לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה



Avatarכינוי: 

מין: נקבה

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
9/2010

עוגת חמאת בוטנים


 

 

כפי שהבטחתי בעקבות הטיול שערכתי לקלגרי קנדה,נאעשיר אתכם במתכונים מהארץ הנפלאה הזאת.

העושר מתבטא בשפע המרחבים המוריקים, בשכונות המקסימות ביופיין, בבתי הכל בו הענקיים, במזג האוויר הנפלא , קבלת מהגרים ממקומות שונים בזרועות פתוחות ובעוד דברים רבים, אך אוסיף דבר שיש להתקנא בו, הנימוס שנוהגים בני האדם זה כלפי זה, אם אתם חוצים את הכביש שלא במעבר חצייה, רכב המתקרב עוצר עד סיום החצייה, מלצרים משוחחים איתך כאלה אתם חברים זמן רב, אנשים ברחוב שואלים לשלומך ועוד, יש מה ללמוד!

 

היום אפתח בעוגת חמאת בוטנים, איך לא? כל כך אופייני לקנדים ולאמריקאיים שיש דמיון לא מועט בינהם. 

 

בגלל מירקמה העשיר היא נשארת בטמפרטורת החדר מספר ימים בלי בעייה.

השינויים שביצעתי בעוגה, הפחתתי כוס ורבע סוכר והוספתי את צ'יפס חמאת הבוטנים, ניתן לרוכשו בכל החנויות המתמחות בבישול ואפייה. 

 

 

 

עירבוב חמאת הבוטנים,החמאה,סוכר וביצים


 

לאחר הוספת הקמח מערבבים פנימה את נטיפי חמאת הבוטנים


 

יציקת הבצק לתבנית ויישור הפנים


 

העוגה האפוייה  המצוננת קלות לאחר הוצאתה מהתבנית


 

פריסת העוגה ,למען תראו את המירקם



 

עוגת חמאת בוטנים

 

המרכיבים:

2/3 כוס חמאה מרוככת

2/3 כוס חמאת בוטנים 

3/4 כוס סוכר חום בהיר

4 ביצים

2 כפיות תמצית וניל משובחת

2 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפיה

קורט מלח

1/4 כוס מכל דבר:

צ'יפס חמאת בוטנים, שוקולד -צי'פס חלב  ושוקולד צ'יפס מריר

 

ההכנה:

1. מערבלים בקערת מערבל עם וו גיטרה את החמאה, חמאת בוטנים, סוכר, מוסיפים את הביצים אחת אחת ואת הוניל.

2. מנמיכים את מהירות העירבול ומוסיפים את הקמח, אבקת אפיה ומלח.

3. מוסיפים את הצ'יפסים ידנית ויוצקים לתבנית אינגליש קייק נמוכה, או תבנית פיירקס נמוכה בקוטר 24.

4. אופים בתנור שחומם ל-170 מעלות כ-50 דקות, עד שקיסם יוצא פירורי.

5. מצננים על רשת צינון והופכים את העוגה על מגש מתאים.

 אוכלים חם,מצונן,לא משנה, אוכלים.

 לא ממליצה על שום תוספות  כציפוי כי גם כך העוגה הנפלאה הזו כבדה.

נכתב על ידי , 12/9/2010 06:18  
22 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   3 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של חיה אילונה דר ב-1/10/2010 14:37




1,837,020
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחיה אילונה דר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חיה אילונה דר ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ