לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה



Avatarכינוי: 

מין: נקבה

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
7/2012

עוגת קצף וקצפת



מי שמכיר אותי ואת מתכוניי יודע שאני מרבה לאפות ולבשל מתכונים של "פעם" מאחר ואני כבר וותיקה במטבח ומי שלא יודע זאת יוכל לעלעל במתכוניי ולהיווכח בזאת.

גם הפעם אני משתפת במתכון המוכר משנות ה-80 וזוהי עוגת הקצף והקצפת שהיתה כה פופולרית ואהובה מספרה של חנה שאולוב ומדובר על ספרון קטן אותו חרשתי בימים ההם והיופי בה שלא נס ליחה עד היום וזאת כי היא באמת משובחת.

גם היום ניתן למצוא את המתכון בשני ספריה עוגות ועוגיות וספר העוגות שלי.

חברתי לספסל הלימודים בבית הספר היסודי שהינה היום גם חברתי בפייסבוק ביקשה ממני את אופן הכנת המתכון כפי שאני עושה אותו משום שלאחרונה המרנג שהוא החלק העליון של העוגה אינו מצליח לה. ואני כמובן שמחתי להענות לבקשתה ומקווה שלפי הסבריי הפעם תחזור לשחזר את ההצלחה.

מי שמכיר את המתכון רואה ששיניתי ממש מעט את המקור בהתאם לניסיון שלי.

**טיפים להצלחת העוגה:

*המרנג- להקציף בדיוק את הכמויות הרשומות עד קצף נוקשה, צירפתי תמונה מתאימה.

מורחים את המרנג על נייר אפייה משומן היטב.

האפייה בחום הנמוך של 100 מעלות במשך שעה. 

כדאי להרים את הקצף והבצק האפויים עם מרית פיצה גדולה.

הקצפת- להיזהר לא להוסיף יותר מידי נס קפה לקצפת, יש חשש שהיא תהיה מרירה.

לא לחשוש אם המרנג או הבצק נשברים מעט לאחר האפייה, את התחתית ממילא מכסים בקצפת ולדעתי המרנג עם מעט פיצוצים מוסיף חן לגימור.

*התבניות

משתמשים בתבניות 33*27 לערך, מרופדות בנייר אפייה מרוסס בשמן, או מניחים 2 ניירות אפייה ומסמנים בעזרת עיפרון מרובע 33*27, הופכים וממלאים אחד בקצף ושני בבצק.

אני מעדיפה את האפשרות השנייה.

 

*אשמח לשמוע תגובות ובעיקר מחברים אשר הכינו או נוהגים להכין את העוגה.

*האם אתם מנויים בבלוג? רק להכניס את המייל ותקבלו עידכונים.

 

 


 

השטחת הבצק על נייר האפייה                                                           הבצק אפוי


 

הקצפת היציבה כפי שהיא מוכנה על המקצף                         הקצפת לאחר אפייה והשברון שנגרם לאחר נסיון הרמה


הקצפת מרוחה על הבצק                                                           הקצף מונח על הקצפת ועליו מוזלף הסירופ


 

 

עוגת קצף וקצפת

2תבניות אפייה בגודל 33*27(לערך)


המצרכים לבסיס:

100 גרם חמאה

3 כפות אבקת סוכר

1/2 1 כוסות קמח תופח

3 חלמונים

 

המצרכים למרנג:

5 חלבונים

3/4 1 כוסות סוכר

 

המצרכים למלית:

500 גרם שמנת מתוקה

2 כפות אבקת סוכר

כפית גדושה נס קפה

 

ההכנה:

-מכינים 2 ניירות אפייה , מושחים בתרסיס שמן ומניחים כל נייר בתבנית אפייה.

-מסמנים בצד האחורי בעזרת עיפרון מרובע בגודל 33*27.

-מחממים תנור ל-180 מעלות.

-מכניסים את חומרי הבצק למיקסר עם וו לישה ומערבלים עד התאחדות הבצק.

-מעבירים את הבצק לנייר אפייה מסומן ומשטחים בעזרת הידיים  ופלטה את כל המרובע.

-מעבירים לתנור ואופים עד הזהבה.

-מוציאים ומנמיכים את החום ל-100 מעלות.

-בינתיים מקציפים את החלבונים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה, כ-3 פעמים וממשיכים להקציף עד היווצרות קצף נוקשה מאוד.

-מעבירים את הקצף לתבנית השנייה המכוסה בנייר וממלאים את המרובע, מיישרים בעזרת פלטה.

-אופים שעה ו-20 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.

-מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר ונס הקפה.

 

הרכבת העוגה:

מניחים על משטח הגשה את הבסיס האפוי, מורחים מעל את השמנת המתוקה ומעל מניחים את המקצפת.

מזלפים מעל סירופ שוקולד ומצננים במקרר.

 

 

נכתב על ידי , 30/7/2012 09:13  
15 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של חיה אילונה דר ב-17/11/2013 19:57




1,795,392
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחיה אילונה דר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חיה אילונה דר ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ