לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה



Avatarכינוי: 

מין: נקבה

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
4/2011

פשטידת ברוקולי


 

 

פשטידת הברוקולי היא בעצם מתכון בסיס לפשטידות שקיבלתי לפני שנים מהדיאטנית יעל דרור, המוכשרת והמקסימה שכל כך מצליחה בתחומה, באחד מביקוריה אצלינו היות והיא היתה בחבורה של בני בקבוצת האתלטיקה של ישראל .

אני מכינה את הפשטידה במשך שנים ואף פעם לא משתעממת ממנה, כל פעם אני מחליפה את הירקות או את מבחר הגבינות, במהלך השנים כמובן השתדרגתי מקצועית וכעת הפשטידה קיבלה ממני טיפים וכך מקבלים את המראה היפה שלה.

 

הדבר הנהדר במתכון זה שזוהי פשטידה שמרכיביה כמעט תמיד מצויים בבית, ניתן להמיר את הברוקולי בכל ירק אחר כקישואים, בטטה , כרובית ועוד, גם מרכיבי הגבינות יכולים להשתנות רק שעלינו להקפיד על עד 5% שומן בהן, ניתן להשתמש בבולגרית, פטה ועוד.

אם חפצים להעשיר את הטעם ולהפחית מרמת הדיאטה בה, ממירים את היוגורט בשמנת, או אף שמנת מתוקה וכמובן להעשיר בגבינות כרוקפור וכו'.

אך אני שמחה לבשר לכם שגם כך הפשטידה יוצאת נפלאה בטעמה.

הפשטידה יכולה להתאים גם לפסח, פשוט ממירים את הקמח המלא בקמח תפוחי אדמה.



 

 

 

כל החומרים מוכנים להעברתם לתבנית


 

הבצק הועבר לתבנית וקושט



הפשטידה עם הוצאתה מהתנור



יפה כמו עוגהקריצה



 

 

 

פשטידת ברוקולי

תבנית 26

 

המרכיבים:

400 גר' ברוקולי מופשר מהקפאה

200 גר' יוגורט 1.5%-3% שומן

250 גר' גבינה בולגרית 3%-5% שומן

100 גר' גבינה צפתית 3%-5% שומן

3 כפות קמח מלא/ קמח תפוחי אדמה

1/2 כפית אבקת אפייה

3 ביצים

קורט מלח,פלפל שחור , אגוז מוסקט

עלים מ-3 גבעולי טימין

3 גבעולי טימין לעיטור

2 כפות גבינת פרמזן לפיזור

 

ההכנה:

-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בתרסיס שמן.

-מרסקים את הברוקולי במעבד מזון , או קוצצים ידנית .

-מוסיפים את יתר החומרים ומרסקים עד לאחידות החומרים.

-יוצקים לתבנית, מפזרים מעל את הפרמזן ומקשטים בגבעולי הטימין.

-אופים עד הזהבה ושקיסם המוחדר יוצא יבש.

 

 

 

*אל תשכחו לעשות לייק אם אהבתם כמובן:)~~~תודה.
*אשמח אם תתחברו לקהילת האוכל שהקמתי בפייסבוק, לשם תקשורת וזמינות:יופי במטבח

נכתב על ידי , 3/4/2011 00:03  
44 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   4 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של קרן ב-18/4/2014 16:25




1,840,227
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחיה אילונה דר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חיה אילונה דר ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ