לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה



Avatarכינוי: 

מין: נקבה

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
3/2011

שבלולי פילו במלית תרד גבינות




תחילה אפתח במספר מילות תודה לכל החברים המדהימים שהואילו להכנס ולצפות בקליפ שהכנתי לתחרות ברילה וסייעו לי לזכות במקום הראשון במספר רב ביותר של כניסות, לעונג לי היה לקבל כל כך הרבה אמון ואהבה  וכך ב-24/3/2011 אני נוסעת לרומא ל-4 ימי פינוק.

 

ומה זה?



הכנתי ברשומה הקודמת צרורות ומשולשי פילו במלית פטריות וראיתי שרבים אהבו את המתכון וביקשו עוד אפשרויות ואכן נשארו לי מספר עלים שהיו ממילא מופשרים במקרר ובבית היו כמה רעבים, אז החלטתי  לפנק ולהכין שבלולי פילו ובמלית מאוד אהובה עלי, תרד וגבינות.

השתמשתי בתרד טרי, אך ניתן להשתמש בתרד קפוא, להפשירו, לסחוט את המים ולהשתמש לפי המשך המתכון.

 

 

 

מכינים את המילוי ומצננים                                         פורסים 2 עלים ומניחים מילוי לרוחב העלים

 

מגלגלים שבלולים ומניחים בתבנית                                      השבלולים המוזהבים מוכנים
 




 

 

שבלולי פילו במלית תרד גבינות

4 שבלולים גדולים

 

המרכיבים:

8 עלי פילו

300 גר' תרד טרי

בצל קצוץ

3 שיני שום כתושות

מלח,פלפל

קורט אגוז מוסקט

ביצה

כף קמח

300 גר' מבחר גבינות מלוחות: בולגרית/פטה

50 גר' צנוברים

שומשום

קצח

50 גר' חמאה מומסת

 

ההכנה:

מפשירים את העלים לילה במקרר.

 

תחילה מכינים את המלית:

-מטגנים את הבצל והשום עם מעט חמאה או שמן.

-מוסיפים את התרד ומערבבים, מטגנים מספר דקות עד שהם מאבדים חצי מנפחם לפחות, מוסיפים תבלינים ומכבים את הלהבה.

-מעבירים לקערה, מצננים מעט ומוסיפים את הגבינות , הביצה והקמח.

-מכינים מגבת לחה, מוציאים את העלים ומניחים עליהם את המגבת.

-מחממים תנור ל-180 מעלות.

-מוציאים עלה, מושחים עליו עם מברשת חמאה מומסת, מוציאים עוד עלה ומניחים על הקודם ושמושחים חמאה.

-מניחים מילוי בחלק התחתון של העלים לרוחב  מפזרים מעט צנוברים ומגלגלים לרולדה.

-מגלגלים את הרולדה לשבלול  לא מהודק ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

-כך עושים עם יתר העלים ומניחים את יתר השבלולים בתבנית.

-מושחים בביצה טרופה /חלבון מהול בכף שמן, מפזרים שומשום וקצח.

-אופים עד להזהבה.

 

*הנכם מוזמנים להצטרף לקבוצת האוכל שהקמתי בפייסבוק יופי במטבח כמובן, שם נוכל ליצור קשר רציף.

 

נכתב על ידי , 6/3/2011 08:21  
21 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   3 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של חיה אילונה דר ב-26/11/2012 09:07




1,795,392
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחיה אילונה דר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חיה אילונה דר ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ