לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה



Avatarכינוי: 

מין: נקבה

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
3/2011

צרורות פילו במילוי פטריות


 

רבים פונים אלי בשאלה כיצד משתמשים נכון בעלי פילו, משום שהעלים נקרעים להם  והם לא מצליחים לעבוד  עם הפילו ואני עניתי שיש הוראות על הקופסה והתשובות שאני מקבלת ממש נעמו לי: אבל את מסבירה כל כך ברור ופשוט שאין פספוס ושוב אני בתובנות שכנראה משום שהייתי מורה שנים רבות כל כך  , יש בי את הדרך להבהרה מדורגת ופשוטה ואין דבר כזה שמשהו קשה, הוא רק לא ברור מספיק וכאן אני מגיעה ומפשטת את הדברים.

לכן החלטתי להעלות את כל הדרך בה אני נוהגת עם עלי הפילו מימים ימימה.

 

חשוב מאוד להכין מגבת לחה, שתשמור על העלים בפני שבירה וכן חמאה מומסת  שגם תורמת לעידון העלה ומונעת את שבירתו, ניתן להשתמש  לחילופין בשמן.

היפה בשימוש בפילו שכפי שנעצב את העלים כך תתקבל הצורה, השתמשתי בצרורות עם חוט קשירה , אך ניתן גם ללא חוט, רק עם הידוק , הצרורות קטנים, ממש ביס, אך ניתן כמובן להכין גדולים יותר.

המילוי משתנה :  מתוק , מלוח ,גבינות, בשר, מה שאתם אוהבים .

 

 


 

 


 


 


 



עלי פילו ממולאים בפטריות

6 עלי פילו

16 מנות

 

המרכיבים:

עלי פילו

חמאה מומסת כ-50 גר'/ 1/4 כוס שמן קנולה

10 פטריות שמפיניון בינוניות

בצל קצוץ

2 שיני שום כתושות

אגוז מוסקט

מלח,פלפל שחור גרוס

צנוברים מטוגנים

שמן זית לטיגון

 

חומרי עזר:

מגבת לחה,חוט שפגט/ חוט קש

 

לציפוי:

חלבון מהול בכף שמן

שומשום

קצח

 

 

ההכנה:

מפשירים את עלי הפילו במשך לילה במקרר.

מטגנים את הבצל והשום, מוסיפים ריבועי פטריות ומערבבים קלות.

מוסיפים תבלינים ומערבבים מספר דקות, מוסיפים בסוף את הצנוברים.

מכבים את הלהבה ומשאירים לצינון.

מכינים מגבת לחה וצלוחית עם החמאה המומסת.

פותחים את קופסת הפילו, מניחים את העלים פרושים ומוציאים עלה, מניחים את המגבת הלחה על יתר העלים, מושחים על העלה חמאה.

מוציאים עלה נוסף ומניחים אותו על העלה הקודם ומחזירים את המגבת לכיסוי על יתר העלים, מושחים גם עליו חמאה.

לצרורות:

 חותכים את העלים ל-6 חלקים שווים , כל עלה בן 12 על 12 ס"מ.

מניחים במרכז כל  עלה כפית מילוי, מרימים את הפינות ומהדקים לצרור, כמו שקית וקושרים עם חוט שפגט.

למשולשים:

  מושחים חמאה  על 2 עלים כמו בתיאור הקודם, חותכים ל-4 חלקים שווים , מניחים בקצה כל רצועה כפית מילוי ומתחילים בקיפולים של משולשים מימין לשמאל ומשמאל לימין עד הסוף.

לסיגרים: (אין תמונה ,אך אני מוסיפה למעוניינים)

מחלקים שני עלים ל-4 ריבועים , מניחים כף מילוי ומגלגלים סיגרים מהחוץ פנימה.

 

-מושחים את הצורות שבחרנו בחלבון וזורים שומשום וקצח.

-אופים בחום של 180 מעלות עד הזהבה.

 

 

 חוברת המתכונים החגיגית וההדורה ממתינה לכם בקישור הבא: אריאלה וחיה'לה פותחות שולחן, אשמח אם גם תשתפו חברים.


  

 

נכתב על ידי , 3/3/2011 07:41  
27 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   4 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של חיה אילונה דר ב-8/3/2012 06:31




1,841,244
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחיה אילונה דר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חיה אילונה דר ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ