לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


כתמר משקל משקל

כינוי: 

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
קטעים בקטגוריה: ֳ¶ֳ¥ֳ²ֳ£ ֳ²ֳ¬ ֳ·ֳ©ֳ¡ֳ÷ֳ¥. לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

חציל בשום ולימון (מתכון בטלפון מפי המכונף)


זוויות הפה שלי לא מוצאות את עצמן נוטות מעלה יותר מדי השבוע.  

"מה את ככה, כפופה?" שאלה אולי שכנה ממועצת הספסלים ברחוב כשהלכתי משם לפה.  

עיקמתי בתגובה את האף והיא אמרה: "מצב רוח, אה? לא נורא, יום חדש!" 

זה החזיק בדיוק שתי דקות.

 


בעלי הבית הציעו לי להכנס לדירה חלופית עד שהדירה ההיא תהיה מוכנה.  

דירה סמוכה וריקה של בעלי הבית מלמעלה, שהם פתאום נזכרו שיש להם.  

חשבתי שזה פתרון לא כל כך גרוע, אבל בפועל זה די כן:  

זה יכריח אותי לשלם שכר דירה על דירה שאני לא יכולה לעשות בה שום שינויים, ואצטרך לעזוב בתוך כחודש.  

לא נראה לי הגיוני לעבור דירה בכל חודש בחודשו. כמה פעמים עוד אצטרך לארוז את עצמי?  

לפחות כרגע כאן אני נמצאת בדירה שאני מכירה וגם אם רוב דברי בארגזים, אפשר עדיין להסתדר. 

סירבתי להצעה בתוקף ואולי עכשיו יזרזו שם עניינים. אני מאוד מקווה. מקווה ומקווה ומקווה.  

רק חסר לי- שיפדו את הצ'קים שלי בלי לתת לי שום תמורה.  

המליצו לי לבטל אותם, וזה נראה לי צעד חריף למדי. עוד לא יודעת.


אני חושבת שזה יהיה סוף-שבוע בנושא סבא. ככה, שיהיה. תיעוד קטן.  

לפני שבוע וחצי, בבית החולים, הוא יושב ואמא שלי מגישה לו בכף אוכל של בית חולים. 

הוא מסתכל עלינו במבט האירוני שלו ואומר לנו בעייפות:  

"המלצה שלי, בנות, אל תזדקנו".


 

המצב בקאנטים, אז אני מתקשרת לקו האופטימיות, עם שאלה לא קשורה. 

להלן המתכון של המכונף לחציל בשום ולימון.

 

 

חציל בשום. כן. בשום ולימון.

לוקחים חציל. פורסים לפרוסות בעובי אצבע. חכי, לא אצבע כמו שלך... שתי אצבעות שלך.

חייב לשבת במלח. אם את רוצה לזרז תשימי מלח בישול.

מטוגן. בשמן. בשמן עמוק. (אני אטגן רק רבע, בשביל הטעם, וגם זה -ברור לך- לא בשמן עמוק)

אם את הולכת לשים בתנור... טוב, אני בעצם שם במלח כדי שהוא לא יספוג כל כך הרבה שמן, הספוג-שמן הזה, אז אולי את לא צריכה להמליח.

אבל אם את עושה במחבת אז שיהיה במלח בערך רבע שעה ואחר כך תשטפי אותו.

אחר הטיגון, וזה בשמן עמוק, אני מוציא ושם על נייר סופג, ואז מכניס לקופסה, שם ערימה פרוסות שום עליו וסוחט לימון. 

אני לא מטגן את השום (גם אני לא, זה טעים).


חציל בשום ותחמיץ (גרסת צנצנת)

 

 

לוקחים חציל. פורסים אותו פרוסות לרוחב (לא עיגולים, זה לא נכנס בקלות לקופסה) בעובי כשבעה מ"מ (בערך שליש מהעובי שהמכונף אמר),

להמליח

לגרד את המררה שהחציל נוטף אחרי רבע שעה ויותר (עושים משהו בינתיים, למשל לקלוף ולפרוס שום, ושוטפים כשנזכרים)

לתקוע את הרוב בתנור עם שמן זית על נייר אפיה ושמן זית על החצילים.

לחילופין (יכול להיות שאלך על זה, כי זה יותר טעים בעליל) שמן זית על החצילים (עם הצעצוע הזה) ולמחבת הטפלון. (שום שמן עמוק, מה שמן עמוק).

כשיוצא מהמחבת מעבירים לקופסה, עם פרוסות שום בין כל שכבת חצילים,

ומכסים בתחמיץ (לו היו לי לימונים אז מיץ לימון היה מתאים מאוד, אבל כנראה שזה בכל זאת יהיה שילוב של חומץ, מים ומלח לימון).

מניחים באחורי המקרר (הפתעה לש', הוא לא מסתכל אף פעם מה יש במקרר אלא אם אומרים לו, אז אני צופה שהוא לא יקלוט את זה עד שאגיד לו),

מנערים מדי פעם (כל יום נגיד, או פעמיים ביום) כדי שהתחמיץ יגיע לכל הפינות. טעים מהרגע הראשון, אבל ממש טעים החל מהיום השלישי בערך.

כל יום בהשריה הופך את זה לגרסה יותר קרובה ל"שום במסווה חצילים בתחמיץ" (שש' אוהב בדיוק כמוני, אז אני לא דואגת).

 




 

 

השבוע משימת "פוטוספירה" היא "מטבח".

אז למה שלא תצלמו את המטבח שלכם (אתם לא חייבים) ובדרך תגניבו לי איזה מתכון? (זה דווקא מאוד מומלץ!)

בינתיים אבהיר שהמילה "מטבח" מקורה בשורש ט.ב.ח שמזכיר לנו שבמטבח מתרחשים דברים לא נעימים.

וכבר נתקלתי בקרב טבעונאים במילה "מטפח", שמחליפה את הטבח בטיפוח של מזון ממקורות שאינם מן החי.

(איך אני בתור תינוק שבוי?)

 

נכתב על ידי , 9/9/2011 16:05   בקטגוריות צועד על קיבתו  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



כה לבבתני!


(לקרוא בתיאטרליות תיכוניסטית נוהה ונפעמת): אוי, אוי.

כרגע מישהי מבנות כתתי נענתה להזמנה שלי לבוא אלי מחר להדליק נרות וללבב לביבות.

והנה מול ההזדמנות להאכיל מישהי נפשי לא יודעת את עצמה:

עיני בורקות ולחיי סמוקות וחיוך גדול נפרש מאוזן לאוזן.

להכין למישהי אוכל זה הבילוי הכי נהדר שיכול להיות לאדם-אוהב-בחורות בימיו. 

עכשיו אני מבינה את המכונף בבשלו [0],

הנה אני נזכרת שוב בחביתה ההיא מהאבט"ש [1].

הנה, הנה, הנה!

הנה לבבני הרעיון ללבב עד כדי צהלה ממש:

הייתי עשויה להפוך נבוכה מזה, זה אכן עובר את הסף,

אבל טוב לי מדי להתרגש.

 

 

[0] כן, אוכל זה כיף, אבל להכין אוכל לאחרים ובמיוחד לאחרות, ולסעוד על ההנאה שלהן, זה כיף כפול ומכופל.

[1] איך לא סיפרתי על החביתה מהאבט"ש?!

היה בין המשמרות והשתדלנו להכין אוכל לכל הערות באותן שעות

היינו אני ועוד מישהי ואני הכנתי חביתה נהדרת מושקעת עם נקניק מטוגן ופפריקה ושאר דברים מגניבים

וכולו היה בתחושה שאני מכינה אוכל על מנת לפנק ולשמח וזה כל כך מילא אותי.

 

כדי שגם לי יהיה מותר משהו אכין בשחיתות רבה את זה ואולי גם לביבות גזר.

ועבורה אם יהיו בטטות ואם היא אוהבת ג'ינג'ר את זה ואם לא אז את המתכון המסורתי שעולה ראשון בגוגל.

(מה חבל שדווקא היום קצצתי את כל עשבי התיבול שעוד היו לי טריים במקרר והכנתי מהם ממרחים עם חומץ)

 

יש לכם מתכוני לביבות?

נכתב על ידי , 30/11/2010 18:08   בקטגוריות צועד על קיבתו, איי האב א סושל דיזיז!, ואני&catdesc= מי אני? מה אני?  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לפעמים אדם גרמני אומר אודר אודר [או או], אבל הוא טועה


 אין בכלל אלטרנטיבות. מה.
או שמיים או ים? או עץ או אדמה?
[יואל הופמן, קורות חיים, ציטוט מכאן מהצד]


 

או שנהייתי בשלנית מעולה, או שהסטנדרטים שלי נמכו פלאים.

אבל מרק הבצל שהכנתי יצא נפלא.

 

מרק בצל נפלא

שעומד במגבלות התזונה של צנצנת [כמעט בלי שמן, ללא סוכר וללא אלכוהול]:

 

כמות מרשימה של בצלים, לא משנה באיזה גודל (אני השתמשתי בשישה גדולים)

שום (נאמר שן עד שן וחצי של שום על כל בצל גדול)

שתי כפות גדושות של קמח כלשהו (אני השתמשתי בקמח חומוס- ויצא, כאמור, טעים!)

אגוז מוסקט

טימין

מרווה

סוכרזית אחד (לאוכלים סוכר- ממליצה על כיוון השתי כפות מחוקות סוכר חום)

מלח, פלפל לבן

המרכיב הסודי מהסיר שליד

מעט שמן זית

 

חותכים בצל לרצועות יחסית דקות ויחסית קצרות

(בבצלים גדולים: חוצים. מעמידים על החלק השטוח, מחלקים לאורך לארבע לפחות, אני חילקתי לשש. פורסים פרוסות דקות)

מדליקים את האש מתחת לסיר נקי, שופכים לתוכו כשמינית כוס מים (משהו בסביבות חמש כפות מים, אבל עושים לפי העין)

מי שלא אכפת לו כמה שמן יש במרק שלו, יכול לשים בשלב זה חמש כפות שמן במקום המים חיוך

אחרי שהמים מתחממים קצת שופעים לתוכם איזה שליש מהבצל ומערבבים.

אחרי שתיים שלוש דקות מוסיפים עוד שליש מהבצל ואת שיני השום קצוצות עבה (כל שן שום חצויה ואז מחולקת לכמה פרוסות) ומערבבים

אחרי כארבע דקות מסיפים את שאר הבצל. מוסיפים את הסוכרזית (או שתי כפות מחוקות של סוכר חום).

כל כמה דקות מערבבים. כך מערבבים ומערבבים, בסיר פתוח, עד שהבצל מתרכך מספיק לרמה שהייתם מוכנים לאכול במרק בצל.

באמצעות הערבוביאדה הזאת הבצל מתקרמל. אם רואים שהמים מתאדים מהר מדי אפשר להוסיף עוד מים, רצוי רותחים אבל לא חובה.

(מי ששם שמן שיוסיף שמן, אנחנו לא רוצים כאן תקלות בטיחות!!!)

מרתיחים קומקום שלם של מים. בכוס בנפרד מערבבים הקמח בחצי כוס מים רותחים ודואגים להמיס את כל הגושים.

שופכים את הרביכה/תרביך (מילה יפה למי קמח) לסיר.

מוסיפים כמות די נכבדת של אגוז מוסקט מגורר וקצת פחות (אבל עדיין הרבה) טימין,

קצת מלח, וממש מעט פלפל לבן, וממשיכים לערבב.

מוסיפים את שארית המים. לסיר המבעבע מוסיפים קצת מרווה וטועמים.

בשלב זה (עם המרווה) תכולת הסיר הופכת מטעם דלוח ובלתי מזוהה לטעם שאפשר לשיר לו שירי הלל.

 

ובכל זאת לא יכול להזיק, המרכיב הסודי מהסיר ליד: שתי כפות של המרינדה של העוף (תערובת של שמן זית, רוטב סויה, ג'ינג'ר, צ'ילי, הטעם של העוף).

אם במקרה גם לכם יש בסביבה רוטב מעניין שווה לבדוק אם הוא "מעניין" גם את המרק.

סוגרים את הסיר, מעמידים על אש קטנה לרתוח עד שנמאס.

 

כשנמאס מכסים את האש, שופכים פנימה קצת שמן זית, מערבבים בעוז,

לוקחים צלחת מרק כי קשה להתאפק, ומחכים שיתקרר כדי שיהיה אפשר לאפסן.

 

חיבוק


לותיקים: כן, זה כמעט זהה למתכון הקודם של מרק בצל שהיה כאן.

אבל המרווה מהווה שיפור אדיר, וחוץ מזה, לבד זכרתי ואילתרתי, בלי להסתכל.

 

נ.ב

יש (לפחות) עכבר (אחד) בדירה.

נכתב על ידי , 25/10/2010 14:07   בקטגוריות צועד על קיבתו  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , אינטרנט , החיים כמשל
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לצופר ערפל אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על צופר ערפל ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ