לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה



Avatarכינוי: 

מין: נקבה

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
9/2010

עוגת עוקץ הדבורה




 

 

  

  

 

  

פרט לעוגת הדבש,עוגת עוקץ הדבורה  מסמלת  גם כן את ראש השנה מזה שנים רבות.

יש לי לפחות 5 ווריאציות של העוגה,כאן אתן מתכון אחד בהרחבה,

שמכיל גם קישוט העשוי מקירמול דבש ושבבי שקדים,דבר  שלא חייבים להוסיף

 ובקצרה אוסיף עוד מתכון שאני ממליצה עליו ביותר, למחפשים פחות עבודה אך בכל זאת טעים להפליא.

  

*בעקבות תגובות על אפיית העוגה אני משנה מעט את המתכון  ממה שפרסמתי תחילהעל מנת שתרשם הצלחה.

 

 



  

הכנת הבצק                                                                   התחתית אפויה  

  

  

הכנת ציפוי הקוקוס -אגוזים                                 הציפוי אפוי

 

 

קירמול השקדים -סוכר                                 השקדים לאחר האפייה

 

 

העוגה האפוייה                                  פריסת העוגה לשניים כהכנה למריחת הקרם

 

 

קישוט העוגה בקרם בשוליה                              הוספת פרחי השקדים

 

 

 

האפשרות השנייה-העוגה אפויה                  העוגה ממולאת בקצפת

                                  

 

 

 

עוגת עוקץ הדבורה

תבנית 24

המרכיבים לבצק:

5 ביצים מופרדות

כוס קמח תופח

5 כפות סוכר

1 שקית סוכר וניל

2 כפות שמן

 

ההכנה:

מקציפים חלבונים ,מוסיפים את  הסוכר וממשיכים להקציף לקצף נוקשה.

מוסיפים ידנית בתנועות קיפול את החלמונים,השמן,סוכר וניל וקמח.

יוצקים לתבנית משומנת ואופים בחום של 150 מעלות במשך 20 דקות.

 

 

מרכיבי הציפוי:

50 גר' חמאה

1/3 כוס חלב

1/4 כוס דבש

1/4 כוס קוקוס טחון

כף גדושה נס קפה

150 גר' אגוזים

 

ההכנה:

מבשלים את החומרים על אש בינונית,כשכל החומרים מתאחדים מסירים.

יוצקים על העוגה ,מעלים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים 10 דקות נוספות.

מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר ללילה.

 

מרכיבי המילוי:

2 שמנות מתוקות(500 גרם)

 

ההכנה:

למחרת חוצים את העוגה,מקציפים את השמנות המתוקות לקצף נוקשה,שומרים כוס קצפת בצד 

ומורחים  את היתרה על החלק התחתון של העוגה.

מחזירים את החלק העליון לעוגה,מורחים בשולי העוגה את יתרת הקצפת.

מחזירים למקרר.

 

המרכיבים להכנת הפרחים:

60 גר' חמאה

50 מ"ל שמנת מתוקה

80 גר' סוכר

40 גר' דבש

60 גר' שבבי שקדים

 

ההכנה:

שמים את החומרים פרט לשקדים בסיר ומחממים תוך עירבוב עד שהחומרים מתאחדים ונוצר צבע קרמלי.

מוסיפים את השקדים ומעבירים לתבנית אפייה שטוחה מרופדת בנייר אפייה,מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות

למספר דקות(כ- 10-15),מוציאים,חותכים מרובעים ומדביקים בשולי העוגה.

 

                                   *********************************

 

עוגת עוקץ הדבורה אפשרות שנייה

 

מקציפים 5 חלבונים,מוסיפים 3/4 כוס סוכר ,מקציפים לקצף יציב.

מוסיפים לאט את החלמונים הבחושים,1 שמנת חמוצה 9% .

מוסיפים לסירוגין כוס שמן ו-2 כוסות קמח תופח.

יוצקים לתבנית משומנת,מפזרים מעל 200 גר' אגוזים שבורים גס.

אופים בחום של 170 מעלות כחצי שעה,עד שקיסם יוצא יבש.

בעוד העוגה חמה יוצקים עליה תערובת של סירופ מייפל ודבש,עד שהעוגה רטובה.

מצננים ומכניסים למקרר ללילה,למחרת פורסים את העוגה ומורחים קצפת משתי שמנות מתוקות (אפשר בהחלט צמחיות).

 

 

*תמצאו אותי גם בסופשבוע עם חיהל'ה:מתכון לעקיצת הדבורה.

 

 

 

נכתב על ידי , 6/9/2010 03:45  
28 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   8 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של חיה אילונה דר ב-18/8/2012 13:49




1,837,025
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחיה אילונה דר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חיה אילונה דר ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ