לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה



Avatarכינוי: 

מין: נקבה

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
6/2011

עוגת שמנת פירורים


לו"ז המתכונים לקראת שבועות כבר נסגר, ראיתם שלא שקטתי על שמריי והכינותי מגוון מטעמים לחג, אלא מה? חברה מקבוצתי בפייסבוק ששמה מזי רומנו תבורי שאלה /ביקשה ואני מעתיקה את דבריה:" חיה, אני תמיד פונה אלייך כשאני לא מוצאת משהו, והפעם אני מחפשת עוגת שמנת עם פירורים כמו של פעם. אבל עם שמנת לא גבינה. את יכולה לעזור גם הפעם?", נו כאשר פונים אלי בצורה מנומסת ומבקשים כך, אינני יכולה שלא להיעתר וכבר הנוסטלגיה פרצה אצלי ברוב שיאה. שבתי לתקופת לימודיי ההוראה שלי במכללת גורדון בחיפה, אז זה היה סמינר למורים היום מכנים אותו מכללה.היינו בנות בראשית נישואינו וחלקנו חוויות דומות כולל בישולים והעוגה שהוזכרה כאן היתה בין העוגות שסבבו בינינו, זכור לי שזאת היתה עוגה אהובה עלינו והייתי מכינה אותה לא רק בחג השבועות.

במהלך השנים הייתי מכינה אותה מידי פעם עד שהיא די נדחקה הצידה בעבור עוגות אחרות שכיכבו.

בעוגה זו יש הרבה שומנים ובזמנו השתמשנו במרגרינה, במתכון היום כמעט ולא אכניס שינויים פרט להורדת מעט שומן והמרת המרגרינה בחמאה, עוגה זו אפוייה ויש ווריאציה דומה לעוגה קרה רק שיש להוסיף שמנת מתוקה מוקצפת ולאפות רק את הבצק והפירורים.

 

 
 

 
 



 

 

 

עוגת שמנת פירורים

תבנית 26+תבנית לפירורים

 

המרכיבים לתחתית:

350 גר' קמח תופח/1/2 2 כוסות

200  גר' חמאה מרוככת

2 ביצים

1/2 כוס סוכר

גרד מ-1/2 לימון

 

הכנת התחתית:

מחממים את התנור ל-180 מעלות.

מכניסים את כל החומרים למיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד להתאחדות החומרים.

מחלקים ל2/3  ול1/3 ,מרפדים עם ה-2/3 תבנית אחת ומרימים מעט את השוליים.

את החלק הנותר מרפדים בתבנית השנייה.

 

המרכיבים למילוי:

3 גביעי שמנת חמוצה

2 ביצים

150 גר' חמאה מרוככת

2 כפות קורנפלור

1/2 כוס סוכר

גרד מ-1/2 לימון 

3 טיפות תמצית וניל

 

הכנת המילוי:

מערבבים היטב את כל החומרים למילוי ויוצקים על התחתית של ה-2/3 המרפדת את התבנית.

מכניסים את 2 התבניות לתנור ואופים עד הזהבה, הבצק ללא המילוי יזהיב מהר יותר(לכן יוצא מוקדם יותר).

 

הרכבת העוגה:

מפוררים את הבצק (ה-1/3) ומפזרים מעל העוגה.

מצננים היטב.

 

 

הערה: בעת הגשת העוגה יש להוציאה  לפני כן כחצי שעה בטמפרטורת החדר.

 

נכתב על ידי , 6/6/2011 17:18  
16 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   4 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של חני ב-6/4/2014 00:07




1,831,436
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחיה אילונה דר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חיה אילונה דר ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ