילה נסיכת הנילוס/אמנון


200 גר' עגבניות מגורדות מקופסה


3 כפות גדושות רסק עגבניות


5 שיני שום חתוכים לחצי


בצל  בינוני פרוס


כף  גדושה אריסה


כפית כמון


מלח


פפריקה מתוקה בשמן זית


1/3 כוס שמן זית


לימון כבוש


כוס מים


פטרוזיליה/כוסברה קצוצים


 


אורח ההכנה:


1. חותכים את הדג לפרוסות ומשרים בקערה עם מים רותחים וחופן מלח גס     למשך חצי שעה.


2. מחממים את השמן בסיר סוטאז', מוסיפים את  הבצל והשום ומזהיבים.


3. מוסיפים את יתר החומרים , פרט לירק, נזהרים בעת הוספת העגבניות לשמן.


4. מסמיכים את הרוטב כ -10 ד' ומכניסים את הדג לבישול של חצי שעה באש בינונית-נמוכה.


5. במהלך הבישול מפזרים מעל פטרוזיליה וכוסברה , טועמים את הרוטב ומתקנים טעמים, לא מתפתים להוסיף מים וזמן.


 


חלה יש ? דג עם רוטב יש?


קדימה לנגב.


 


 

נכתב על ידי , 10/7/2010 23:17  
28 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   6 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של חיה אילונה דר ב-21/9/2011 12:47
 



לדף הקודם    לדף הבא
דפים:  

1,913,138
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחיה אילונה דר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חיה אילונה דר ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2016 © נענע 10 בע"מ