לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

*אני אופטימית*


זה לא שאני פסימית . אני פשוט אופטימית ...... עם ניסיון (:


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יוני 2012    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

6/2012

החיים בצל השומשום


היי, אני שהם, ואני אלרגית לשומשום.

 

טוב נו

זו לא קבוצת תמיכה...

אבל אני חייבת לשתף, גם אם זה יגיע לאדם אחד שיש לו קצת כוח, זה יעשה לי טוב.

 

 

אז קודם כל, מזו בכלל אלרגיה ?

אלרגיה היא תגובה לא צפויה של מערכת החיסון כלפי חומרים טבעיים או מלאכותיים שלא היו אמורים לגרום לנזק, אך בשל רגישות-יתר של מערכת החיסון מתפתחת כנגדם תגובה לא רצויה שיש לה השפעות לוואי מזיקות.

 

 אז אחרי שעשינו הכירות, בואו ניתן לכם עובדה קטנה

האלרגיה לשומשום היא בין השכיחות ביותר אם לא השכיחה ביותר בארצנו הקטנטונת. ולעומת העולם, שכיחות האלרגיה הזו בישראל היא הגבוהה ביותר.

אתר ישראלי, מודעים לבעיה - http://www.haaretz.co.il/news/health/1.970151

אתר אמריקאי, אפילו שם מודעים לבעיה הישראלית - http://allergies.about.com/od/otherfoodallergies/a/sesameallergy.htm

 

אז מה לעזאזל גורם לנתונים האלה ?

חשיפה, חשיפה, חשיפה.

במדינת ישראל, חומוס, טחינה, ושומשום כחומר גלם הם נפוצים מאוד.

למעשה, השומשום נמצא בכל מקום עליו תצליחו או לא תצליחו לחשוב.

 

השאלה הבאה היא - אם אלו הם הנתונים והעובדות, למה השומשום נמצא בכל מקום ?

והתשובה היא - אלוהים יודע.

 

מי שאלרגי לבוטנים, לא יכול לאכול בוטנים, חמאת בוטנים ובמבה.

מי שלארגי לפסיפלורה, לא אוכל פסיפלורה, שייק פסיפלורה ועוגת פסיפלורה.

מי שאלרגי לשומשום, לא יכול לאכול שומשום, טחינה, חומוס, חלווה, זעתר, בורקס, המבורגר, פיצה, גרנולה, לחמניה, בייגלה, סושי, שניצל, סלט, עוגיות, עוגות, חטיפי אנרגיה, קרקים, עוף, חלות שבת, והרשימה עוד ארוכה.

[אגב אפילו מסאג' בעייתי כי הרבה משתמשים בשמן שומשום]

 

עריכה-14.6:

התגובה של בני הפנתה אותי למשהו ששכחתי לציין

האלרגייה הזו מתפתחת בשל חשיפה מוקדמת מידי לשומשום

בחו"ל האלרגייה פחות נפוצה משום שהחשיפה לשומשום היא נמוכה בהרבה

אז קודם כל הורים לילדים, ההמלצה היא לא לחשוף לשומשום עד לפחות גיל חצי שנה. אני הייתי מחכה קצת יותר ..

 

 

בנוסף לבעיות האוכל - בעיית עבודה.

התחלתי לעבוד בבית קפה בעיר ..

אחרי 2 משמרות נאלצתי לעזוב משום שבמקום יש הרבה טחינה

עכשיו אין בעיה אני מחזיקה כלים עם טחינה פשוט מבחוץ ואין בעיה

אבל כשאנחנו מפנים צלחות אז לפעמים טחינה נוגעת במגש, ושמים מגש על מגש

ואז היד שלי נוגעת בחלק התחתון של המגש וכל היד שלי נהייתה פריחה.

         זו דוגמא אחת לאלפי הבעיות, פשוט מה שגרם לי לכתוב את הפוסט.

בקצרה, לא יכולה בתכלס לעבוד בשום דבר שקשור לתחום האוכל .. 

אפילו קייטנות בעייתי , שנה שעברה עבדתי בקייטנה וצריך למרוח לילדים סנדוויץ עם חומוס..

בקיצור בנוסף להגבלת האוכל יש הגבלת תעסוקה..

 

 

האלרגייה הזאת

דבר כ"כ בסיסי

מלווה אותי בכל מקום ..

זה חלק ממני, מהאישיות שלי.

 

לא יקרה מצב שבו מישהו לא יקנה לחמניה כי אין עלייה שומשום,

אבל יש כאלה שלא יקנו כי יש עלייה שומשום.

 

זה המקום שלכם

לנסות לדבר

להפיץ

ליצור מודעות

להשפיע

מקווה שהמסר יעבור לכמה שיותר אנשים ....

שבוע טוב חברים חיבוק

נכתב על ידי *שֹהמוש* , 13/6/2012 16:19  
16 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של *שֹהמוש* ב-11/10/2012 17:30



כינוי:  *שֹהמוש*

בת: 24




9,891
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , נוער נוער נוער , מתוסבכים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות ל*שֹהמוש* אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על *שֹהמוש* ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2018 © נענע 10 בע"מ