לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה



Avatarכינוי: 

מין: נקבה

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
6/2010

עוגת פרג שוקולד ואייריש קרים


 

 

 

אני שייכת לקטגוריית אוהבי עוגות הפרג, מה זה אוהבת? מתה.

אחת העוגות שאני מכינה כבר שנים היא עוגת פרג בשילוב שוקולד ואגוזים, עוד  שני מרכיבים אהובים עלי.

העוגה עסיסית וניתן לעצבה כפי שעשיתי כאן, או כיד הדמיון הטובה עליכם, ניתן להוסיף קישוטי קצפת,

לסדר על הקרם פירות פרוסים דק ועוד.

אך האמת, העוגה כל כך עסיסית שאינה דורשת תוספות , לשיקולכם.

מספר מילים על פרג:

הצלחת עוגת פרג מותנית בטריות הפרג, רוצים הצלחה בטעם?

*דאגו שיטחנו מול עיניכם את הפרג.

*ברגע שטוחנים את הפרג משתחררות ארומות ממנו ולכן יש להשתמש בו קרוב לטחינה.

*בקניית פרג טחון בשקית במרכולים,אתם  מסתכנים בטעם מריר שסביר שיהיה לפרג.

אז טחון טרי,סיכמנו.

 

 

המרכיבים היבשים בקערה אחת

 



 

ראו את מירקם קצף הביצים השלימות

 

 

מעבירים לקצף את החומרים היבשים

 

 

הבצק בתבנית

 

 

 

העוגה המקושטת

 

 

 

עוגת פרג שוקולד ואייריש קרים

תבנית 24 

המצרכים:

100 גר' שוקולד מריר קצוץ

50 גר' צימוקים בהירים

50 גר' אגוזים קצוצים

200 גר' פרג טחון טרי

2 כפות פירורי לחם /קמח מצה

כף קליפת לימון מגוררת

20 גר' חמאה מומסת/2 כפות שמן

2 כפות אייריש-קרים

5 ביצים

1 כוס סוכר

 

לקרם:

100 גר' שוקולד מריר 60% (לפחות)מוצקי קקאו

1 מיכל שמנת מתוקה

כף אייריש קרים

 

אורח ההכנה:

-מחממים תנור ל-180 מעלות.

-שמים בקערה את החומרים היבשים פרט לסוכר, מוסיפים את הלימון, החמאה/שמן והליקר,

-מקציפים את הביצים עם הסוכר למירקם סמיך.

-מוסיפים את הקצף אל קערת החומרים היבשים  תוך עיקרון השוואת הכמויות, כלומר לא בבת אחת אלא מעבירים כמות קטנה ובוחשים בעדינות וכך ממשיכים.

-יוצקים לתבנית  24 משומנת ואופים כ-30 ד' עד שקיסם יוצא עם פירורים.

לא לייבש את העוגה!

להכנת הרוטב:

-ממיסים את השוקולד עם השמנת המתוקה במיקרו או בסיר קטן על האש ויוצקים על העוגה החמה.

ולחילופין , אם רוצים קרם מבריק מכינים גנאש:

-מרתיחים את השמנת המתוקה מסירים מהאש ויוצקים על השוקולד מערבבים עד ליצירת קרם חלק ומוסיפים כפית גלוקוזה/סירופ תירס.

-מצננים את העוגה מעט,מחלצים את העוגה מהתבנית ויוצקים את הרוטב על העוגה ,

לא מורחים אלא מטלטלים את העוגה והקרם מתפזר יפה על פניה  וסביבה.

הקישוט:

ממיסים 50 גר' שוקולד לבן ומזליפים עיגולים מפנים החוצה על העוגה ומסמנים עם שיפוד קווים( כאילו מסמנים פרוסות).

 

לכל אוהבי עוגות הפרג, באהבה רבה.

 

 

נכתב על ידי , 24/6/2010 00:05  
18 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   3 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של חיה אילונה דר ב-31/10/2011 21:07




1,837,023
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחיה אילונה דר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חיה אילונה דר ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ