לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה



Avatarכינוי: 

מין: נקבה

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
4/2011

חוסאם עבאס-איש העשבים מאל באבור


 

קיבלתי הזמנה  משמחת לבוא ולראות את השף חוסאם עבאס בפעולה, השף והבעלים של שתי מסעדות אל-באבור, באום אל פאחם וביקנעם, המאופיינות בבישול ערבי -ישראלי, נולד וגר בכפר כנא, השף  בין יתר כישוריו הקולינריים מלקט מומחה של צמחי בר למאכל ולשם כך התכנסנו היום לחוות את חווית ליקוט העשבים והשימוש בהם , לחוות דרך הטבע את המפגש עם האוכל.

לאחר נסיעה נעימה ביום שמשי עם יתר החברים המוזמנים הגענו למקום המפגש שם פגשנו את השף בכבודו ובעצמו ואת שף אביגיל אהרון הבעלים של קייטרינג אביגיל פותחת שולחן וחברת מזכירות איגוד השפים הישראלי.

נכנסנו דרך רמות מנשה לאיזור בו נטייל, הכל ירוק וצבעוני, פרחים שונים פורחים באיזור המדהים הזה , עצרנו מעט על מנת לשמוע מפיו על פעילותו וכובדנו בפיתות חמות, לבנה משגעת  מתובלת בעלי חרדל מיובשים, זיתים נהדרים ותה צמחים מהסביבה כמובן.

זהו האיזור המקסים בו עצרנו.


 

כל הסביבה בשיא פריחתה וליבלובה, ליד הפרגים רואים את החרדל אותו מייבשים ומתבלים.

 

בתמונה השמאלית רואים את החיטה אותה מעבירים תהליך שבסופה היא הופכת לפריקי.


 

גם אני מעשבת..              מתמוגגים בשמש האביבית

  

 


 

המשכנו לנסוע לאיזור מרובה בעשבים לליקוט וכשירדנו מהרכב חוסאם פשוט נעלם לנו כמו ילד שובב בתוך הצמחיה העבותה ומידי פעם ראינו את בגדי השף הלבנים מציצים ועשבים ירוקים שונים בידיו, אין ספק שהוא חי ואוהב את הטבע.

 

 

זאת העונה הכי טובה בשנה לללקט עשבים, מעכשיו עד סוף מאי הכל ירוק, פורח, מלבלב ואפשר למצוא הרבה עשבי מאכל, צריך לחפש ולמצוא עשבים מתאימים. לפי המנהג מלאכת הליקוט היא של נשים אלמנות יש להן את הסבלנות לזה ואת הצורך לדאוג למשפחה.

חוסאם מבהיר שהשימוש בעשבי הבר מעשיר את המטבח והשפים היהודים עדיין לא השכילו לנצל את מה שהטבע נתן הוא חושב שאצל היהודים השפים לא רוצים להשתמש בעשבים האלה, כי זה מזוהה עם הערבים. גרגר הנחלים למשל, המון שנים עשינו ממנו סלטים מצוינים, אבל למסעדות בתל אביב זה נכנס רק כאשר מישהו הביא את זה מאמריקה וקרא לזה רוקט. כל הזמן הצטלצלו באוזני המילים:עולש, חוביזה, אספרגוס בר, חרדל הבר ,פריקי.
חוסאם מבטיח שכל העשבים שנאספו יהיו סלטים נהדרים, רק לימון ,שמן ונטעם מעדנים.

לאחר שעמלנו קשהקריצה בחיק הטבע שבנו לרכב ושמנו פעמינו סוף סוף אל המסעדה ביוקנעם.

 


 

ואילו המראות שנגלו לעינינו הרעבות ולבטנינו המקרקרת חגיגה אמיתית.


 

 

וכמובטח חוסאם השתמש בעשבים הקטופים להכנת סלט טרי, לייב!

 




לאחר שחזינו במלאכת הסילוט הוזמנו אחר כבוד לחדר אירוח , שם כבר היה שולחן ערוך לכבודינו, שנטעם מהפלא.

והרי לכם לקט מהמטעמים בהם כובדנו, הכל טעים, הכל מזמין.


 

 

 

בתמונה השמאלית התוספת הינה פריקי.


 

החלטתי  לסיום לשתפכם במנה שהיא אינה עשבית, אלא בקינוח, בכנאפה הידועה והנהדרת של המקום.

 

כנאפה

4 מנות

 

המרכיבים:

100 גר' אטריות כנאפה

50 גר' חמאה

100 גר' גבינת עיזים מתוקה/מוצרלה

1 כוס סירופ סוכר

50 גר'פיסטוק חלבי טחון

תבנית עגולה או מחבת

צלחת הגשה הקטנה בקוטרה מהמחבת

 

ההכנה:

מורחים את המחבת בחמאה, מכסים אותה באטריות הבצק ובוזקים מעל את גבינת העיזים.

מבשלים על להבה נמוכה ומניעים את המחבת בתנועות סיבוביות, למניעת הדבקות האטריות.

בעזרת סכין בודקים מידי פעם אם תחתית הבצק מזהיבה.

הופכים את הכנאפה על צלחת ובעודה חמה יוצקים עליה את הסירופ(לא להציפה).

בוזקים מעל פיסטוק ומגישים מיד.

 

הכנת סירופ הסוכר:

היחס הינו כוס מים ל-2 כוסות סוכר.

שמים אותם בסיר, מרתיחים ומבשלים חצי שעה, עד שהנוזלים מצטמצמים והסירופ נהייה סמיך.

מסירים מהאש וסוחטים פנימה מיץ מחצי לימון.

הערה: סירופ זה הוא אחד המרכיבים הבסיסיים בכל קינוח וממתק במטבח הערבי-ישראלי.

 

 





 

@חברים יקרים ,מי שעדיין לא הצטרף לקהילת המזון שלי בפייסבוק יופי במטבח,מוזמן לעשות זאת כעת.

@לייקים ותגובות על הרשומה יתקבלו בברכה.

נכתב על ידי , 10/4/2011 08:48  
7 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ענת כהן ב-28/6/2011 11:29




1,840,388
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחיה אילונה דר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חיה אילונה דר ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ