לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דקלה באוסטרליה




מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


8/2009

קולינאריה


אנשים כל הזמן שואלים אותי מה אני לומדת ואיך בביה"ס וכל מיני שאלות שקשורות לנושא הלימודים וקשה לי מאוד לענות.

לא כי אני לא לומדת אלא להפך,כי אני לומדת כל כך הרבה,זה כמו שיטפון עצום של אינפורמציה שאני עוד לא ממש יודעת איך לנתב וברור שאני גם לא זוכרת הכול,וזה לא רק בבית הספר,זה גם בעבודה ובשווקים ובכמויות העצומות של חומרי גלם חדשים שאני פוגשת,של מאכלים שונים ומשונים,חלקם לא האמנתי שאני אי פעם אכניס לפה (chicken feet  לדוגמא) ושל טכניקות חדשות ומרתקות.

ולמרות זאת אני בכל זאת רוצה לתת לכם טעימה קטנה ואת זה אני אעשה כשאספר פה על שני אירועים-האחד,סיור כיתתי בשוק ויקטוריה וביקור במטבח של ה Flower drum

ואילו השני,אירוע שעשינו במסגרת הלימודים –Taste of the east Banquet

אפצח בסיור הלימודי.

בבוקר קריר (כמו רוב הבקרים האחרונים כאן במלבורן,וכרגע החורף לא עושה סימנים של עומד להסתיים למרבה הצער) התכנסנו לנו כיתתנו היקרה  הידועה גם בכינוי DCA 10  וכוללת 12 תלמידים מ8 ארצות שונות לסיור קולינארי בהדרכתו של המורה שלנו רוברט לאו,הסיור התקיים בויקטוריה מרקט,המקביל המלברונאי של שוק הכרמל וכלל ארוחת צהריים של יאם צ'ה ב"Shark fin house " וביקור במטבח של ה Flower drum.

כדי להסביר קצת את הרקע אספר כי רוברט המורה שלי נמנה על משפחת לאו שהיא אחת המשפחות הקנטונזיות הותיקות במלבורן,הוא במטבח כבר 50 שנה מגיל 12 כששטף כלים במסעדה של אביו שנפטר השנה בגיל 84.גם אבא שלו היה שף ועד לפני שלוש שנים הוא עדיין היה עושה אטריות מיוחדות במו ידיו ל Flower drum,הנודלס האלו נקראות Emperor noodles  מפני שע"פ האמונה הקיסר בכבודו ובעצמו היה ניזון מהן והאורך שלהן זה 9 אינץ'.9 כידוע (או שלא)זה מספר הקדוש לקיסר.

בכל מקרה הן מכילות אחוז מטורף של גלוטן ולשטח אותן במערוך זה חתיכת תיק,אנחנו התחלנו עם המערוך וסיימנו בעזרת מכונת פסטה,שאז גם היינו צריכים לבשל,לייבש ולטגן בשביל שיהיה אפשר לשמר היטב את האטריות ואז לבשל שוב.

אבא של רוברט גם בגילו המופלג היה עושה את כל התהליך ידנית ומוכר קילו ב27$,ובצדק.

רוברט הוא מורה מצוין ומומחה אמיתי בבישול קנטונזי,גם בסצ'ואן הוא די מבין,בשביל שאר תחומי דרום מזרח אסיה יש לי בכיתה תאילנדים,וייאטנמית וקמבודי מהם אני סוחטת טיפים.

בשר כלב אגב אם לא ידעתם זה מאכל מאוד נפוץ בוייטנאם וידוע כמחמם את הגוף (אם יהיה לכם קר בחורף,תזכרו את זה)בתאילנד יש סוג של נמלים שהביצים שלהן ידועות כתיבול חמוץ למרק,ככה,אתם יודעים כשנגמר הליים,ויש לזה גם יתרון אדיר של מרקם קראנצ'י ומתפצפץ.

איפה הייתי?אה,כן.רוברט.

אנחנו אוהבים אותו מאוד אבל לפעמים הוא מדבר שעות ולא סותם את הפה,לפני אחד השיעורים התמרמרתי באוזניו של טי-בחור תאילנדי מקסים שלומד איתי שאין לי כוח לדיבורים של רוברט והוא אמר לי שרוברט חולק עימנו את הפילוסופיה שלו ואילו אני עניתי לו שעם כל הכבוד לא באתי לפה ללמוד פילוסופיה אלא בישול.

אבל רוברט באמת מעורה היטב ברזי עולם המסעדנות המקומי והוא היה בזמנו אחד מהמייסדים של ה Flower drum .עכשיו-כשאומרים במלבורן Flower drum זה כמו להגיד בתל אביב מול ים או משהו בסגנון.זו אחת המסעדות היקרות והידועות ביותר במלבורן שמעסיקה 50 חברי צוות,25 במטבח ועוד 25 בפלור על 100 לקוחות שזו התפוסה המכסימלית.רוברט לקח אותנו לסיור במטבח המדהים של המסעדה,מטבח סיני קלאסי שקוצצים בו אך ורק בעזרת צ'ופרים אסייתים ועל בולי עץ שמשמשים כקרשי חיתוך,והמטבח הכי נקי שראיתי בחיים שלי.

ב15 השנים בהן הוא מלמד אנחנו הכיתה הראשונה שהוא לוקח למטבח של ה Flower drum הוא טוען שאנחנו הכיתה הכי טובה שהייתה לו.

אז את הסיור התחלנו כאמור בשוק ומכיוון שרובנו כבר ביקרנו שם בעבר זה לא היה מרגש במיוחד לאף אחד אז ניצלנו את הזמן להצטלמויות למינהן.



אני וקלי (וייטנאם)שתי הבחורות היחידות בכיתה.

 



אני לא יודעת מה הקטע של האסייתים לסמן וי אוטומטית ברגע שהם רואים מצלמה אבל יש להם את זה.ניסיתי גם אבל כנראה שזה יותר מדי שעשע אותי.

 


אני בשוק

 


ארוחת צהריים של יאם צ'ה ב Shark fin house .

יאם צ'ה זה טקס התה הסיני,המשמעות המילולית בקנטונזית זה "שתית תה".

מדובר בהרבה מנות קטנות-דים סאם למינהן,דמפלינגס,צ'יקן פיט וכהנה שהמלצרים מסיעים על גבי עגלות בין השולחנות וכל הטקס מלווה בתה משובח שנמזג ללא הפסקה.

זה יכול לקחת המון זמן והרבה מנות ומאוד מאוד טעים.



 משמאל לימין:

אני,פישר (סין) טוני (הודו) וטי (תאילנד).



במרכז-רוברט בפוזה טיפוסית,מדבר.

 




אחד מהעובדים הזוטרים בFlower drum

עונה על שאלות.


 

דמפלינג


סירי הבמבוק המשמשים לאידוי הדמפלינג ומאחורה תלויים להם ליבוש ברווזי פקינג.

(ביום חמישי הקרוב,אגב אנחנו מכינים כאלה,אני אחראית על הפנקייק).





עמדת הווקים המדהימה,יש עוד אחת כזאת עם ווקים כפולים בגודלם.

אני יודעת שכתבתי בהתחלה שאני גם אספר על הTaste of the east Banquet

אבל אני רואה שכבר כתבתי המון ומתחיל להיות מאוחר,יש לימודים מחר וכל מיני עיסוקים ולכן אני אשתדל להשלים בקרוב ובינתיים אפרד בלילה טוב ונשיקות לכולם

דקלה

 

 

נכתב על ידי , 31/8/2009 16:07  
24 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





כינוי: 

בת: 43





© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לdikla.in.oz אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על dikla.in.oz ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2019 © נענע 10 בע"מ