לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים


בלוג שבועי על אפייה, מתכונים לעוגות, עוגיות ומתוקים אחרים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
5/2010

עוגת חלבה טעימממממממממממה


בוקר טוב!!!

 

עוגה נהדרת שנולדה משילוב של עוגת מיץ ומתכון של קרין גורן לעוגת חלבה, טחינה וסילאן.

 

המתכון הוא של עוגת המיץ הבסיסית והמעולה:

 

רכיבים:

3 ביצים

כוס שמן

כוס מיץ תפוזים

2 כוסות קמח

1 אבקת אפייה

1 סוכר וניל

1 כוס סוכר

 

והתוספות הן:

סילאן, טחינה גולמית וחלבה מפוררת.

 

הכנה:

מערבבים את כל החומרים (מלבד התוספות) בקערה.

האפייה היא בשתי תבניות מוארכות, כשמעבירים את הבלילה בשלבים.

1. שופכים כשליש מכמות הבלילה לשתי התבניות חצי חצי.

2. עם כף מזלפים כחצי כף טחינה, וחצי כף סילאן ומפזרים מער פירורי חלבה.

3. מוזגים עוד שליש מהבלילה לתבניות וחוזרים על הפעולה עם הסילאן, הטחינה והחלבה.

4. מוזגים את השליש האחרון, מפזרים קצת חלבה מעל.

5. עם סכין מערבבים בתנועות ספירלה מלמטה למעלה.

6. אופים כ 35 דקות בחום של 180 מעלות.

 

* התוספות והוראות ההכנה על פי מתכון של קרין גורן מתוך הספר "סודות מתוקים".

* לכל המתחכמים שרוצים פשוט להוסיף את הטחינה, הסילאן והחלבה לבלילה ולערבב - אל!!!.

ניסיתי גם ככה וגם ככה וזה לא יוצא טוב, העוגה יוצאת שמנונית, אין לי הסבר לכך, אז פשוט אל.

 

בתאבון והמשך יום מקסים!!!

נכתב על ידי , 30/5/2010 11:22  
הצג תגובות    הוסף תגובה   2 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



Avatarכינוי: 

מין: נקבה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

16,330
הבלוג משוייך לקטגוריות: 20 פלוס , תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לlala1 אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על lala1 ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ