לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


כל מה שעולה על רוחי וצלחתי בבלוג אחד ומיוחד

Avatarכינוי: 

בן: 31

MSN: 



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
6/2012

עוגת קרם-שניט


ביקרתי אצל זוג חברים לאחרונה, ובתור חובב גדול של קונדטוריה, הם הציעו לי לטעום מעוגת הקרם-שניט

שהכינו, בתכל'ס לא הייתה רעה, אבל, אני לא אוהב את הגרסה של הקרם-שניט עם שמנת מתוקה ופודינג ווניל

לכן, החלטתי לעשות אחת מהתחלה בסופ"ש הזה ולבשל את הקרם כמו שצריך.

בקשר לבצק, ניתן לקנות בסיס מוכן, ניתן לקנות בצק עלים על בסיס חמאה, וניתן לעשות בצק עלים לבד.

הפעם התעצלתי, קבלו את סליחתי, קניתי בצק עלים מוכן.

 

קרם העוגה מורכב משני קרמים, קרם פטיסייר וקרם חמאה.

 

 

1 ק"ג בצק עלים

 

 

קרם פטסייר:

 

500 מ"ל חלב

 

100 גרם סוכר

 

כפית תמצית ווניל

 

100 גרם קורנפלור

 

100 מ"ל מים

 

2 ביצים.

 

 

קרם חמאה:

 

120 גרם סוכר

 

2 ביצים

 

100 מ"ל מים

 

200 גרם חמאה קרה

 

 

קרם הפטיסייר:

מרתיחים חלב עם סוכר ווניל.

מערבבים מים קורנפלור וביצים, טורפים הייטב למניעת גושים.

מוסיפים את תערובת הקורנפלור לתערובת החלב הרותחת ומערבבים עד קבלת מרקם דייסתי.

 

קרם חמאה:

מקציפים ביצים עם 60 גרם סוכר עד קבלת קצף יציב.

מרתיחים מים עם 60 גרם סוכר, עד 120 מעלות (או מבשבים דקה אחת אחרי הרתיחה)

מוזגים בעדינות את הסירופ סוכר לתערובת הביצים ומערבבים עד לצינון

מקציפים חמאה עם התערובת המצוננת עד קבלת קצף יציב.

 

מקפלים את הקרם פטיסייר לתוך הקרם חמאה עד קבלת קרם אחיד,

מצננים במקרר שעתיים.

 

חותחים את עלה הבצק ל3 חלקים ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 20 דקות, או עד שמזהיב.

 

מרכיבים את העוגה, מורחים חצי מהקרם על חלק אחד של הבצק, מכסים בחלק נוסף, ומורחים בחצי הקרם הנותר.

פורסים בעדינות, ומפזרים אבקת סוכר, והעיקר נהנים.

 

















































זאת גרסה סטנדרטית לקרם שניט, אני לא קורא לזה עוגת נפולאון, כי המקום שממנו אני מגיע עוגת נפולאון עושים עם בצק מבושל.

אבל זה בעתיד.

 

שבוע טוב, ביג אל.

נכתב על ידי , 9/6/2012 21:17  
9 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ביג-אל ב-16/6/2012 14:40



הבלוג משוייך לקטגוריות: פילוסופיית חיים , תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לביג-אל אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על ביג-אל ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ