לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה



Avatarכינוי: 

מין: נקבה

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
6/2011

בצק שמרים פרווה


 


תמיד מבקשים ממני מתכון לעוגת שמרים פרווה מאחר ופירסמתי עוגות שמרים חלביות. לכן הגיע הזמן שאשתפכם במתכון נפלא על בסיס שמן ומים, כשכמובן ניתן למלא במילויים שונים, אמנם צירפתי 4 מילויים, אך במשך הזמן תנו דרור לרעיונות ומלאו במילויים שונים ואפילו לא שיגרתיים, חפשו מה יש במזווה ושלבו, כך אני עושה, חלק מהמליות אינן פרווה, אתם תתאימו לעצמכם.


לגבי שמירת העוגות הן נשמרות יפה במקפיא ובעת השימוש הפשירו בטמפרטורת החדר, בשום אופן לא במיקרו ההופך את המרקם למדולדל .


 




  


הבצק לאחר העיבוד הראשון                                         מראה הבצק התפוח לאחר כשעה


  


  
 


 


  


חלוקת הבצק ל-8 כדורים                                              פתיחת כל 2 כדורים ומילויים

 

מילוי בשוקולד מומס                                         מילוי בשוקולד צ'יפס, חמוציות, אגוזים

 

מריחת הנוטלה ופיזור החלבה                                     גילגול לגלילות משני כדורים



 

הנחה בתבניות לאחר כריכת הבורג                           העוגות מוכנות ,זהובות ותפוחות~משגעות



 


                                   עוגות השמרים המשגעות מוכנות



 


 


בצק שמרים פרווה


4 עוגות בתבניות אינגליש קייק


 


המרכיבים לבצק:


קילו קמח לבן


50 גר שמרים טריים+משפר אפייה/22 גר' שמרים יבשים=2 כפות


1/2 כוס שמן


2 ביצים


1/2 כוס סוכר


קורט מלח


1/3 1 כוס מים


 


המרכיבים למילויים:


*100גר' שוקולד מריר מומס+3  כפות מים + 2 כפות סוכר דק


*1/2 כוס שוקולד צ'יפס+ 1/4 כוס חמוציות+ 1/4 כוס אגוזים קצוצים


*250 גר' גבינת טוב טעם+ביצה+2 שקיות סוכר וניל+גרד מלימון


*1/2 כוס נוטלה+50 גר' חלבה מפוררת


 


ההכנה:


-מכניסים את כל חומרי הבצק למיקסר פרט למים ומתחילים ללוש עם וו לישה.


-מוסיפים בהדרגה מים(הכמות משוערת) עד שנוצר בצק מאוחד ונעים למגע ולעיבוד ומערבלים 10 דקות.


-מעבירים לקערה מאובקת בקמח , מכסים בניילון נצמד עד התפחה כפולה.


-מוציאים את הבצק ומחלקים ל-4 חלקים שווים וכל חלק מחלקים ל-2 חלקים שווים.


-מכדררים כל זוג חתיכות בצק ומרדדים לעלה באורך התבנית, ממלאים כל זוג עלים במילוי.


-מגלגלים לרולדה ומסובבים כבורג אחד עם השני ומניחים בתבנית משומנת.


-כך עושים ליתר הבצק.


-מורחים בביצה טרופה מהולה בכפית מים ומושחים על העוגות.


-מחממים את התנור ל-180 מעלות.


-מתפיחים עד שהבצק מגיע לשולי התבנית.


-מכניסים את התבניות לתנור ואופים עד להזהבה/השחמה.


 


   

נכתב על ידי , 4/6/2011 23:22  
48 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   5 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של חיה אילונה דר ב-14/1/2013 21:28




1,828,913
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחיה אילונה דר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חיה אילונה דר ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ