לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה



Avatarכינוי: 

מין: נקבה

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
7/2010

פילפלים ממולאים


 

 

 

 

 

יש מאכלים שמזכירים לנו את בית אמא ומהן האסוציאציות?  ארוחות מפנקות, סירים מהבילים, טעמים הכי טעימים והמון אהבה.

כך דינם של הממולאים והפעם אגיש לכם פלפלים ממולאים.

בחרתי את האדומים משום שכעת  הם  בשרניים, בוהקים ובעלי צבע מרהיב.

המתכון די בסיסי, עם מעט תוספות טעם, תמיד ניתן להוסיף או להוריד פרט זה או אחר.

התוצר הסופי עסיסי ומלא טעם.

 

 

מכינים את הרוטב בסיר

 

 

מערבבים את חומרי המלית

 

 

ממלאים את הפילפלים

 

 

 

דוחסים את המילוי

 

 

ממלאים מים רותחים עד גובה הפילפלים

 

 

 

לאחר בישול של שעה הרוטב מצטמצם והתבשיל רך

 

 

 

פילפלים ממולאים

 

המיצרכים:

6 פילפלים אדומים

1 כוס אורז מבושל חלקית( 5 דקות לאחר רתיחה)

200 גר' בשר בקר טחון

200 גר' עוף טחון

1 בצל חתוך לקוביות

שמן זית לטיגון

2 כפות בצל יבש (ניתן לקנות במשקל, מעולה)

כפית בהרט

2 שיני שום פרוסות

קופסת עגבניות מרוסקות(260 גר')

4 כפות רסק עגבניות

2 כפות רכז רימונים

כף סוכר קנים אורגני(חום בהיר)

כף פפריקה

כף אבקת מרק בצל

פילפל שחור גרוס

מלח

 

ההכנה:

מזהיבים בסיר רחב את הבצל והשום, מוסיפים 1/2 מתכולת העגבניות המרוסקות והרסק, מוסיפים רכז רימונים, אבקת מרק בצל, קורט פילפל שחור ומלח.

מכינים את המלית:

מערבבים את האורז עם הבקר והעוף הטחונים, מלח, פילפל, בהרט ובצל יבש.

חותכים את החלק העליון של הפלפל ודוחסים פנימה מלית עד לגובה של 7/8 וסוגרים עם הכיסוי שהוסר.

מכניסים לתוך הסיר , מוסיפים את יתר העגבניות ומים רותחים שיכסו את הפילפלים.

מבשלים במשך שעה, טועמים ומתקנים טעמים לפי הצורך.

 

 

 

 

 

נכתב על ידי , 30/7/2010 01:55  
8 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   5 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של חיה אילונה דר ב-21/7/2013 22:48
 



עוגת תפוזים אוורירית בציפוי שוקולד-נוגט


 



 


בכל עונה מעונות השנה, כאשר אני רוצה לפנק ולהתפנק באפייה,אני לא חושבת על עוגות ראווה,העוגה העדיפה בעיניי הינה עוגת תפוזים.


בחושה או עם הקצפה,עם סירופ לאחר האפייה או עם זריית אבקת סוכר,עם שיבוצי שוקולד  מגורד או שוקולד צ'יפס בבצק, קוקוס וסולת....


המשותף לכולן שהבצק יוצא קליל ואוורירי והטעם המסכם עסיסי וטעים.


כאן העוגה עם הקצפה ובציפוי שוקולד ונוגט שהוא אבקת אגוזי לוז טעימה ,אך כמובן לא חייבים להוסיפה.


ניתן גם לוותר על ציפוי השוקולד ולזרות אבקת סוכר,גם כך הטעם נהדר.


אז מה מכינים?עוגת תפוזים


 


מקציפים חלבונים לקצף נוקשה


 



 


מכינים את הנוזלים ואת הקמח


 



 


מכניסים לסירוגין את הקמח.....


 



 


ואת הנוזלים..


 


 


 


יוצקים לתבנית משומנת עם או בלי חור


 



 


מראה העוגה עם הוצאתה מהתנור


 



 


עוגת תפוזים בציפוי שוקולד ונוגט


 


המצרכים:


תבנית בקוטר 26 /2 תבניות אינגליש קייק


 


6 ביצים מופרדות


3/4 כוס סוכר


1 כוס מיץ תפוזים


1 כוס שמן


1/2 2 כוסות קמח תופח מנופה


שקית סוכר וניל


גרד מתפוז ולימון(שלימים)


 


ההכנה:


מחממים את התנור ל-170 מעלות.


מקציפים את החלבונים,מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד ליצירת קצף נוקשה.


בוחשים את החלמונים עם הסוכר וניל,שמן ומיץ תפוזים.


מקפלים לקצף לסירוגין את הנוזלים ואת הקמח עד אשר הם נבלעים לחלוטין.


מוסיפים את גרד התפוז והלימון ומערבבים בעדינות.


יוצקים לתבנית משומנת ואופים כ-50 דקות,עד שקיסם יוצא פירורי מהעוגה.


 


ציפוי גנאש:


100 גר' שוקולד


100 מ"ל שמנת מתוקה


2 כפות אבקת נוגט


 


ההכנה:


מרתיחים את השמנת, יוצקים על השוקולד ובוחשים עד התאחדות החומרים,יוצקים על העוגה החמה.


זורים מעל את האבקה.


אפשרות ללא השוקולד והנוגט,רק לזרות אבקת סוכר,גם נהדר. 


 



 


 


 


 

נכתב על ידי , 28/7/2010 09:07  
12 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   2 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של חיה אילונה דר ב-9/12/2013 23:47
 



גיבץ' אפוי


 

 

 

 

אחרי כל המתוקים חשבתי שכדאי לעבור ל"אוכל" ולא סתם אלא קל, 

גיבץ'- תבשיל שמקורו מהבלקנים והוא מכיל תערובת של ירקות חתוכים  מטוגנים ומבושלים ברוטב.

אתוודה על האמת,אינני אוהבת במיוחד את טעם הגיבץ' המבושל,אך כאשר אני אופה אותו,ההבדל ענק במראה ובטעם.

האפייה אורכת כשעתיים ומכאן  כנראה תוספת הטעם.

אני לא אוהבת להוסיף יותר מידי ירקות,משום שכך הטעם הולך לאיבוד לטעמי,הירקות במתכון הם האהובים עלי.

ניתן להוסיף חלקי עוף מתובלים בשמן זית,שום,פפריקה,או כפי שיהודית המליצה מנסיון,פרוסות דקות של בשר שבושל קודם,לשיקולכם.

מי שעדיין לא ניסה את האפשרות הזאת ממש מומלץ.

 

מכינים רוטב בסיר

 

 

מסדרים את הירקות בתבנית ומעל יוצקים את הרוטב

 

 

כך נראים הירקות לאחר האפייה

 

 

גיבץ' אפוי

 

המרכיבים:

ירקות שונים כגון:

כרובית

גזר

בצל

תפוחי אדמה

בטטה

 

המרכיבים לרוטב:

5 כפות רסק עגבניות

5 כפות שמן זית

כפית מלח

פלפל גרוס

כפית סוכר חום בהיר

1/2 כוס צימוקי עגבניות/עגבניות מיובשות

כוס מים

 

אורח ההכנה:

מכניסים את חומרי הרוטב לסיר קטן ומבשלים כ-10 ד',טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

שמים את כל הירקות בקערה ומערבבים עם הרוטב.

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ,מכסים בנייר כסף ואופים שעה וחצי,

מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 1/2 שעה.

 

הכינו וספרו לי אם אהבתם.

 

נכתב על ידי , 27/7/2010 07:11  
24 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של חיה אילונה דר ב-25/1/2013 07:16
 



לדף הבא
דפים:  

1,795,254
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחיה אילונה דר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חיה אילונה דר ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ