לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה



Avatarכינוי: 

מין: נקבה

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
6/2011

קציצות דגים


 


את קציצות הדגים שלי תמיד מבקשים ממני להכין ואני מכינה משום שאני אוהבת להשביע את רצונם של אוכליי.  אך אגלה לכם סוד, יש סיבה נוספת והיא שאני עצמי מאוד אוהבת קציצות דגים, עם רוטב אדמדם , עסיסי וללא טיפת ריח וטעם לוואי. איך אני משיגה את התוצאה הזאת? פשוט מאוד, במקום לטחון מיד את הדגים, אני מבשלת אותם קלות במים רותחים עם מעט מלח ולימון  והדבר מנטרל לגמרי את תופעות הלוואי שהזכרתי. אז הנה עוד פרט מסודות המטבח שלי, תכינו, תהנו ותקצרו מחמאות .


הרוטב שאני מכינה לקציצות הוא רוטב בדומה לזה שאני מכינה בעת הכנת קציצות בשר, קציצות טונה משגעות ובהכנת דגים ברוטב אדום, כל תבשיל מקבל את הטעם המיוחד לו והרוטב צובע יפה הכל. 


אחד הדברים הנוחים בהכנת קציצות אלה שהן אינן דורשות הכנה מרובה, בישול קל, ריסוק, בישול ברוטב ויש לכם מנה נהדרת טעימה ומשביעה.


בישלתי את הרוטב עם עגבניות ורסק עגבניות אורגניים משום שהם מכילים עגבניות נטו ללא חומרי לוואי, דבר המשביח בריאותית את התבשיל ומה שמעניין שעגבניות מרוסקות ומקולפות אורגניות טעימות יותר, מנסיון כמובן.


הכינו וספרו לי איך יצא. 


 


 



הכנת החומרים מראש                                             החומרים טחונים ומוכנים להפיכתם לקציצות


 
 

הקציצות  מיטגנות עד הזהבה                                 קופסת עגבניות מקולפות אורגניות מעולות



 



הכנת הרוטב                                                         הקציצות מוכנות אדמדמות ושמנמנות


  



 


 


קציצות דגים


 


המרכיבים לקציצות:


700 גר' פילה בקלה


1 בצל בינוני קצוץ דק


1 תפוח אדמה בינוני מגורר


4-5 כפות פירורי מצה


2 ביצים


מלח,פלפל


1/4 לימון חתוך


1/3  כוס פטרוזיליה קצוצה


1/3 כוס כוסברה קצוצה


1/3 כוס נענע קצוצה


2 שיני שום קצוצות 


1/4 כוס שמן זית


1/4 כוס שמן קנולה


 


ההכנה:


-מרתיחים מים בסיר גדול , מוסיפים מלח ולימון, כשהמים רותחים מוסיפים את חתיכות הדג ומביאים לרתיחה נוספת.


-מסננים את המים מהדג ומעבירים אותו למעבד מזון.


-מוסיפים למעבד המזון את כל החומרים(כולל קמח המצה) ומרסקים אותם היטב.


-מחממים במחבת רחבה את השמנים, יוצרים קציצות בגודל הרצוי, טובלים בקמח מצה  נוסף ומזהיבים בשמן   החם מכל הצדדים.


-מעבירים לניירות ספיגה ומשאירים בצד למשך הכנת הרוטב.


 


המרכיבים לרוטב:


קופסת עגבניות מרוסקות אורגניות(400 גר')


4 כפות רסק עגבניות אורגני


בצל קצוץ


3 שיני שום פרוסות


כף גדושה אריסה/ פילפלצ'ומה


פפריקה אדומה


1/4 כפית כמון


מלח, פלפל


לימון חתוך לרבעים/ לימון כבוש חתוך


 


ההכנה:


באותה מחבת רחבה מוסיפים לשמן את הבצל והשום ומזהיבים.


מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הרסק , האריסה והתבלינים.


מוסיפים כוס מים ומבשלים עד הסמכה כ-10 דקות.


לאחר 10 דקות מוסיפים את הקציצות והלימון החתוך ודואגים שהרוטב יכסה את הדגים, אם חסר רוטב מוסיפים מים מהולים רסק עגבניות.


מבשלים כ-10-15 דקות עם מכסה .


 


 


 המתכון מופיע גם בטור שלי סופשבוע עם חיהל'ה,בקרו ופרגנו.


 מה עדיין לא הצטרפתם לקבוצה הטעימה שלי בפייסבוק?הכנסו והצטרפו,אשמח מאודחיבוק של הסוררת


 


 
נכתב על ידי , 16/6/2011 23:11  
20 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   5 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של חיה אילונה דר ב-21/3/2013 21:20




1,831,073
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחיה אילונה דר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חיה אילונה דר ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ