לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה



Avatarכינוי: 

מין: נקבה

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
7/2010

טארט דובדבנים וקרם וניל


 

 

טארט הדור,משלב טעמי חמוץ מתוק.

ניתן להכין את העוגה מדובדבנים טריים בעונה,לגלען,להכין סירופ ו...

אפשר להשתמש בתכולת צינצנת דובדבנים בסירופ וכך לחסוך זמן,מה גם שהתוצאה נפלאה.

העוגה מורכבת מתחתית בצק שקדים פריך,מילוי קרם וניל/פטיסייר בשפה הקולינארית

ומעל ציפוי יפייפה של דובדבנים בוהקים.

במתכון פירטתי כמה שיותר על מנת להבטיח הצלחה.

 

 

מכינים בצק שקדים פריך ומעבירים למקרר

 

 

מכינים את הסירופ לציפוי בנוזל הדובדבנים-תראו את הבועות..איזה יופי

 

 

 

מוסיפים את הדובדבנים

 

 

 

מכינים את קרם הוניל/פטיסייר

 

 

מניחים  על הבצק נייר אפייה ועליו השעועית  

 

 

מורחים את הקרם על הקילתית האפוייה

 

 

מעל הקרם מצפים ברוטב הדובדבנים

 

 

 

טארט דובדבנים וקרם וניל

 

המצרכים לקלתית:

תבנית טארט/פאי בקוטר 26 ס"מ

 

150 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/2 כוס אבקת סוכר

1/4 כוס שקדים טחונים

2 חלמונים

2 כוסות פחות 2 כפות/250 גר' קמח

 

ההכנה:

שמים בקערת מערבל את החמאה ואבקת הסוכר ומערבלים עם וו גיטרה עד שמתקבל מרקם חלק.

מוסיפים את השקדים והחלמונים ומערבלים ולבסוף את הקמח.

מערבלים עד שנאסף כדור סביב הוו.

עוטפים הניילון נצמד ומכניסים למקרר.

לאחר שעה מרדדים את הבצק דק ומרפדים את התבנית בעזרת האצבעות,כולל את השוליים.

מחזירים למקרר לעוד 15 ד',מוציאים,מחוררים את הבצק עם מזלג או מניחים עליו נייר אפייה ומעל שעועית(למניעת התנפחות).

אופים במשך 20 ד',בחום של 180 מעלות.

מסירים את הנייר והשעועית ואופים עוד 3 ד'.

מוציאים מהתנור ומצננים על רשת מתכת.

 

המרכיבים לקרם וניל/ פטיסייר:

כוס חלב(250 מ"ל)

כוס שמנת מתוקה(250 מ"ל)

1/4 כוס סוכר

2 מקלות וניל

4 חלמונים

3 כפות קורנפלור

 

ההכנה:

מרתיחים בסיר קטן חלב ושמנת,מוסיפים סוכר ומקלות וניל.

בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים ומוסיפים תוך הקצפה את הקורנפלור.

מוסיפים לחלמונים 1/3 מתערובת החלב וממשיכים לבחוש ללא הרף ובהדרגה מוסיפים את כל התערובת עד להתאחדות החומרים.

מחזירים לאש את התערובת ומרתיחים על אש נמוכה מאוד תוך בחישה מתמדת עם כף עץ,הקרם מוכן כאשר התערובת מבעבעת או אם ניתן למדוד ל-80 מעלות.

מסירים מהאש ואם יש צורך מעבירים דרך מסננת(למניעת גושים),מצננים לטמפרטורת החדר או מעמידים על קערה עם קרח ובוחשים 10 ד'.

מכסים בניילון נצמד(שלא יווצר קרום) ומעבירים למקרר.

 

המרכיבים לציפוי הדובדבנים:

צינצנת דובדבנים מגולענים בסירופ(700 גר'-לפני סינון)

3 כפות אבקת סוכר

2 כפות קורנפלור

1/4 כוס מים

 

ההכנה:

מסננים את הדובדבנים ומעבירים את המיץ לסיר.

מוסיפים את הסוכר והמיץ,מרתיחים.

מערבבים את הקורנפלור עם המים ויוצקים לסיר תוך עירבוב מתמיד,שלא יווצרו גושים,עד להסמכה.

מוסיפים את הדובדבנים.מרתיחים.מסירים מהאש ומצננים.

 

הרכבת העוגה:

מוציאים את המאפה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה נאה.

עליו מורחים את הקרם ועל הקרם יוצקים את ציפוי הדובדבנים.

מעבירים למקרר עד להגשה.

 

נכתב על ידי , 22/7/2010 22:38  
17 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   2 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של חיה אילונה דר ב-25/9/2011 07:16




1,836,742
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחיה אילונה דר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חיה אילונה דר ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ