לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

אפשר גם בלי קוויאר


כינוי:  י. מ. קימל

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


7/2011

ארוחת ערב מאולתרת חלק א'.


זה היה אמור להתפרסם מזמן, אבל זה לא קרה. הנה, עכשיו זה קורה. חלק א' מתוך ארוחת ערב מאולתרת מאוד, לשניים שכבר אינם ביחד.


 



 


 


חזה עוף ברוטב רסק תפוחים


אין כל כך כמויות, והכל נתון לשיקולכם מבחינת טעמים; אני מספקת בסיס. רסק תפוחים ללא סוכר (לשליטה טובה יותר במתיקות), מעט סוכר (חום כהה הכי טוב), ברנדי (או בלי), ותיבול לפי הטעם: מעט מלח (או בלי), ואני בהחלט הייתי מוסיפה פה חריפות. תוספת של ג'ינג'ר טרי (מגורד בעדינות או פרוס ומושלך מאוחר יותר) וסויה במקום מלח תיתן טוויסט אסיאתי לרוטב הזה, משהו שלא כיוונתי אליו בזמן ההכנה.


 


זורקים לסיר קטן רסק תפוחים לא מומתק. מוסיפים סוכר, מלח, מעט ברנדי ומעט צ'ילי חריף ונותנים לעניין להתחיל לעבוד.


 


איזה יופי זה מלח על סוכר, נכון?


 


עכשיו ייקח לזה קצת זמן לעבוד, כן? אנחנו מחפשים קרמליזציה, שתיתן לרוטב צבע ותסמיך אותו מעט. עם חלוף הזמן, הרוטב יקבל צבע כהה יותר (חלק מזה נובע מצבע הסוכר, חלק ניכר יותר מהקרמליזציה שהוא עובר).


ואני הוספתי את הפלפל החריף באיחור, אתם ממש לא חייבים להיות מפגרים כמוני. אבל אני אלתרתי ואתם כבר לומדים מהשטויות שלי:


 



 


 


ופשוט ממשיכים לערבב, וטועמים מדי פעם, ומשנים/מוסיפים דברים מעניינים. אם הרוטב מסמיך מדי, או נהיה כהה מדי, אפשר לזרוק פנימה קצת שמנת מתוקה או חלב (אם אתם צורכים דברים כאלה) או שמנת סויה (בלעכס) אם אתם צורכים דברים כאלה. זה די יפה, דווקא.


 


כשהרוטב מוכן, או במקביל, אפשר להתחיל לטגן חתיכות חזה עוף. בלי ציפוי, בלי טרחה, רק מעט שמן ומלח. או בלי מלח. אבל אל תוותרו על השמן. רק טיפה, כן?


 


כן, עכשיו הופכים.


 


 


כשהעוף מוכן, אפשר לעשות כמה דברים. אם עוד לא אוכלים, אפשר לשמור אותו בחום נמוך בתנור, כדי שלא יתקרר (ראו תמונה למעלה). אפשר לשפוך עליהם את הרוטב, לחמם אותו שוב (אם, נניח, הכנתם אותו יומיים מראש ושמרתם במקרר. מותר!) ולהגיש מייד. ואפשר סתם להגיש אותם בנפרד, ושכל אחד יערבב לעצמו בצלחת רוטב ועוף כאוות נפשו.


 


 



 


 



 


 כמובן שאפשר להשתמש ברוטב הזה גם לדברים אחרים - בשרים אחרים, אורז, או אפילו, חו"ח, טופו אם אתם מהאנשים שאוכלים דברים כאלה. הרוטב מתקתק (אבל לא מתוק מאוד) ומספק ניגוד נעים לבשר או יכול-לספק טעם לטופו. והטעמים שהוא יעניק, כאמור, מגוונים - בהתאם לתיבול.



בתאבון. חלק ב' - פסטה מלאה בגבינה ונטולת לקטוז. מתישהו. 


 

נכתב על ידי י. מ. קימל , 20/7/2011 16:32   בקטגוריות בינוני  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 






© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לי. מ. קימל אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על י. מ. קימל ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2019 © נענע 10 בע"מ